Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
já je měla, ale je to už 15 let, měla jsem je na horních zubech, nosila jsem je dva roky,tenkrát vyšli asi na 5tis. jakmile je mi ale sundali, pak mi jeden špičák vylezl zpátky nahoru, ostatní ale zůstali pěkně. Určitě bych je dítěti dala. Jak je to teď cenově neporadím.
ahoj zrovna čekám také na rovnátka, už mi sice 21let ale nikdy není pozdě
cenově se pohybují od 10-12tis. pak jsou i dražší třeba za 24tis. ale to už jsou takové, že nejdou moc vidět, je to jen vedený drátek kolem zubů..nejdříve jsem je chtěla jen na horní zuby ale kdy mi řekl 24tis.
tak jsem si to rozmysela
přijde mi to zbytečné utratit takové peníze, když to za rok apůl budu mít zasebou, i s obyčejnými se to dá přežít
ale určitě bych doporučila já měla doporučení už ve 14letech a rozhodla jsem se až teď… už jsem to mohla mít dávno zasebou ![]()
Ahojky,taky mi budou za pár týdnů nasazovat rovnátka na spodní čelist a budu platit 7000kč se vším všudy.Na obě čelisti by to bylo 14000kč.Jezdím na zubní kliniku do Olomouce.
Lucy_VM píše:
Ahojky,taky mi budou za pár týdnů nasazovat rovnátka na spodní čelist a budu platit 7000kč se vším všudy.Na obě čelisti by to bylo 14000kč.Jezdím na zubní kliniku do Olomouce.
To to je u nás tedy dost levnější…
jedno patro stojí u nás 5000kč… Sokolov
Hm,tak to budu asi vybírat podle toho kde kolik zaplatím,ne všude to bude stát asi stejně jak vás čtu,ale taky aby to bylo dobře uděláno,leč to já nepoznám.
Miriamm píše:¨
Hm,tak to budu asi vybírat podle toho kde kolik zaplatím,ne všude to bude stát asi stejně jak vás čtu,ale taky aby to bylo dobře uděláno,leč to já nepoznám.
Kačenko musím nesouhlasit.Nosila jsem fixní rovnátka asi před 10 lety,chodila jsme tenkrát k doktorce u nás ve Valašském Meziříčí a i když je pravda že byli levnější,tak mi to úplně špatně srovnala,navíc zuby se mi rozjeli a teď na to musím znovu!
Takže jsem neváhala ani minutu a jela se rovnou objednat na kliniku do Olomouce,protože mi to i hodně známých lidí doporučovalo,říká se že tam jsou profíci a taky mají výborné reference,tak uvidíme…Je sice pravda že to stojí víc,ale záleží na doktorech.U nás je jen ta jedna ortodontistka a ta tomu absolutně nerozumí!!
Takže teď jsem vsadila na jistotu…
Miriam,poradila bych ti zeptat se nějakých známých,kteří mají zkušenost s konkrétní doktorkou ve vašem městě…Určitě ti dobře poradí! ![]()
Ahoj já je měla když mi bylo 15 takže už je to šest let.Vyšlo mě to na 12 tisíc ale měla jsem je i nahoře tak dole.Ale jsou dobrý,až je sundají mají se nosit na noc ještě retainéry ale jsou z takovýho blbýho materiálu že když ho dáš do teplé vody tak se ti zkroutí tak už jsem si potom další nekupovala a pořád zuby drží na svém místě.A,e určitě doporučuju…
Já mám něco přes rok a půl,v červenci mi je budou sundavat. Finance : Dolní čelist 5tis.,horní čelist 5tis, a teď až mi je budou sundavat ,tak budu platit asi 3500,– za takový ty „rovnátka“ na noc,aby se mi zuby zase nevrátily do původní podoby..
Jinak ještě na každou kontrolu (jednou za dva měs.) jsem si měla vzít 500kč,stálo to vždy různě podle toho jestli měnila jen gumičky nebo i drátek/drátky,za odlomenej zámeček 100Kč…
No já si je nechala udělat až „pozdě“ po 18ti,takže jsem neměla ani žádnou slevu,což ty u dcery nejspíš mít budeš:-) ![]()
Taky jsem měla fixní rovnátka na horní čelist. Hodně důležité je pak po sundání nosit i ty vyndávací (já měla jen takový plastový „výlisek“ jen na zuby) - a i tak se mi jeden zub trošičku vrátil (a já to tenkrát flákala=))
Teď frčí ty barevné gumičky na zámečkách, je to hezké=)
Po utažení drátků na kontrole to pak docela bolí jeden, dva dny.
A je důležitá hygiena, nakoupit mezizubní kartáčky a pečlivě čistit.
A to ještě podotýkám,že mám tu nejlevnější variantu z toho co mi nabízela,žádný takový ty ,co nejsou na zubech vidět…
já je taky měla v 15-ti, stálo mě to 4tisíce jedna čelist, pak jsem nosila na noc ty sundávací a pak jak jsem to pžestala nosit a chtěla si je jednou nasadit tak už neseděli, trošku se mi ty spodní zuby rozjeli, ale je to pořád lepší jak to bylo, klidně bych do toho šla znova ![]()
Alyss píše:
Já mám něco přes rok a půl,v červenci mi je budou sundavat. Finance : Dolní čelist 5tis.,horní čelist 5tis, a teď až mi je budou sundavat ,tak budu platit asi 3500,– za takový ty „rovnátka“ na noc,aby se mi zuby zase nevrátily do původní podoby..Jinak ještě na každou kontrolu (jednou za dva měs.) jsem si měla vzít 500kč,stálo to vždy různě podle toho jestli měnila jen gumičky nebo i drátek/drátky,za odlomenej zámeček 100Kč…
No já si je nechala udělat až „pozdě“ po 18ti,takže jsem neměla ani žádnou slevu,což ty u dcery nejspíš mít budeš:-)
tak koukám že to vyjde na jěště víc…
a můžu se zeptat odkud jsi???
Kačenka: Jsem z Prahy, doktorka mi předběžně psala,že i s těma kontrolama mam počítat,že do toho vrazím tak 18tis. plus případně ještě další peníze,když si zámeček odlepíš…
Ahoj,máte zkušennosti s rovnátky na „stálo“??Dceři je doporučila lékařka.Chtěla bych také vědět v jaké jsou cenové relaci,počítám tak 15-20 tisíc korun,je to nějak tak??Díky za info.