Fixní rovnátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
524
18.11.15 11:32

@LenďuleB drzim palce, za sebe muzu rict, ze dolni byli o 1000% vic v pohode jak ty horni…

me ceka tahani zubu dole, nakonec to teda bude opravdu jednicka, jdu na to za mesic, no mam z toho trosku vitr, doufam, ze se mi ta mezera mezi zubama zatahne co nejdriv at nechodim jak bezdak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
18.11.15 12:30

@Chezzie můj chlap má mezeru mezi zubama normálně :D :hug: a navíc se říká že je to sexy ;)
A jinak holky, nasazování nic moc tedáá…ále zatím se držim. Opravdu mi to ale příjde lepší než u těch horních, ikdyž teda orto mě tam pořád litovala, že si ještě užiju, že mám ty zoubky hodně ztěsnaný, což teda mám, tak čekám co příjde.. :?

Děkuji za podporu všem :kytka: A jeden zub dole, taky jedničku mám hodně dopředu, taky si říkám jestli nepříjde nějaké radikální řešení :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
18.11.15 12:33

Jo a ještě kvůli zkusu mám na zubech nalepený něco (už nevím jak se tomu říká :oops: ) jako žvýkačka, ale prý se to „zkouše“, zatím ale nic moc.

ALe pořád si říkám, pak budu mít krásný zuby a to za to stojí :palec:, to dáme holky! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
18.11.15 13:36

@LenďuleB ja mam na spodnich petkach pryskyricovou vlozku (dela mi to tam takovy hrby, abych zavrela pusu a nedrhla si hornima jednickama o spodni a nenicila si spodni fixy) nejdriv mi to prislo divny, nemohla jsem si zvyknout, kousat mi pres to neslo (to me stvalo vic jak ty rovnatka dole, ty byly pohodicka) a trvalo mi to tak mesic nez si to sedlo a ted uz ani nevim ze to tam mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
18.11.15 13:43

@Chezzie to je asi ono, určitě, já si o to pořád přejíždím zubama, asi si to nevědomky snažim obrousit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.11.15 15:48

A u OZP máte možnost příspěvku na rovnátka, tak že by jste neplatili plnou cenu jestli můžu poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
18.11.15 18:46
@jarous123 píše:
A u OZP máte možnost příspěvku na rovnátka, tak že by jste neplatili plnou cenu jestli můžu poradit.

my jsme cela rodina u ZPS a tam uz daaaavno nesplnuji vekovy limit pro prispevek na fixy :-D holt jsem si mela vzpomenout driv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.15 19:57

Jééé, uplně nááhodou na mě koukla tato diskuze :mrgreen:…když jsem hledala uplně jinou (stále se budící dítě) :cert:…a tak mi to nedá, já jsem tež z těch, co si „na stará kolena“ a na MD vymyslely rovnátka :potlesk:. Jo a jsem teda u OZP a měla jsem díky porodu zrovna hodně kreditů a přispěli mi na rovnátka bez 40 Kč 3000 Kč!!! Z celkových 7000 Kč, což je uplně nejlepší :palec:. Tak ať nám to uteče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.11.15 08:23

Tak já jsem u VZP a tam myslím taky žádné příspěvky nedávají. Jináč teda nevím čím to, ale dnes mi to příjde mnohem horší než včera :lol:.. asi jak to přichází k sobě :think: nicméně @Chezzie jako ty pryskyřicové vložky na zubech, to je taky něco :pankac: fakt jako kousat se na to nedá, je to takový divný v té puse, opravdu si to časem trošku sedne? Je to děs mít pořád takovou „nedovřenou čelist“ :roll: Proč se to tam vlastně dává?
Včera ten můj byl taky „dobrý“.. já už večer docela začala trpět, nejenže kolem mě neběhal :cert: :mrgreen: ale ještě mi řekne, že si za to můžu sama… :cert: no koukala jsem na něj a pak jsem mu řekla: no ale aspoň budu mít krásný zuby.. a on tak laxně, to jsi měla i dřív no… :pocitac:
Niic, jako potěší taková reakce, ale neměla jsem ani sílu se nějak rozčílit :-D

@korenovazelenina tak sice to sem nepatří, ale stále budící dítě mám taky :cert: 23 měsícůů… :zed: Tak budeme sice unavené maminky, ale s krásnýma zubama!!! :pankac: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.11.15 10:45

příspěvek na roznátka je snad samozřejmost ne?

My jsme také u OZP a jsme spokojeni, nemáme důvod se poohlížet po jiné zdravotní pojišťovně. Jinak ta jejich apka a vitakarta je v pohodě věc, doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
19.11.15 11:35
@Atill píše:
My jsme také u OZP a jsme spokojeni, nemáme důvod se poohlížet po jiné zdravotní pojišťovně. Jinak ta jejich apka a vitakarta je v pohodě věc, doporučuji.

no, ten tvuj nadpis, je bez urazky, trosku diskutabilni… nemyslim si, ze v dnesni dobe skrtu, je prispevek na rovnatka samozrejmost… klidne at si lidi - hlavne ve vyssim veku za ne plati, pro deti do 18 let tam je prispevek jasny…
pro me by bylo lepsi, kdyby pojistovny prispivali hlavne postizenym detem, matky se nemuseli doprosovat a sbirat vicka… to radsi tech par tisic za rovnatka zaplatim sama, ale at pojistovna prispeje tem vic potrebnym.
a jeste se nezlob, ale trosku mi to tu zavani agitaci na OZP :D :D :D (jen na tehle strance jste 3 ;-) )

Příspěvek upraven 19.11.15 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
19.11.15 11:39

@LenďuleB hele opravdu se to zkouse, ale necekej, ze to bude za tyden… mam pocit ze to ten mesic urcite trvalo, ale postupem jsem si na to zvykalo a vlastne mi uz pak uz mi to ani neprislo, ze to tam mam…
mas to proto, aby si horni celist nesedala tak nizko a tim se nedreli horni zuby a spodni, aspon ja to mam proto, protoze kdybych to nemela, tak pusu kvuli dolni zameckum nezavru, protoze by horni narazily o spodni zamky a zasekly se o ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.15 18:59

@LenďuleB To koukám, co se všechno do té pusy dává :mrgreen:…já mám asi jen základ, a za půl roku už jsem si docela zvykla. Teda už pomalu 2 roky a stále nedá v noci pokoj??? No to jsou vyhlídky teda!!! Ta supr, že aspoň ty zuby budeme mít krásný, odvedou pozornost od kruhů pod očima :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
22.11.15 15:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
28.11.15 16:56

Ahoj holky, tak už je všechno ok, dolní zuby po nasazení fixu ok, kousání už taky ok, i přes ty nepříjemné pryskyřicové vložky, ale šíííleně, mě bolí moudrák, hrozně - bolí mě od toho i ucho, v krku a celá půlka hlavy :? Mám ho vylezlý jen kousek a roste tak nějak blbě šikmo a jak se tam ty zoubky rovnají, tak je to celkem očistec, beru ibalginy jako letilky :-( Znáte to některá? Lituji, že jsem si je dobrovolně nenechala vytrhnout, jenže paní ortodontistka říkala, že to není nutné, tak nevim, jestli se nesekla? Tak snad ví, co dělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.