Fixní rovnátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1223
19.3.16 15:41

Zdravím :mavam: holky, na spodních zubech mám úplně ten nejtenčí drátek - oblouček, nevíte kolik těch tlouštěk oblouků je? A ještě jsem se chtěla zeptat, horní zuby my už příjdou krásně rovné, ale když jsem se ptala doktorky, kdy mi rovnátka nahoře sundají, tak říkala, že se sundavají společně s těmi spodními.. to jako opravdu? Já bych byla ráda, kdybych už je mít nahoře nemusela a vlastně ani nevidím důvod, pakliže zoubky už budou hezky rovné, proč tam ty zámečky zbytečně mít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
19.3.16 19:47

@LenďuleB Leni, kolik tloustek nevim, ale 3 nebo 4 jsem mela urcite. Jinak mudr.ma pravdu. Mela jsem nahore zuby srovnane rok nez mi to sundali najednou. Nikdy nevis, jak se to hne a kdyby nahodou, tak uz by s tim neslo nic delat. Kamoska ma sundany horejsek a dole jeste ne a je to celkem divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.3.16 19:56

@lightblue no, tak to mám rovnátka ještě minimálně tak na půl roku. Ale asi na tom něco bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
19.3.16 20:06

@LenďuleB já prakticky ty horní měla od června 2013, spodní mi dávali ten samý rok v listopadu a srovnaný hořejšek jsem měla za rok. Pak už to bylo jen zdrátkované, nebo zgumičkované a pak už mi to bylo jedno. Jak byl vidět výsledek tak jsem to neřešila.
Teď nosím ten plastový „chránič“ a jak ho třeba 4 hodiny nevezmu, tak je to znát, jenže na jídlo se to nesmí a já pořád v práci něco průběžně chroupu, protože nemám čase se normálně najíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
19.3.16 20:12

@lightblue aháá, a jak myslíš že je to znát když nemáš ten plastový chránič? A jak je to po sundání rovnátek, pak se dá ze zádu na zoubky nějaký ten udržující drátek a musíš nosit v kuse ten plastový chránič, nebo jaký je ten postup po sundání? Děkuji, zajímá mě co mě čeká :kytka: A jak jsi spokojena se zoubkama?? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
19.3.16 21:42

@LenďuleB v poho, klidne se ptej. Ten drat, retainer, se dava dolu na za spodni zuby. Drzi ti zuby tam kde maji byt, proto nahoru dostanes ty pruhledne - 3 mesice nosit pokud to jde stale (krom jidla a pit jen vodu, jinak se to obarvi) a na noc spodni i horni. Ja nosim poctive, ale ve čtvrtek jsem ty pruhledne zapomněla doma a pak kdyz je das, tak cítíš, jak to ty zuby tlaci tam, kde maji byt. Mrchy se fakt hybou, i kdyz to primo necitis a vysledek? Perfektní :lol: porad se prohlizim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
20.3.16 09:50
@LenďuleB píše:
Zdravím :mavam: holky, na spodních zubech mám úplně ten nejtenčí drátek - oblouček, nevíte kolik těch tlouštěk oblouků je? A ještě jsem se chtěla zeptat, horní zuby my už příjdou krásně rovné, ale když jsem se ptala doktorky, kdy mi rovnátka nahoře sundají, tak říkala, že se sundavají společně s těmi spodními.. to jako opravdu? Já bych byla ráda, kdybych už je mít nahoře nemusela a vlastně ani nevidím důvod, pakliže zoubky už budou hezky rovné, proč tam ty zámečky zbytečně mít :nevim:

me rikala, ze druhu je tusim 8 - ale ze ona ty nejtlustsi nepouziva…
ja si myslim, ze ti musi nechat i vrsek aby ti to pak srovnali na skus, podle toho jak se ti hnou ty spodni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
3.4.16 11:57

Zdravím děvčata..mám otázku…mám asi 14dní rovnátka napevno. s bolestivostí a odřeninama jsem se vypořádala…Už jsem si na ně i zvykla..ale normálně se mi začaly kývat zuby.Jako ne nějak viditelně ale když zkousnu či bych chtěla jakoby nasát vzduch přes zuby tak cítím jak se hýbají..Hýbají se mi i stoličky na kterých jsou kroužky..hlavně šestka v pravo dole…Já vím že se zuby posunují musí se uvolnit a pak přesunout…ale aby se hýbali i ty stoličky kde je to ukotveno těmi kroužky? Mám strach i něco kousat a tak nejím skoro vůbec..Ukousnout předníma si stále nic netroufám..Tak zbývá trhat a žvýkat na stoličkách. a z toho mám teď hrůzu, že mi snad nějaký zub vypadne…srovná se to nebo letět na ortodoncii? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
3.4.16 12:44

@Ufinka87 ono do určité míry se jako by kyvat musí. Ale jestli máš pocit, že ti zub vypadne, když do něčeho kousnes, to je divný. Jestli máš pochybnosti, tak tam hned zítra zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
4.4.16 08:33

@Ufinka87 nelekej se, je to normální. Mě se dole kýval zub i tak, že jsem se fakt bála, že mi vypadne, když mi pak vytrhli dole pětku, a viděla jsem ten kořen, tak neboj, zuby jen tak nevypadnou :D každopádně je to takový divný pocit a kousej opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
4.4.16 11:02

@Ufinka87 tenhle pocit mam jen kdyz mi sunda dratky na vymenu.. to mam pocit, ze se mi vyklaji vsemi smery…
dlouho mi trvalo nez jsem se prestala bat si prednima neco ukousnout a dlouho jsem si veci krajela… ono se to usadi, dle meho je nejhorsi vzdycky ten prvni tyden po vymene dratku pak uz je to pohoda..
ja i ted mam pusu nekdy sedrenou (zrovna pred 14 dny jsem to zase resila - protoze dratek nahore mam jen z leve trojky na pravou a neni ukotveny, jen ohnuty nahoru a kousek zpet a to jsem doma chodila normalne s kouskem vatoveho tamponu v puse, protoze ta guma, co je k tou urcena mi porad padala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
4.4.16 11:04

Holky, jak casto chodite na vymenu dratku? ja jsem chodila nejdriv po 3, ted po 4 tydnech… znama ma 14 letou dceru a te vyrostla 5 jakoby v patre uplne mimo oblouk a ted ji to rovnatkama vraci zpet a ona chodi na vymenu jednou za 4 mesice… - to mi prijde zvlastni a za dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
4.4.16 11:49

@Chezzie otázka je, jaký bude mít rovnátka nebo jaký má. Moje dcerka bude mít teď takový aparátek, kde se chodí jednou po týdnu a pak až jednou za 3 měsíce. Jinak já chodila jednou za 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
4.4.16 12:11

„@lightblue“ už je má, mě to přijde jako klasický fixní když jsem ji viděla… ale jinak netuším… takže je to běžný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
4.4.16 20:14

No upřímně dneska se mi rozhýbaly všechny zuby tak teda nevím..Celý spodek se mi kýve… no pocit teda nic moc…Horní zatím drží celkem pevně. Takovou radost jsem měla že mě už nebolí kosání žvýkání..a teˇ%d mám zase hrůzu že to vypadne a taky to bolí že…Jsem zvědavá jak mě sundá ten drát jestli to nesundá i se zubama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.