Kočárek - Firkon Balance

Máte zkušenost s Firkon Balance?

Přidejte zkušenost s Firkon Balance
Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
7.5.14 10:47

@lenilajd ja mam stribrnou taky a loupe se, pod tou oloupanou je opet stribrna - mysleno jako primo kov - uz jsem premyslela, zda to oloupat cely az na ten kov, ale netusim, jak by to vypadalo a vratit zpet to uz nepujde, ze? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
7.5.14 13:26

@Jajda2011 no, tak u té černé by bylo loupání hodně vidět. My máme stříbrnou konstrukci a tmavěšedý se zel. postavičkami (první foto ve fotoalbu tohoto tématu.

@alida tak to mě teda podrž. To jsem ani nevěděla, že jde. No, tak to jedině, že bys ho oloupala a pak přetřela barvou na kov :mrgreen: To by měl jistě manžel radost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
8.5.14 11:40

@lenilajd taky mam stribrnou a neloupe se. To by mohlo byt tim. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
11.5.14 12:12

Ahoj děvčata,
píše se tu hodně o loupání konstrukce kočárku Firkon Balance. Mně se líbí bílá konstrukce, ale nechci, aby kočárek po čase vypadal ošuntěle a barva byla oloupaná. Proto bych se chtěla zeptat, zda máte zkušenosti s bílou konstrukcí a loupáním. Taky bych se chtěla zeptat, zda je vnitřní výstelka (boky) hlubové korbičky snímatelná, zda jsou upevněné na suchý zip nebo na klasický s jezdcem. Ptám se ohledně praní. Také jaké ježdění je s kočárkem na sněhu, budeme mít miminko v prosinci. A také jaké je čištění venkovní strany kočárku případně sporťáku. Bydlíme na vesnici, takže čisté vymetené chodníky tady nehrozí :D Jsem doma na rizikovém, tak mám hromadu času slídit po netu a hledat kočárky. Však v cenové dostupnosti se mi nejvíce líbí Firkon Balance. Nechtěla bych zase na úkor peněz koupit nějaký šunt. Ale dle diskuzí nevychází zase tak zle. Každý kočárek jistě bude mít nějaké nedostatky. Navíc jsem prvorodička, takže ve všem plavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
11.5.14 17:33

@reedik s bilou konstrukci neporadim. Vnitrek korby je pripevnen na suchy zip, lze vyndat a vyprat. Venkovni stranu jsem cistika vlhkym hadrikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
12.5.14 13:40

@reedik byla jsem na tom také tak. Vnitřek, jak píše Michaela jsem prala v pračce, stejně tak stříšku a nánožníky. Nějaký d… nám totiž kočár postříkal z okna barvou. Boky jsem čistila stejně jako Míša, ale myslím, že to snese i větší zásah, protože jsem na ně žehlila žehličkou v nejvyšším stupni bezpečnostní samolepku a nápis a látka vydržela.
Já teda jezdím od září, ale letos nějak extra sníh nebyl, jezdila jsem denně a v pohodě. Co jsem četla, tak holky, které žijí v oblastech ledu a mrazu, sundavají z předních koleček při sněhové kalamitě blatníčky. Kvůli nánosu sněhu. Jsou na jeden šroubek. Jinak s tou barvou konstrukce neporadím, ale jak jsem tu četla diskuzi, je to asi jedno, protože já mám stříbrnou a nikde nic a jiným se stříbrná loupe. Stejně tak u černé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
13.5.14 22:30

Moc děkuji za rady. Jsem opravdu na začátku a tím že jsem doma, mám opravdu hromadu času se ve všem vrtat :-). Už začínám přemýšlet i o látkování místo jednorázovek, ale to je na jinou diskuzi (ono mě to určitě brzo přejde). Našla jsem jeden obchůdek v Jihlavě, tak tam s přítelem vyrazíme. Mají tam totiž všechny kočárky, které se nám líbí. Tak aspoň nebudeme muset objíždět hromadu krámů a odzkoušíme si je všechny najednou. Tak ať si i já vyberu dobrý kočárek jako vy. Určitě se ještě ozvu s nějakými přihlouplými otázkami prvorodičky. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
28.5.14 12:52

Tak devcata, dneska jsem dojezdila. Nas kram - prominte, ale jinak uz ten kocar nedokazu pojmenovat - praskl v konstrukci. Ted jsem zvedava, co mi napisi na reklamaci a hlavne, jak dlouho budu bez kocaru :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
31.5.14 17:22

@alida ahoj to je mi líto. Kde to prasklo? Já abych to mohla průběžně kontrolovat a psychicky se připravit :-) Tak to máš štěstí, že máš ještě druhý kočárek, viď. Nebo to psal tady někdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
31.5.14 17:58

@lenilajd praskl to ve spoji v nytku, jak se schazi predni a zadni cast konstrukce a k tomu kos, tri tycky spojene nytem. Jsem pripravena, ze mi budou chtit dat jen novy nytek, ale jak to prasklo, tak to posklabalo konstrukci, tak to budu uplatnovat, pak loupajici se barvu a jeste krive predni kolecka. No kdyz uz tam budu, tak toho musim vyuzit ;-) A druhy kocar mam, je to jen sportak-na zpusob golface. Docela mi ted chybi to houpani a nafukovaci kola. V tydnu to jdu vyridit, uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
31.5.14 21:21

@alida a jeje. Tak to se budu modlit, aby nás to taky nepotkalo. Patnáctého jedeme na dovolenou a plánujeme s ním dost jezdit terény. To se manžel přeskočí, jestli se tam nebo ještě před tím, něco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.14 22:55

My ho máme již pár týdnů a jsme spokojeni. Používáme sportovní verzi, protože náš prcek má už rok a o náš kočárek jsme přišli. Rukověť se mi zdála na obrázku krátká + diskuze tady, tak jsme si raději zajeli do obchodu vše vyzkoušet. Mám 180cm (manžel o 9cm víc) a do kočárku opravdu nekopeme ani jeden a to ani když s kočárkem běžím :). To je nesmysl. Ale kdyby se dala rukověť ještě prodloužit, manžel by prodloužil - více pohodlnější, mě to vyhovuje, jak je.
Jinak: kočárek má super tlumení - teď jsem u rodičů na vesnici a polní cesty i horší terén, kameny.. naprosto bez problému, jinak žiji ve velkoměstě a i tam je ok - velmi stabilní, otáčet ho mezi regály v obchodě zvládnete hravě jednou rukou - na obraty je fakt úžasně lehký, jezdící schody, metro… v pohodě. Někde jsem četla, že nemá prodlužovací stříšku proti sluníčku - není to pravda, má a hodně dlouhou, takže dítě před sluncem krásně ochrání a nepotřebujete vůbec deštníček. Pohodlný a prostorný i pro naši ratolest. Korba je fakt super dlouhá - malý bude veliký po nás. Moc nám vyhovuje, že si můžu korbu přehodit jak potřebuji - po směru jízdy i obráceně (abych viděla na dítě), což moc kočárků neumožňuje.
Oproti mému prvnímu kočárku se nám zdá mnohem méně kvalitní - kolečka, materiál..látka se nesmí prát, žádný eko-test na materiál kočárku (děti vše rádi olizují, sbírají drobky..), takže jsem dovnitř dala lehkou deku, kterou mohu v klidu vyprat. Trošku to připomíná (ve srovnání s prvním kvalitním kočárkem) vietnamské zboží..
Jak dlouho vydrží materiál a kola, co udělá, až ho plně naložím nákupem a hračkami na pískoviště… necháme se překvapit, co polští kolegové vyrobili ;-) ;-) ;-) Na vše je normál 2 roky záruka a technik prý přijede k nám.. Tak se uvidí..
Jinak doporučuji do obchodu Batolátko zajet a vše si vyzkoušet. Mohli jsme si s kočárkem vyjet i ven, malého tam posadili a vše si vyzkoušeli. Mají tam mnoho typů Firkonu a není nad to, vidět barvu kočárku, koleček a rámu na vlastní oči. Kočárek nám složili přímo tam (kvůli případné reklamaci) :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.7.14 12:53

Holky, tak jsem se rozhodla taky koupit tento kočárek, jen si po těchto diskuzích nejsem jista, trochu mě zaráží ta loupající se barva na konstrukci… jste tady ještě některá se zkušenostma s tímto kočárkem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.7.14 13:33

Taky mame tento kocarek, zatim spise zajizdime, mala ma 6 tydnu, ale velka spokojenost. Dobre se s nim jezdi i v terenu, po sestinedelni prohlidce planuju zacit behat, zatim jsem zkousela rychlochuzi a rukojet je ok dle meho. Prostornost hluboke korby je super, chtela jsem vetsi, prave proto, ze male bude pul roku v prosinci, tak kvuli fusaku. Nosnost kosiku pisou 3 nebo 5 kilo tusim, me uvezl i 9 :-) Trochu nam to vrzalo na jedne strane, ale to manzel vyresil namazanim. Puvodne jsem o nicem polskem nechtela ani slyset, ale zase davat pres 20 litru za kocar se mi nechctelo, navic mi z tech vsem polskych kocaru prijde jako jeden z tech kvalitnejsich a to jsem prosla snad vsechny kamenny prodejny v Praze a zkousela i kocarky na veletrhu v Brne. Mame ho z Tuchlovic z Batolatka, kde je pristup prodavajicich uplne suprovy, poradili mi tam vzdycky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
23.7.14 19:23

@verkuska My ho máme a jezdíme od loňského listopadu - zatím naprostá spokojenost, ale samozřejmě chybky má :mrgreen: :mrgreen:

Má například krátkou boudu na sporťáku, takže jsem teď dokupovala od Emitexu univerzální stříšku, aby mu tam nesvítilo sluníčko. Barva okolo šroubů je trochu popraskaná, ale ne nějak extra hodně - uvidíme časem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí