Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Renatt píše:
Katko, to že spolu máte dítě ale nemusí znamenat, že se ta imunita nemohla změnit, ne?
My už teda taky spolu dítě máme, tak že bych do sebe ten Prednison nervala?
Jani tak nějak jsem to měla také, s tím, že mně krev vycházela na středu tak jsme se s něma domluvili a vyšli nám vstříc a spermio udělali ve středu
Janiecka píše:Renatt píše:Reni mi když jsem byli na prvním pohovoru tak dostal žádanku a šel se objednat na spermiogram, ten dělají v pondělí a čtvrtek, tak mu vzali i krev. Jinak nás poslali ještě na dodělání genetiky a mě brali krev 3 a21 DC a pak před IUI!
Sisi a partnerovi při první konzultaci brali taky krev?
Nebo jen tobě?
Nevím,jestli tam se mnou bude moct jet.
Takže tam se mnou fakt nemusí jet, když pak pojede ještě jednou na SPG a krev.
Jedem na konzultaci ve středu.
Sisi137 píše:jj, z Lastrady
Z Lastrády? Mňáám ""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s5196.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s5196.gif
Sisi, teoreticky se může vyúěstovat i častým sexem. Ale u mě to bylo spíš tím mimoděložním ![]()
Janiecka píše:Jani, já to vnitřně cítím, že se miminko podaří a věřím, že IVF by an nebylo potřeba. Ale je to náš sichr
Kleofášku je mi to líto, ale neboj to e vyléčí a budeš těhulka i bez IVF
Katka1311 píše:Kačko, my jsme tam spali 2 noci, že si uděláme trochu výlet
Fakt nevím Reni jak to je abych nekecala.
Kleo a vy jste byli v té Praze taky na dva dny?Myslím imuno?Renatt píše:
Katko, to že spolu máte dítě ale nemusí znamenat, že se ta imunita nemohla změnit, ne?
My už teda taky spolu dítě máme, tak že bych do sebe ten Prednison nervala?
Jj také jsem lepší pizzu neměla, bohužel už tam nechodím páč mám chlapa z tadyka a ve Zlíně trávím jen pracovně čas a mám jen kamarády a to nechcu chodit s něma na pizzu páč mě by se taky nelíbilo kdyby můj chodil někam s kámoškama. Podobnou měli i v Hradišti v „čuribaru“, ale ten podnik zrušili a teď tam je made in vietnam ![]()
Kleofasek píše:
Sisi, teoreticky se může vyúěstovat i častým sexem. Ale u mě to bylo spíš tím mimoděložním
Kleofášku, proč mimoděložním?
Renatt píše:Janiecka píše:Takže tam se mnou fakt nemusí jet, když pak pojede ještě jednou na SPG a krev.Renatt píše:Reni mi když jsem byli na prvním pohovoru tak dostal žádanku a šel se objednat na spermiogram, ten dělají v pondělí a čtvrtek, tak mu vzali i krev. Jinak nás poslali ještě na dodělání genetiky a mě brali krev 3 a21 DC a pak před IUI!
Sisi a partnerovi při první konzultaci brali taky krev?
Nebo jen tobě?
Nevím,jestli tam se mnou bude moct jet.
Jedem na konzultaci ve středu.
Jo dají ti žádanku na to i mému dali, i když jsme nahlásili spermiogram kolik měl naposledy, ale i tak, prý pokud to není v pořádku tak ho dělají a asi i když v pořádku je podle mě ![]()
Teď jsem se ptala manžílka a brali mu krev jen před OPU ale 3 ampule. ![]()
Kleo a jak dlouho jste čekali na objednání?A platili jste tam něco?
Renčo, počti si http://www.neplodnost.org/…odnosti.html
Dám sem jen výňatek:
Hlavní potíž je v tom, že zbraně buněčné imunity mají ve srovnání s protilátkami mnohem větší „rozptyl“ (říkáme, že jsou méně antigenně specifické). V praxi to znamená, že buněčná imunita vyvolaná spermiemi nebo infekcí může v ženském pohlavním ústrojí napadnout i jiné „vetřelce“, např. právě zárodek, snažící se uhnízdit v děloze. Jindy je buněčná imunita aktivována přímo tou části zárodku (odborně se nazývá trofoblast), která zprostředkuje jeho nidaci – to vídáme často po mimoděložním těhotenství nebo u žen trpících opakovanými potraty. Taková nežádoucí imunita pak buď zabrání zárodku v usazení v děloze, nebo jej napadne později a způsobí potrat.
Katka1311 píše:Kačko, doporučení ti napíše i tvůj OG. Mě to napsal.
Teď jsem se ptala manžílka a brali mu krev jen před OPU ale 3 ampule.
Kleo a jak dlouho jste čekali na objednání?A platili jste tam něco?
Kleofasek píše:
Renčo, počti si http://www.neplodnost.org/…odnosti.html
Dám sem jen výňatek:
Hlavní potíž je v tom, že zbraně buněčné imunity mají ve srovnání s protilátkami mnohem větší „rozptyl“ (říkáme, že jsou méně antigenně specifické). V praxi to znamená, že buněčná imunita vyvolaná spermiemi nebo infekcí může v ženském pohlavním ústrojí napadnout i jiné „vetřelce“, např. právě zárodek, snažící se uhnízdit v děloze. Jindy je buněčná imunita aktivována přímo tou části zárodku (odborně se nazývá trofoblast), která zprostředkuje jeho nidaci – to vídáme často po mimoděložním těhotenství nebo u žen trpících opakovanými potraty. Taková nežádoucí imunita pak buď zabrání zárodku v usazení v děloze, nebo jej napadne později a způsobí potrat.
No a já po přeléčení imuna dvakrát otěhotněla a dvakrát mimoděložně. Jednou 3/2007, podruhé 7/2007.11/2007 jsem otěhotněla po prvním IVF.
Takže proto jsem se tomu mimoděložnímu tak divila, na mě to nesedí ![]()
Reni, ale jak jsem byli na první pohovoru se nás ptali na nemoci a problémy v rodině, ale pokud vše ty víš, myslím, že na tu konzultaci můžeš jet i sama!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď