Flexibilita pohybu u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.1.12 12:02

Flexibilita pohybu u dětí...

Dceru baví cvičení,hopsání,gymnastika,aerobic.Je jí šest let cvičí už skoro od 3let,ale nemá „vrozenou“ flexibilitu.....doma se s ní protahujeme,ale moc to nepomáhá.Zkusila jsem jí navrhnout jiný sport,plavání,tenis,atletiku,nééé to nechce.....ale když vidím na hodině jak se snaží vyrovnat některým jejím „gumovým“ kamarádkám…Má některá maminka vlastní zkušenost nebo zkušenost s dcerou,že se to dá zvládnout? Poradí jak na to? Moc díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
17.1.12 12:25

Mám zkušenost s neteří. Od malička toužila dělat gymnastiku, začala chodit ve třech letech. Moc ji to bavilo, ale jak rostla, bylo víc a víc zřejmé, že z ní gymnastka nebude. I když se snažila moc a moc, prostě nebyla tak pružná a ohebná jako ostatní, byla celkově větší než stejně staré holky, má nejspíš „těžké kosti“, rozhodně neměla nadváhu a přesto nebyla jak proutek… Stejně staré holky už pak i jezdili po závodech, jí to tolik nešlo a začalo jí to vadit. Asi v osmi letech uznala sama, že z ní prostě gymnastka nebude a přestala tam chodit. Začala jezdit na koni a u toho zůstala doteď (je jí 16) a nelituje.

Pokud sama nechce přestat, zkuste jí vzít někam jinam, jen se podívat, nabídnout, nenutit. Třeba na to časem přijde sama, že ji nebaví, furt ostatní jen dohánět a snažit se být jako oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.1.12 13:20

Příspěvek upraven 17.05.16 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.12 13:57

Jéé krasobruslení,to by bylo krásné,to by se mě moc líbilo.Malá bruslí od malinka celkem dobře,ale tam je také baletní průprava,takže by to asi též skončilo na té flexibilitě :( .....je to,ale krásný sport na koukání :D
Já ji nechám a uvidíme co se z toho vyklube.
Ona je právě takový drobek malinkej :) má šest a 18kg,letos v září jí čeká škola,tak třeba to ani nezvládne časově.....každopádně vám moc díky za diskuzi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková