Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Ufinka87 já se vždycky bála, že mi ty zuby vypadají, když mi drát sundala doktorka a poslala mě si vyčistit zuby, to byl fakt divný pocit
ale fakt se neboj, ono se to jinak než bez rozhýbání posunout nemůže ![]()
@Chezzie tak to má dobré, moje dítko bude mít takový stroječek, jmenuje se to Hyrax /vygoogli si a nezděs se/ na patro a roztáhne to tu celou čelist. Nechci to vidět, až jí to dají ![]()
@lightblue no jsem se na to podivala.. a choude maly.. ty jo takovejj postroj… tak to drzim palce at to zvladne
@Chezzie zatím má od včera gumičky mezi stoličkama a to víš, no je to jak když utáhnou drát, citlivé, dala jsem jí k svačině jen chlebík bez kůrky a activii, a říkala jsem jí, že je to začátek, že to bude horší, ale vždy to potrvá jen první dny. Ono to vypadá celkem jako monstrum, ale když jsem to viděla, tak tocelkem jde, spíš bude chudinka hrozně šišlat, než si zvykne
Holky prosím vás, je na ortodoncii nutná doporučenka od zubaře, nebo se mám rovnou objednat?
@Chezzie no děkuji, tak si najdu nejdřív ortodonistu, kam bych chtěla jít a pak se zeptám přímo tam. Jde o to, že právě zubaře nemám, nikdo v okolí nové pacienty nebere, už 8 měsíců čekám až mě vezme kamarádky zubař co to slíbil, ale stále to odkládá, teď zas řekl, že až v srpnu. Tak uvidím ![]()
@thommaska tak ono by to v tom pripade chtelo abys zubare mela, ptze moje orto me poslala pred nasazenim fixu na prevencku aby se pripadne opravily kazy ptze po nasazeni mohou byt nektera mista na opravu spatne pristupna
@Chezzie no to mas asi pravdu, hold si budu muset ještě počkat, tady u nás najít zubaře co mě vezme je fakt síla ![]()
My taky jezdime do sousedniho mesta… u nas nas nikdo nevzal… ale pokud by to slo chtela bych prejit… moc spokojena s ni extra nejsem a navic mi prijde ze to s detma moc neumi - na to ze to jsou prckove chova se k nim jak dospelakum a je na ne razna a syn se ji boji… ale je to tezk kdyz jsou zubari nedostatkovy zbozi
@Chezzie moje hyper super doktorka odešl an amateřskou a místo ní tam má zástup, nějakého nováčka, doktorka - slečna, ale přesně, s dětma to moc neumí, a je taková, jak bych to řekla…sedneš na křeslo, roztáhne Ti neomaleně pusu a vůbec se s tím nepáře a to mi taky vadí. Už jsem přemýšlela, jestli se můžeme přeobjednat k té původní, protože už zase na nějakou hodinu do ordinace dochází.
Ahoj holky
Po delší době se hlásím. Tak zoubky už mám hezky rovné
Ale.. mám předkus a tak mi na spodní šestky a vrchní trojky nasadila takovou gumičku, kterou si vždy po 24h mám vyměňovat a nosit nepřetržitě. Je to teda na pohled strašný, ještě když se usměju
Jsem z toho trochu nešťastná
Máte některá s tím zkušenost? Prý se to pak rovná už rychle tak dva tři měsíce a jde všechno dolu (všechno ze předu, pak se dá ještě nějaký ten udržovací drátek dozádu).. Ale teda je to takový divný. Pak je prý ještě druhá možnost, míň šetrná, vytáhnout nějaké dva zuby, léčba se tím ale prý prodlouží. Potřebuji trošku povzbudit. V sobotu jsme měli jít na ples, ale s timhle v puse se mi opravdu nechce
![]()
@LenďuleB píše:
Ahoj holkyPo delší době se hlásím. Tak zoubky už mám hezky rovné
Ale.. mám předkus a tak mi na spodní šestky a vrchní trojky nasadila takovou gumičku, kterou si vždy po 24h mám vyměňovat a nosit nepřetržitě. Je to teda na pohled strašný, ještě když se usměju
Jsem z toho trochu nešťastná
Máte některá s tím zkušenost? Prý se to pak rovná už rychle tak dva tři měsíce a jde všechno dolu (všechno ze předu, pak se dá ještě nějaký ten udržovací drátek dozádu).. Ale teda je to takový divný. Pak je prý ještě druhá možnost, míň šetrná, vytáhnout nějaké dva zuby, léčba se tím ale prý prodlouží. Potřebuji trošku povzbudit. V sobotu jsme měli jít na ples, ale s timhle v puse se mi opravdu nechce
![]()
Kamarádka to nosila, vypadala jako klapací hračka
ale hlavně aby to k něčemu bylo, jí se ten předkus po sundání rychle vrátil, čímž jsem tě asi nepotěšila, ale snad to u tebe tak nebude ![]()
@radkka aháá, no vypadá v tom člověk opravdu vtipně
A jak dlouho to kamarádka měla? Taky ty tři měsíce a pomohlo to vůbec s tím předkusem? A pak se jí to znovu vrátilo jo? Hm
Já mám jen trošičku.. i bych si ten svůj předkus klidně nechala, příjde mi, že mi sluší
no ale když už tak už. y máš už rovnátka sundané že
.. já se právě bojím, že když ten předkus mít nebudu, že budu vypadat divně
Změnila se kamarádka hodně, když se jí to srovnalo, anebo nic není znát, jako když má zavřenou pusu, nebo jak to napsat
a jen má zoubky hezky „skus na skus“