Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@panenka87 můžu se zeptat, jak je to finančně náročné? taky mám v plánu rovnatka.
@35ja ahoj, já jsem při nasazení platila 4 a půl tisíce. A je to čtvrt roku a do teď po mě nic nechtěla. Ale budou mě dávat i dolů, plus asi nějaký další výdaje, tak mě zubařka říkala, že bych se měla ve vším všudy vejít do 20 tisíc. Je fajn že to je postupně
no ale bůh ví, jak to teď budu mít s těma spodníma.
![]()
@panenka87 díky za info a těch 20 to máš horní a dolní? Musela ti nějaký zub i trhat, kvůli místu?
@35ja Ta cena je i s rovnátky dole, které ještě ale nemám. Trhat mi nic nemusela, ale to záleží na druhu vady. Obecně jsem ale spokojená. Jen nevím jestli se dočkám nějaké léčby spodních zubů, když se mě rozpadla spodní šestka ![]()
@panenka87 já si myslím že určitě dočkala, dnes se dá řešit téměř vše. Určitě to nebude problem
@35ja Děkuji, snad ano
ale asi budu počítat s delší léčbou no.
Lidičky, prosím vás??? Máte zkušenosti, od kolika zhruba let se nasazují fixní rovnátka? Synovi je 10 let a chtějí mu je nasadit kvůli nezaloženému hornímu špičáku. Jenže má ještě všechny stoličky mléčné. Takže tomu moc nerozumím
Ahoj holky, prosím radu, taky se vám stalo že zámeček na stoličkách vám jakoby vrostl do dásně? Nebo spíš ji úplně odchlipnul tu dáseň? Neboli to ale Planda tam..ta dáseň.. ![]()
Dobry den,
chtela bych se zeptat, zda ma taky nekdo zkusenost.
Rovnatka invisalign jsem nosila 1,5 roku.
Po dokonceni lecby mam na dolnich zubech jeste dratek a nosila jsem udrzovaci rovnatka prvni tri mesice. Necitila jsem zadnou zmenu. Po 8 mesicich od minule navstevy jsem dnes sla k doktorce a ta mi vycetla, ze jsem nenosila udrzovaci rovnatka. Kdyz jsem si je nasadila perfektne sedi, i ty stare denni s retainery.
No a ze pry musim zaplatit dalsich 7 tisic za to, ze mi tam rotuje jeden zub (jeste oblepenym dratkem) coz jsem nepochopila, kdyz mi rovnatka sedi perfektne. A ten zub se presne dotyka vsech mist na starych rovnatkach. Uz si pripadam jak blazen. ![]()
Dekuji za jakekoliv info a preji hezky vecer.
Ahojte,
dneska mi nasadili klasická kovová fixní rovnátka na obě čelisti.
No a na obě horní šestky mi udělali na kousacích ploškách takové modré nákusy.
Měl jste to taky někdo? Zvykli jste si na jezení s tím v pohodě? Protože já když skousnu, tak se mi dotýkají jen tyto zuby a mezi ostatními stoličkami je mini mezera, která neni ani vidět, ale cítím to nedokousnutí a zkusila jsem s tím jíst a je to katastrofa ![]()
Třeba salátové listy mi vůbec nešly rozmělnit jinými zuby než jen těmi šestkami
![]()
Mám to mít dva roky minimálně, tak mě to děsí ![]()
@Kacatko1986 Zřejmě ti chtějí zvednout skus? Je to opruz, ale vydrž. Vyplatí se to. Naučíš se věci, co ti dělají potíže nejíst, nebo je nějak nakrájet, namačkat na minimální kousky, aby se nemusely moc kousat. Hlavně večer důkladně čisti jednosvazkovým kolem zámečků a kroužků na stoličkách a vyplachuj ústní vodou, která odstraňuje plak.
@Okta píše: Více
No ono bez toho pri skousnuti jsem si totiz temi stolickami hornimi kousala do zamecku na spodnich, proto mi to dali.
Ale je to teda des, snad si brzy zvyknu ![]()
Jinak krouzky nemam, jen zamecky. Pry tady krouzky nedavaji, coz jsem rada ![]()