Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@farska jo já to měla fixovalo mi to 6tky kroužek kolem jené i druhé šestky a přes patro vedený drátek od jedné k druhé říká se tomu třmínek…zpočátku to vadí, ale zvykneš si trochu horší je výslovnost tvrdých souhlásek h, ch, mě dělalo problém i ř…ale dalo se to…určitě bych do toho šla ono s tím třmínkem se jí narotují 6tky tak jak mají a pak bude nasazení rovnátek nahoru otázka času, takhle bys zase čekala než se přetočí
Tak já se řadím mezi rovnátkářky středního věku. Je mi 33, dlouho jsem o tom přemýšlela a nakonec do toho šla. Nahoře už ani nevím, že je mám, vůbec toho nelituju, ale včera mi doktorka nasadila spodek a zatím je to výživné ![]()
@lightblue píše:
Tak já se řadím mezi rovnátkářky středního věku. Je mi 33, dlouho jsem o tom přemýšlela a nakonec do toho šla. Nahoře už ani nevím, že je mám, vůbec toho nelituju, ale včera mi doktorka nasadila spodek a zatím je to výživné
ajaj…počkej cca 14 dní po bolestech a sosání všeho brčkem přijde fáze otlaků sliznice to bude taky žůžo…
já už je mám dole
po roce a 5ti měsících ![]()
Tak já se nějak předem neděsím. Už jsem si to zažila z hořejškem, ten mám od června a spíš se odírala pusa zevnitř, holt si to musí tou fází projít a pak to bude OK, akorát, že spodek mám křivý víc než vršek, tak to bude asi stát za to
jo jo, moc toho nepojím, je to taková nucená dieta ![]()
Ahoj všem.
je mi 25 a už dlouho dlouho bych chtěla fixní rovnátka. Zajímá mě, jestli je třeba vytrhnout zuby moudrosti před nasazením? Nemáte některá zkušenost? Já mám stáler všechny a upřímně jsem posera si je nechat jít dobrovolně vytrhnout
ale nerada bych dva roky nosila rovnátka za 20tisíc a pak mi vytrhnou osmičky a zuby se mi rozjedou
to by mě asi kleplo
nemáte některá zkušenost co a jak? ![]()
![]()
@jjustlike
Ahoj, ![]()
to se neboj, protože já jsem osmičky měla taky všechny. Ptala jsem se doktorky, ona říkala, že ničemu nevadí, protože "oblouky se dávají max. po šestky. ![]()
Já jsem po sundání rovnátek během dalších, snad čtyřech letech nechala vytrhnout všechny osmičky a neděje se vůbec nic.
![]()
Nooo, nemáš zač. Já jsem je právě taky chtěla nechat vyrvat a doktorka mi říkala, že to na rovnátka vůbec nemá vliv.
A jak jsem psala…jsem „bez“
a v pohodě…dokonce mám kvůli zánětu venku i jednu sedmičku nahoře a nic mimořádného se neděje. A to už je safra pár let…
![]()
Prosím prosím, mate někdo zkušenost, že by se vám u nošení fixních rovnátek vyklaly zuby? (myslím stale zuby). Chápu, že se posouvají např. do strany, ale jestli se mohou I troche vyklat. Doktorka říká, že je to přirozený proces, ale nevím, co jaké miry. Díky
@lightblue jj když jsme si do zubu zaltačila jako by se hnul tam a pak zpět…ale je to i citlivostí v prstech…
@lightblue taky mi přijde, že ty zuby mají maličko vůli, když na ně přitlačím
ale že by se nějak extra moc viklaly, to ne… ![]()
OK, no už nejsem nejmladší, tak ten pocit je divný. Doufám, že mi ty zuby pak nevypadají ![]()
No tak dobře, tak to ještě nejsem tak stará
já právě dlouho řešila, jestli do toho jít, aby mi ty zuby pak nevypadaly, ale doktor říkal, že okolo 30tky je to průměr