Fixní rovnátka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2532
19.5.10 12:58
Alyss píše:
Kačenka: Jsem z Prahy, doktorka mi předběžně psala,že i s těma kontrolama mam počítat,že do toho vrazím tak 18tis. plus případně ještě další peníze,když si zámeček odlepíš…

No to asi jo.. tak to jsem čekala, že v té Praze to bude hodně drahé :palec:
a jak dlouho tedy ty rovnátka celkově máš? Mě doktor řekl, že na rok a půl, musím se přiznat, že mám z toho docela mindráky, proto jsem uvažovala o těch průhledných rovnátkách..ale asi je to normální.. jen se bojím co na to okolí.. asi víš jak to myslím.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.5.10 13:17

sma jsem si je nechala dát, když mi bylo 23 :)
měla jsem spodní fix 2 roky a horní rok, i mi trhali zuby (nemám žádné čtyřky). rozhodně jsem pro, je to super věc. chodila jsem celé dětství, ale zuby se hýbaly hrozivě pomalu. (pak mi vyrostly osmičky a mohla jsem začít znovu.

za sebe jen pár doporučení. rozhodně to není bez bolesti, nasazení je nepříjemné. čištění zubů je trochu náročnější a o to více důležité. a nejdůležitější věc je - tzv. retence - po sundání fixu je potřeba naprosto nutně nosit sundavací rovnátka (moje ségra měla fix asi od 13 let dva roky a ty sundavací nosila pak ais 5 let). jinak mají zuby tendence se hýbat kam nemají.. :( tu retenci právě vím, že hodně dr. zanedbává, bohužel, i když je nesmírně důležitá..

dr. bych ale vybírala nikoliv podle ceny, ale podle doporučení,. je právě hrozně důležité, jak ta dr. umí s těmi rovnátky pracovat..

cenově. já vlastně nevím, měla jsem to hrozně postupně a nikdy jsem to nespočítala dohromady. ale na těch 12 bychse asi dostala. ale já jsem stará, teď mi třeba pojištovna zrušila platbu za retenci, takže musím platit i tu návštěvu.. (děti ale nemusí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
19.5.10 14:31

Kačenka: Tak podle účtenek mi dolní nasazovali před 7mi měsíci,horní ještě tak půl roku předtím,takže tak 13 - 14měsíců je teď mám,sundat mi je chce teď v červenci…ale uteklo mi to strašně rychle a spíš jsem počítala ,že je budu mít dýl,obzvlášť když mi ani nic netrhlala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.5.10 14:39
Alyss píše:
Kačenka: Tak podle účtenek mi dolní nasazovali před 7mi měsíci,horní ještě tak půl roku předtím,takže tak 13 - 14měsíců je teď mám,sundat mi je chce teď v červenci…ale uteklo mi to strašně rychle a spíš jsem počítala ,že je budu mít dýl,obzvlášť když mi ani nic netrhlala..

aha tak to je super né? no mě právě musí nejdříve trhat.. :think: věřím že to uteče rychle, al emoje zubařka mi dala doporučení v září, až v lednu mě vzali, teď jsem byla na první prohlídce a domluvit se to bylo v dubnu a až zase v srpnu jdu do pruhé…jestli budu chodit pokaždé takhle po 4měsících tak než mi je nandají tak mi bude 30let :mrgreen: já právě myslela, že tam přijdu a vezme mi otisky atd..a že budu mít rovnátka do 3měsíců, ale ono to tak asi není.. :roll: a proč Ti nedal hned na obě patra? To se tak dělá? No já jsem tedy zvědavá, snad to nevadí.. jen mám strach když nevím co a jak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
19.5.10 15:21

kačenka: Nevadí:-) Já taky chodila nejdřív jak dlouho na nějaký kontroly,rentgen atd než mi je nandali. Nahoru mi je nandali takhle dřív,protože jsem je měla o dost křivější,trojky sem měla vlastně jakoby v druhé řadě nad těma ostatníma, spodní jsem měla docela rovný,jen trošinku nakřivo dvojky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.5.10 15:24

no právě že já mám spodní zuby ve dvou řádách dá se říct…zubařka mi řekla, že neví jestli to ortodontista spraví, ale ten mi řekl, že to půjde.. tak jsem zvědavá.. a jak dlouho jsi tedy chodila na trovnátka než ti je nandali???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
19.5.10 15:48

Přesně to už nevím,ale řekla bych že než mi je nandali,tak možná těch půl roku..možná i dýl,ono ty kontroly byly asi tak po dvou měsících..vlastně to byla první kontrola,rentgen,pak otisky,pak si mě pozvala na konzultaci,aby mi řekla,co a jak se bude dít,abych si vybrala ,jaký chci…No a pak už mi je asi nandavala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.5.10 15:59

já jsem se rozhodla, šla k dr. (chodila k ní ségra), ona mě zkoukla. poslala na rentgen, pak udělala otisky, pak chvíli dumala, nechala mi vytrhnout zub a do 3-4m od první návštěvy jsem rovnátka měla. bylo to docela maso, s tou dírou místo zubu. měla jsem nejdřiv na půlku spodní čelisti, takový její vynález, pak na celou, asi po 1/2 roce, pak viděla, že musí pryč i poslední 4 a tu mi rvali zpod rovnátek.. to bylo asi nejhorší, co sjem zažila.. :) ne trhání, ale týden potom..
ty spodní zuby jsem měla děsný.. nahoře šlo jen o vyrovnání oblouku, měla jsem ty jedničky vystouplý..

p.s. vdávala jsem se s fixem na spodní čelisti a nikdo nic nepoznal.. :D asi měsíc po svatbě jsem dostala i vrchní..

jinak jsem hrozně ráda, že jsem si to nechala spravit, než přišlo pomyšlení na děti.. prostože moje dr. je striktní a rovnátka při těhot. okamžitě sundavá! prý je to moc velké riziko poškození zubů ..

Allys, můžu se zeptta, kam chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.5.10 15:59

tak to já chodim po 4měsících ,takže opravdu až někdy v těch 30mi je dají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.5.10 16:02
Nataša píše:
já jsem se rozhodla, šla k dr. (chodila k ní ségra), ona mě zkoukla. poslala na rentgen, pak udělala otisky, pak chvíli dumala, nechala mi vytrhnout zub a do 3-4m od první návštěvy jsem rovnátka měla. bylo to docela maso, s tou dírou místo zubu. měla jsem nejdřiv na půlku spodní čelisti, takový její vynález, pak na celou, asi po 1/2 roce, pak viděla, že musí pryč i poslední 4 a tu mi rvali zpod rovnátek..

tak to bych také chtěla takhle rychle, ať to mám co nejdříve za sebou a můžu se normálně smát :mrgreen:
Auuuuuu trhat zpod rovnátek? :think: ježiššš to znít hrozně..ale asi nejen zní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
19.5.10 16:09

Nataša: Tyy jo,to trhání zpod rovnátek zní fakt děsivě :-?
Chodím kousek od metra Budějovická, myslím že ulice se jmenuje Za zelenou liškou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
19.5.10 16:11

Já otěhotněla až když jsem je měla,hlásila jsem jí to hned a ani mi na to nic neřekla..ani jsem nebyla první..Tak snad budou zuby OK..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.5.10 16:12
Alyss píše:
Já otěhotněla až když jsem je měla,hlásila jsem jí to hned a ani mi na to nic neřekla..ani jsem nebyla první..Tak snad budou zuby OK..

To má na těhotenství nějaký vliv??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
19.5.10 16:20

Spíš to těhotenství na ty zuby…Ale nic neříkala,tak to bude snad dobrý,ani moje zubařka mi na to nic neřekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.5.10 18:39

a není to zelený pruh? já tam chodila do DTC, taková poliklinika..

no, právě že mi vysvětlovala, že ne každý reaguje na těhot. stejně a je zvýšené riziko, že se zuby budou kazit. plus zvýšené riziko s fixem = pro ní nepřijatelné riziko.. i když u mě, která má ve 30 jednu plombu by to asi nemělo význam.. :D

no, to trhání bylo dost děsný, ale hlavně pro zubařku :D ona to rvala snad hodinu.. já měla zub opíchaný a dobře, takže to trhání nebolelo. zato potom.. ty rovnátka táhly zuby do díry a to bylo fakt děsný!
ale přežila jsem to :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.