Fixní rovnátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35029
12.6.15 19:51

@LenďuleB to chce cvik prostě, popsat se to nedá :D.. jako vím, že tam jsou, stejně jako zuby, taky vím, že tam jsou :mrgreen: ale nijak mi nevadí ani nepřekáží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
12.6.15 19:54

@ixule tak už abych si zvykla… a taky naučila jíst :pankac: :D Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
12.6.15 21:03

Mela jsem prvni nahore a az za pul roku dole. Doktorka si potrebune ten horejsek pripravit na spodek a hlavne ti dava, cas na zvykani. Oboje najednou bych nedala. Ver, ze doktorka vi co dela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
13.6.15 11:51

@lightblue no taky si nedovedu představit - to je pravda - mít rovnou rovnátka na všechny zuby, teď když už vím, jak je to takle na začátku „příjemný“ :? A já si naivně myslela, že třeba po těch třech měsících mi ty vrchní sundá (měla jsem jen jeden zub vepředu, lehce dopředu), ale tak asi ne :-( Jsem jí asi špatně pochopila :oops: Dnes je mám druhý den a cítím je teda pěkně :-( Navíc, to jídlo za rovnátkama, to je paráda :roll: už abych se s nima naučila jíst, ale teda vůbecnetuším jak na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.6.15 12:09

@LenďuleB ono většinou i když jde o srovnání jednoho zubu, tak je křivý proto, že nemá místo, takže musí šoupnout vlastně všechny ostatní, aby se měl, ten křivý, kam vejít, navíc i když to pak už bude mít požadované rozmístění, tak se to musí ještě nějakou dobu fixovat, 3 měsíce je fakt blbost, na méně jak rok se myslím nedávají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.15 12:13

Mě zubař rovnátka nedoporučil, pravda nosila jsem v dětství zuby se srovnali, ale za posledních 5 let se pokřivili do původního stavu. Rovnátka by stála cca 30tisíc na obě čelisti. Ale zuby se pod nimi často víc kazí. Zvolila jsem misto toho keramické můstky. Cena byla trojnásobná, ale efekt okamžitý. Kdybych měla zdravé čelisti šla bych do rovnátek, přece jen broušení zubů pod můstek není žádný med, ale v mém případě by ty rovnátka byla zase s efektem jen na chvíli.
Kamarádka si dala rovnátka, měla je asi 2 roky, teď je 2 roky bez nich a zuby má opět křivé jako předtím.

Sorry za anonym, nemusí každý vědět kolik investuju do zubaře.

• Citovat
  • Upravit
36504
13.6.15 12:34
@Anonymní píše:
Mě zubař rovnátka nedoporučil, pravda nosila jsem v dětství zuby se srovnali, ale za posledních 5 let se pokřivili do původního stavu. Rovnátka by stála cca 30tisíc na obě čelisti. Ale zuby se pod nimi často víc kazí. Zvolila jsem misto toho keramické můstky. Cena byla trojnásobná, ale efekt okamžitý. Kdybych měla zdravé čelisti šla bych do rovnátek, přece jen broušení zubů pod můstek není žádný med, ale v mém případě by ty rovnátka byla zase s efektem jen na chvíli.
Kamarádka si dala rovnátka, měla je asi 2 roky, teď je 2 roky bez nich a zuby má opět křivé jako předtím.Sorry za anonym, nemusí každý vědět kolik investuju do zubaře.

Ty jsi neměla po srovnání zubů zevnitř udržovací drátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.6.15 12:35
@Burj Chalifa píše:

buď se dává ten drátek nebo retenční nasazovací na noc ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.15 13:17
@Burj Chalifa píše:

Ne neměla, bylo to před x lety, tak se to asi ještě nedávalo, jinak nevím proč.

• Citovat
  • Upravit
36504
13.6.15 13:46
@ixule píše:
buď se dává ten drátek nebo retenční nasazovací na noc ne? :think:

mám obojí - na noc průhledné klapáky ještě 2 roky po sejmutí rovnátek, nyní drátek zevnitř. Ani se nehnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.6.15 13:57
@Burj Chalifa píše:
mám obojí - na noc průhledné klapáky ještě 2 roky po sejmutí rovnátek, nyní drátek zevnitř. Ani se nehnou!
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
14.6.15 13:14

Ono už je to tedy pasé, protože rovnátka mám už nasazené.. ale tak mě napadlo jaié jsou vlastně druhy rovnátek? Já mám takový ty průhledný ve předu na zubech, myslím keramické (není to tak vidět), ale vzpomněla jsem si že jsem nedávnou potkala kamarádku a taky měla rovnátka, ale měla jen jakoby takové destičky, světlé.. nevypadalo to jako zámečky, víte o co se jedná??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
15.6.15 10:46

Taky budu mít retainér a klapátka na noc, právě proto, aby se zuby nevrátily zpět, mají k tomu bohužel velkou tendenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
15.6.15 11:47

Holky tlak už je lepší ale chtěla jsem se zeptat.. jak jste řešily ty rozedřený tváře?? Za jak dlouho si tváře na ty drátky zvykly? Bolí to strašně :-( Je fakt že mám ten vosk a díky tomu je to snesitelnější, ale musím ho na ty zámečky dávat pořád a stejně mám tváře rozedřené.. kdy vám tohle zmizelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.6.15 12:00

@LenďuleB Asi po dvou týdnech. Nechci tě strašit, ale pusu jsem si o rovnátka rozřízla i po dvou letech, když byl nový drát nebo jsem si přikousla ret (zevnitř) do zámečku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.