Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@chcimimi
No to nee
Já jsem na svý zuby hrozně přecitlivělá
Je to můj jediný komplex
Až mi sundají rovnátka a půjdu si nechat zuby vybělit tak pak se možná budu fotit s otevřenou pusou ![]()
@Tučňačka20 Aháá tak to jooo
a jaké míváš barvy gumiček? které se nejméně barví? já jsem na své zuby tak hrozně přecitlivělá a je to můj obrovský komplex…a těším se, až se jednou té velké koule u nohy zbavím…ale já mám více komplexů
![]()
Děvčata nemáte některá zkušenost s rovnátky a korunkami? Mám na dvou zubech korunky a chtěla bych rovnátka, jako dítě jsem měla vyndavací a vím že vždy když mi je doktorka přitáhla tak ty korunky na zubech mi praskly, teď mám jiné lepší, keramické, ale zároveň dost finančně nákladné a nechci je měnit co půl roku protože prasknou. Mám dost rozjeté jedničky, spím se zakouslou čelistí a asi si na ně tlačím (burxismus), čili se křiví. Možná v mém případě budou stačit i ty vyndavací.
Ahoj, tak takovou zkušenost bohužel nemám, třeba se někdo ozve
Nebo zajdi na ortodoncii a poptej se… ![]()
Chystám se tam objednat, ale jsem hodně pracovně vytížená, pořád na cestách a nějak mi to pořád nevychází, vím že čím víc to odkládám tím to bude horší.
@bobina5 píše:
Chystám se tam objednat, ale jsem hodně pracovně vytížená, pořád na cestách a nějak mi to pořád nevychází, vím že čím víc to odkládám tím to bude horší.
budeš muset s eobjednat tady ti asi neporadíme, zvednout tel objednat se a už teď budou asi čekačky dlouhlé plus než absolvuješ otisky, RTG OPG tak taky uplyne nějaká doba… mě dávali až půl roku od první návštěvy
@Soira Přesně jak píšeš…já jsem si bláhově myslela, že budu mít rovnátka tak do měsíce
První návštěva duben, rovnátka jsem měla v červenci… ![]()
@chcimimi No já jsem si teda nikdy nevšimla, že by se mi barvily
Já jsem asi nějaká nevšímavá
Měla jsem snad už všechno. Fialovou, modrou, zelenou, růžovou…
Ahoj,
dnes jsem byla s osmiletou prvne u ortodontistky v Opave. Pedni zuby zatim resit nechce, pry az po celem druhem chrupu, jak se co kam posune atd atd. Ale:
Dcerka ma pry u sestek jakysi opacny zkus-kouse naopak, jakoby zuby ven. Pry by to mohlo v pozdejsim veku zpusobovat bolest celisti a jeste neco, co jsem zapomnela
Ukazala mi aparatek se zvlastnim nazvem, kterymi by se ty sestky spodni omotaly ockem a spojily dole v puse dratkem. Ten by se chodil asi dotahovat a cena tohoto zazraku asi 3200,–Kc.
Dotaz:
Mate s timto nekdo zkusenost a pripadne-neni to zbytecna investice? Nebylo by moudre pockat, az jak se vyvinou vsechny druhe zuby? Ja tomuhle prd rozumim ![]()
Díík ![]()
@farska Zdravím, můj bratr měl obrácený zkus (přední zuby vrchní při zkusu zapadají za dolní místo před). Řešilo se to v 12 letech a „pouze“ vyndavacími klasickými rovnátky cena do 1000,– Je to asi rok a již zkousává klasickým způsobem.
@farska Mě teda se zubama taky dost čarovali, ale o tomhle jsem neslyšela
Ke komu v Opavě chodíš? Přijde mi to zbytečné, pokud bude mít stejně někdy fixní rovnátka. Mě zuby Dr. posunovala dozadu, rovnala, upravovala skus - bylo to naprosto šílené, ale všechno udělala až postupně s rovnátky. ![]()
@Manaja Martina G, v Katerinkach, byli jsme tam dneska prvne Mila byla moc, ale 3tacy zbytecne vyplajznout nechci
![]()
@farska Tak zrovna k ní jsem chodila a myslím, že je fakt dobrá
Ale osobně bych počkala, přijde mi zbytečné dávat dceři dráty a něco srovnávat, když jí to bude za pár let srovnávat znova celé
Navíc mi to v 8 letech přijde dost brzy.
Třeba ségře taky chtěli srovnávat zuby a skus, a on se jí postupem času srovnal sám i bez rovnátek.
@Manaja Ze jo. Tak ja tam zavolam a reknu, ze jsme se rozhodli pockat…