Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Mám zkušenost s neteří. Od malička toužila dělat gymnastiku, začala chodit ve třech letech. Moc ji to bavilo, ale jak rostla, bylo víc a víc zřejmé, že z ní gymnastka nebude. I když se snažila moc a moc, prostě nebyla tak pružná a ohebná jako ostatní, byla celkově větší než stejně staré holky, má nejspíš „těžké kosti“, rozhodně neměla nadváhu a přesto nebyla jak proutek… Stejně staré holky už pak i jezdili po závodech, jí to tolik nešlo a začalo jí to vadit. Asi v osmi letech uznala sama, že z ní prostě gymnastka nebude a přestala tam chodit. Začala jezdit na koni a u toho zůstala doteď (je jí 16) a nelituje.
Pokud sama nechce přestat, zkuste jí vzít někam jinam, jen se podívat, nabídnout, nenutit. Třeba na to časem přijde sama, že ji nebaví, furt ostatní jen dohánět a snažit se být jako oni.
Jéé krasobruslení,to by bylo krásné,to by se mě moc líbilo.Malá bruslí od malinka celkem dobře,ale tam je také baletní průprava,takže by to asi též skončilo na té flexibilitě
.....je to,ale krásný sport na koukání ![]()
Já ji nechám a uvidíme co se z toho vyklube.
Ona je právě takový drobek malinkej
má šest a 18kg,letos v září jí čeká škola,tak třeba to ani nezvládne časově.....každopádně vám moc díky za diskuzi
Dceru baví cvičení,hopsání,gymnastika,aerobic.Je jí šest let cvičí už skoro od 3let,ale nemá „vrozenou“ flexibilitu.....doma se s ní protahujeme,ale moc to nepomáhá.Zkusila jsem jí navrhnout jiný sport,plavání,tenis,atletiku,nééé to nechce.....ale když vidím na hodině jak se snaží vyrovnat některým jejím „gumovým“ kamarádkám…Má některá maminka vlastní zkušenost nebo zkušenost s dcerou,že se to dá zvládnout? Poradí jak na to? Moc díky