Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Firkon Balance?
Přidejte zkušenost s Firkon Balance@elule výška u balance je 70-106 cm. Můj manžel má 178 cm a občas kopne do koleček. Ale nevím, jestli to má něco společného s tou výškou, protože jsem ho přistihla, že si tu rukojeť dává do nižší pozice. Je fakt, že v té nejvyšší je logicky blíž tomu kočárku. Kamarádka má 180 cm a nekopala do nich. To asi musíte vyzkoušet. Já jsem prcek a dávám si jí úplně nahoru a taky nekopu.
Příspěvek upraven 13.11.13 v 09:11
@elule píše:
Ahoj, myslíš, že nebudu zakopávat o podvozek, když měřím 180 cm a manžel 185cm? O kolik cm se dá rukojeť „zvednout“?
Díky moc
Pokud jde o firkon balance, tak sice ho zatim zkousime jen nanecisto
, ale manzel se 185cm nema problem.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi…chtěla jsem se zeptat na vaše další zkušenosti s tímto kočárkem…přiznám se, nečetla jsem tady všechny příspěvky, ráda bych, kdyby některá napsala aktuální zkušenosti
Mě velmi zaujala ta větší korbička i vzhled..
http://www.detske-kocarky.cz/…e-2013-darek
díky
@agne24 a co te zajima? Jezdim s nim zatim tyden a spokojenost velka.
Ahoj,
chtěla bych se přidat do diskuze, holky. Zeptám se, jestli barvy jsou stejné jako ve skutečnosti jako na internetu? Slyšela jsem, že když se kočárek zatíží miminkem a dole nákupem, tak se špatně přejíždí přes obrubník. Mám namysli, že když zatlačím do řídítek, tak zapruží a kolečka zůstanou na zemi a nejde vjet přes obrubník. Dál, že se z konstrukce odloupává barva a tlumiče zimou vržou.
Na druhou stranu, že se dobře dostává k miminku a korbička se dobře připíná a oddělává. Děkuji za každý Váš postřeh a radu, už od prvního pohledu jsem se do něj zamilovala, protože jako jeden z mála péruje a není tvrdý a ani malý.
@Jaromira85 My sice s kočárkem jezdíme teprve dva měsíce
,ale jsme moooc spokojení
![]()
Barva je úplně stejná jako na netu, tedy u toho našeho, takže super…Jezdí se nám s ním krásně i s nákupem ![]()
@Jaromira85 tak u nás barva jako na netu. Na obrubníky mám problém najet jen když mám odaretovaná kolečka a to není vina kočárku, ale moje. Protože kolečka se snaží jet vždycky podle tvaru překážky, a to u všech kočárků. Takže buď je zaeretuju, to když třeba jedu po trávě nebo přes výmoly, anebo prostě ten kočárek zhoupnu tak, jako každá mamina. Kolečka se srovnají ve vzduchu a prostě jedu dál. Záleží na výšce obrubníku.
Mě začala vrzat rukojeť kočárku. Zřejmě ty plastové klouby, takže zkusíme promazat. Až to manžel udělá, dám vědět. Barvu konstrukce máme stříbrnou a nic se neloupe, tlumiče nevržou. Kolečka stříbná se kupodivu lesknou i v těch špinavých dnech. To píšu proto, že mi někdo říkal, že s kočárkem snad ani nechodím ven, jak se lesknou. A já denně za jakéhokoliv počasí drandím chodníky, tráva, občas bahýnko na zahrádce.
@Jaromira85 tak hlásím, že skřípalo spojení mezi konstrukcí a tlumičema. Je to plast na plast. Manžel tam zvenku stříkl silikon spray, co mám v autě. Postříkal nápis Firkon a já na něj koukala dost pochybovačně. Nicméně to během 10 minut jízdy opravdu přestalo skřípat
Asi to zateklo těmi škvírami, či co.
Jestli mužu přispět svuj názor, my jsme měli taky firkon vybraný už jsme ho jeli i objednat, ale nakonec jsme se rozmysleli,(hluboká korba ta je super- prostorná ale pak jak nám paní přehodila sport. korbičku a my viděli jak je malá ta stříška že by dítě nemělo vubec přikrytou hlavičku když by přšelo tak jsme od toho to kočárku ustoupili) sice negativní nazor ale asi každý kočarek má něco
@niccc 2 a byl to firkon balance? Ten ma totiz sportovni verzi oproti ostatnim modelum firkonu vetsi. Nam se naopak zdala hodne velka ve srovnani s jinymi kocarky.
Já nevím, proč dělají kočárky buď malý, nebo vůbec nepruží a mám pocit, že bych z malé vytloukla duši. Zatím nejvíce se mi právě líbil ten firkon balance, i když zase barevné provedení není nic moc. Máte vy nějaké postřehy, které by třeba nahradilo firkon balance? velikost, odpružení? Děkuji moc
@Michaela1983 právě že to byl firkon balance, krásná a prostorná korbička ale jak tam přehodila ten sporták tak ta stříška by mimču zakryla možná půl hlavy a když bych dala ještě plaštěnku když by přšelo, tak by tu platšenku měl na obličeji( možná to byli jen ty co jsme viděli, byli jsme na ně v polsku) a koupili jsme misto něho camarelo sevila(hnědo černá barva)
S kocarkem jezdim skoro tri mesice a jsem nadsena. Jezdim zatim s hlubokou verzi. Kocarek pouzivam casto a na jakykoliv teren. Ocenuju velkou boudicku na korbe, ktera dokonale kryje pred vetrem. Korba je skutecne hodne velka. Nakupni kos je dokonale pristupny a velky. Jsme oba s manzelem vysoci a rukojet je akorat. Kocarek sice zacal trosku vrzat, ale stacilo promazat a je to v pohode. Jsme moc spokojeni.