Fixní rovnátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
524
29.11.15 20:52

@LenďuleB me moje ortodontistka doporucila nechat si vytahnout osmicky (me uz teda zbyvala posledni, o ostatni jsem prisla pred cca 10 lety, takze ted jsem resila jen tu jednu a do te me zubarka uvrtavala uz asi 2 roky, at ji dam pryc a rovnatka byl impuls se na chiru konecne objednat - sekali mi ji z kosti).
Me pomahalo, kdyz se klubala osma ven ji vzit hodne kartackem, sice to bolelo jak cert, ale ji to asi pomohlo a byl na nejaky cas pokoj… jinak bych asi zasla na zubni a poradila se, osmicky nejsou zadna sranda :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
30.11.15 15:07

@LenďuleB Ahoj, :mavam: divím se, že Ti dali rovnátka, když nemáš úplně vyrostlé zuby moudrosti. Protože ty Ti to pak můžou zase pěkně pokřivit. Mě je všechny vyndali právě proto, aby se daly zuby krásně srovnat a jsem ráda, že jsem se moudráků zbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
30.11.15 17:16

No prááávě :roll: ale tak říkala jsem si že paní ortodontistka přeci ví co dělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
20.1.16 22:03

Dotaz - stalo se vam nekdy, ze by vam od rovnatek (treba tim jak se posunujou zuby) opuchla jedna vnitrni strana tvare jako od zubu?
me zacatkem tydne opuchla vnirni cast spodni celisti - kloktala jsem slivkou :D, ledovala, pak kloktala repikem - nebolelo me nic, jen mi to opuchlo, druhy den to bylo ok..
premyslim, jestli to mohlo byt z rovnatek, nebo jak je zima, tak jestli jsem ofoukla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.16 15:06

@Chezzie Uplně jsem nepochopila jestli ti napuchla tvář nebo čelist? Mě napuchly na jeden den dásně, když jsem měla ty separační gumičky, na jednom místě to hoooodně tlačilo, tak mi to napuchlo a pulzovalo v tom… :roll:…ale jen jeden den a dobrý…no a tvář mám vevnitř napuchlou teď, asi sem se hodně smála nebo něco a uplně jsem si ji rozdrásala o rovnátka a tím, jak je to tam napuchlé, tak se to furt šudlí, takže je to čímdál horší :think:…asi budu muset dát třeba na noc vosk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
22.1.16 15:31

Ahoj holky, mě když se posouvaly zuby, tak jsem měla oteklou dáseň u zubu vždycky, přišlo mi, že se nějak šoupe i ta kůže u zubu a taky od těch posledních zámků, na kterých jsou takové ty anténky, to jsem měla opuchlou pusu zevnitř pořád.
Teď mám termín už na sundání, tak toho se nějak bojím víc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
22.1.16 17:28

@korenovazelenina @lightblue jo blbe jsem to napsala… opuchla mi dasen… uplne jsem citila jak mi to postupne puchne a takovy zvlastni tlak to byl. Prave jsem si rikala ze kdybych mela zanet urco bch citila i to slivkove kloktani a nic me nebolo. Takze je mozne ze to bylo rovnatkama. V pondeli jdu na vymenu dratku, tak to ortodontistce reknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
24.1.16 11:07

Tak mě to doktorka vysvětlovala tak, že posouvání zubů v dásni pracuje vlasntě na principu zánětu. Za zub se táhne a buňky před kořenem odumírají (zánětem) a zuby má tak místo se posunout, přičemž ten prostor za ní se pomocí obnovy buněk zase uzavírá, doplnuje. Takže je možné, že má opuchlou dáseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
24.2.16 14:36

Tak mi dnes děvčata sundaly rovnátka. :D Každopádně je to mazec. Mám nalepený retainer a nejde s tím mluvit a nejhorší je „ř“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
24.2.16 16:07

@lightblue co to je retainer? A jaky to je bez rovnatek? (Ja mam vzdycky pocit kdyz mi meni dratky ze bez dratku mi ty zuby jako nedrzi - ze se hybou… je to asi nesmysl ale jak to drat drzi tak je to proste echt pevny…) a co sundani - jaky to bylo? Jinak bleda zavist :lol: :oops: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
24.2.16 16:45

@lightblue :pankac: :pankac: :pankac: @Chezzie Ligtblue se má co 8) já mám jinak rovnátka stále nahoře i dole, a dole mi jeden ze zámečků krásně jakoby propíchl (ne zcela samozřejmě) ret zevnitř :cert: Jáá se tak těším až mi je také sundají.
@lightblue retainer, to je ten udržovací drátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
24.2.16 16:54

@Chezzie tak přesně tenhle pocit jsem u výměně oblouku měla taky a ještě, když mě poslala vyčistit si zuby, tak to bylo kor divný, ale fakt se neboj. Ani mi nebylo nepříjemný to odštípávání zámků, jako pak to obrušování lepidla. To teda fakt nic pro mě. Ale jinak teď super. Nějak mi přijde, že to hrozně uteklo :D :D :D
a že mám najednou velký zuby (který mám velký i normálně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
24.2.16 16:54

@LenďuleB Ano Leni, ten drátek. Je jakoby zalitý lepidlem, ne nějak moc, ale víš o tom a už se rozmluvuju, ale začátek byl děsný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
24.2.16 16:59

@lightblue to bude ok :hug: A jinak máš zoubky hezky bílé? Nebo si je necháš vybělit? Hrozně moc se máš, už se taky moc těším, až mi je sundají a máš pravdu utíká to rychle, když si vzpomenu na ten úplný začátek po nasazení, brrrr. Ale fakt za ty pěkný zuby to stojí, co holky ;) BUdem fešandy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
24.2.16 17:17

@LenďuleB začátek byl děsný, ale pak jsem viděla ten rozdíl, jak se to začlo rovnat a už mi to bylo jedno. Já se Ti ani na to sundání netěšila, nebo mi to něja nedocházelo :-D najednou to tu zkrátka bylo, když mě už nic nebolelo a rovnátka nevadily. Byla jsem akorát na dent. hygieně nechat si zuby opískovat, ale vybělit ne, v tuto chvíli nekradu :-D možná na to taky někdy dojde, ale já i po té hygieně mám zuby OK, oproti tomu, co jsem mívala dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.