Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@chcimimi píše:
@blackmarse Takže když mi drží ještě na třech bodech ze 4, tak je to ještě oka, jo?já mám totiž strach, že mi zrovna něco vypadne nebo tak, jak bude mít Dr. dovolenou, má ji někdy v srpnu…
A zámeček se vám někdy uvolnil?
A ty jsi šla až na další kontrolu, jak ti vypadla ta gumička, nebo sis k Dr. zaskočila dříve pro novou gumičku?
Ne, nechodila jsem tam, když jsem ju sežrala.
Tehdy mi doktorka říkala, že to nevadí. Jo, jednou se mi zámeček uvolnil, to jsem si tam zavolala a asi za 3 dny jsem šla na opravu. ![]()
@blackmarse Asi jsem uměla dobře kousat
Já zásadně ukusuju celý zámečky
Hlavně v noci. Mám strašnou tendenci skousávat v noci a chudák můj drahý, taky jsem ho už kousla ze spaní
Kolikrát mě to až probudí
![]()
@blackmarse Tak asi taky nebudu jančit jen kvůli tomu, že drží na třech bodech ne na čtyřech snad se mi nějak zuby nevykřiví kvůli tomu - někdo méně všímavý by si toho ani nevšiml, ale já jsem starý plašoň
Akorát mě štve, jak ty gumičky žloutnou
a to si myju zuby pořád - po každém jídle, nejím kari nic…
říkala jsem ji ať mi dá mléčné gumičky dala mi průhledné ![]()
Tohle jsem jen překopírovala, psala jsem to v jiné diskuzi. ![]()
Ahojky, ![]()
tak mě trhala doktorka „pětku“ nahoře a „čtverku“ dole. Rovnátka jsem měla i nahoře i dole a teda řeknu vám, že jsem se tři a půl roku pořádně nenajedla.
Za celou tu dobu, co jsem rovnátka měla, jsem shodila 16 kg. ![]()
A přesně, jak píše @jutinka, po vytržení jsem cca dva týdny „gumkovala“, ale ty gumičky se mi nějak „záhadně“ ztrácely
…no, jsem pokaždé nějakou sežrala
. Nejdříve jsem dostala rovnátka na horní zuby a cca za půl roku na spodní. Zámeček mi za celou dobu odpadl jen jednou a to, když jsem se zahryzla do perníku z pouti
, to mi doktorka řekla, že mám přijít asi za 4 dny a nikdy bych nevěřila, co to s těmi zuby může udělat za blbé čtyři dny
. Pak už jsem si dávala pozor na všechno, co bylo tvrdší. ![]()
Za oboje fixní rovnátka jsem platila cca kolem 5500,– Kč + ještě nějakých 300,–Kč (ale to už nevím, za co…jestli to bylo za trhání zubů??)
, ale je už to nějaký ten rok zpátky, netuším, kolik to může stát teď.
Potom za sundávací rovnátka kolem 600,–Kč za oboje.
Nicméně…za tu bolest to stálo…
a kdybych do toho měla jít znovu, tak neváhám…
![]()
@blackmarse No tak to je dobrý teda, mě rovnátka stály teď už přes 13000,–- :-/ a trhali mi všechny čtyřky
@blackmarse A ty myslíš ty separační gumičky co se dávají před rovnátky? nebo ty gumičky na zámcích???já už jsem z toho jelen
(omlouvám se, jsem blondýnka
)
@Tučňačka20 mě stály na obě čelisti 6550 Kč a to mám nahoře do trojek keramiku…
@chcimimi A proč já jsem platila tolik? No tak to mě štve teda ![]()
@chcimimi píše:
@blackmarse A ty myslíš ty separační gumičky co se dávají před rovnátky? nebo ty gumičky na zámcích???já už jsem z toho jelen(omlouvám se, jsem blondýnka
![]()
)
@Tučňačka20 mě stály na obě čelisti 6550 Kč a to mám nahoře do trojek keramiku…
Já jsem žrala ty, co byly na zámcích.
Mívala jsem je různě barevné, takže jsem aspoň měla „pestrou stravu“…
![]()
@blackmarse
tak já už chápu proč mi doktor doporučil ty vitamíny, nemám pestrou stravu ![]()
@blackmarse Já mám průhledné gumičky, takže pestrost žádná, no
ale příště si dám asi jiné tyto hrozně žloutnou
![]()
@chcimimi Mám kovové zámečky a barevné, líbí se mi to víc, sestřička to vždy tak hezky vymyslí, že se mi střídají třeba 3 barvičky