Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@barrbucha tekutinu jsem v břiše měla, ale naštěstí jsem se z toho dostala bez odsávání, nejhorší byla ta bolest pri curani a neustale zvracení. Ale za pět dní začalo být lépe, pak přišla menstruace a bylo po problémech. ![]()
@cockovafazol tak to mě čurání problém nedělalo, měla jsem problémy s dýcháním, neustále jsem se dusila a hlavně mě zachvacovala panika, protože jsem musela dýchat jen tak mělce a měla jsem pocit že mám málo kyslíku. No hrůza.. Známá mi radila že mám vypít minimálně 4 l tekutin a cpát se tvarohama a těma milko s minimem tuku a hodně bílkovin. Zkusím to. Ale to pití bude brutal, jako denně ty dva litry normálně dám, ale jednou tolik, to je psycho. A právě nevím zda už mám začít tak moc pít třeba už den před, nebo až v den punkce
@Moniseeek Priste uz to urcite bude O. K., musi!!!
Je dobre ze se ti rozjizdi potrat sam, nebudes muset na revizy. Ted se s tim clovek musi vyrovnat a pak se vrhnout zas do boje!!! Ale ver ze priste to vyjde!!! ![]()
@Alca1985 děkuji za podporu
uz mam asi nejhorší za sebou ted snad uz nebudou takové bolesti atd, vcera rano to byl masakr. Jak prestanu krvacet tak jdu na konttolu takže dnad odejde všechno. A budu cekat na ket, ikdyz ten si myslim nevyjde protože kvalita blastocysty je BC. No uvidime jak to vdechno dopadne. Život je boj tak musím jit a bojovat.
@Moniseeek a ty máš ty kvality napsané? Já mám u všeho napsané 1×BC, jako jedna blastocysta. Ale když jsem se ptala, jaké jsou kvality, tak se na mě slečna tak podívala a říká, no, vy to tady nemáte napsáno, to bych se musela znovu podívat na to video…, tak říkám, buďte tak laskavá..
Nakonec mám všechny AA nebo AB a teď mám tu AB a jak se drží!
Bereš už něco na stimulaci nebo budeš mít přirozený cyklus? ![]()
@cockovafazol me to rekla embryolozka když se prisla ptat jestli ji chceme zamrazit. Me dávali tedka BB, ackovou jsme neměli. No ta se chytla a jak to dopadlo
Uvidime jestli se vůbec po rozmrazeni probere a bude dobra. Ne zatim jeste nic neberu, az budu po kontrole u mojeho doktora a vse bude pryc mam zavolat do caru domluvit se na postupu. A co ty jak ti je dobry? ![]()
@Moniseeek tak snad to všechno bude dobré a dobře dopadne.
Já od pátku přestala špinit i krvácet, tak dost doufám, že je to na dobré cestě
. A zítra jedu na kontrolu k novému gynekologovi ![]()
Ahoj holky můžu prudit?
Já mám hrozný deprese
Furt jsem byla vzteklá fůrie a najednou jsem se dnes vzbudila, všechno mě mrzí, a nejvíce mě mrzí že já se vůbec netěším
netěším se na nic… Zítra mám kontrolu a najednou je mi jedno jak to dopadne. Zda mi něco odeberou nebo ne, co se to semnou děje ![]()
@barrbucha ahoj, jak jsi dopadla na kontrole?
Jestli můžu poradit, pokud máš takové stavy, zajdi si popovídat k psychologovi, nemyslím to zle, jen vím, že jsou to odborníci a mně vždycky pomůže si o tom s někým popovídat. Já měla deprese v únoru, ale mám hrozně úžasnou rodinu, která mě z toho dostala.
A kdybych ji neměla, neváhala bych se obrátit na odbornou pomoc. Ještě mě napada alternativa - existují takoví ti „léčitele“, různé čínské neinvazivní sezení, to by taky nemuselo být špatné.
Drž se, prostě jsou dny, kdy je zle, ale musí přijít i ty, kdy bude zas dobře.
![]()
@cockovafazol tak na kontrole jsem se dnes úplně dožrala. Ne že ty malé mrchy ve mě přestaly růst. On se zmenšil i počet ![]()
Minulý týden jich bylo cca 15 o velikosti 8-9mm a dnes 9 DC jich je max 10 velikosti 12-14 mm
byla tam Lattová, nemám ji ráda, zvedla mi Gonal z 100 jednotek na 150 a ve středu další kontrola a možná v pátek punkce, jenže v pátek si k nám mají dojet pro štěně a já budu doňa mimoňa, super…
A vlastně nevím čemu se divím, v mém životě zatím nikdy nic nešlo hladce, normálně a bez problémů, celý můj život je jeden mega problém ![]()
Ještě že doma nemáme zbraň, to už by bylo v okolí mrtvých…
jestli takové stavy budu mít jednou 9 měsíců v těhotenství tak potěš koště.
Psychologa žádného nemám, neznám a k úplně cizímu člověku co jsem nikdy neviděla nepůjdu, nepochopil by mě, tohle dokážou pochopit jen lidi co si tímto prošli. A na „léčitele“ a homeopatika atd, mám trochu svůj názor no ![]()
@barrbucha nesmíš si to tak brát. Ale vím, že to není lehké. Taky jsem to tak měla. Nenáviděla jsem celý svět. Jsem věřící, sice do kostela nechodím pravidelně, ale sem tam se pomodlim. Učím děti, první stupeň. Máme obrovskou rodinu, všichni tak 2 až 3 děti, já sama mám dvě ségry. Nechápala jsem, že ke mně může být život tak nespravedlivý, nejsem zlá, miluju děti a představa, že je nebudu mít? Neexistuje, byla jsem schopná udělat cokoliv. Navštěvovala jsem bylinkare, mluvila s psycholozkou, probírala to v rodině, dokonce i s některými přáteli… A zjistila jsem, že v tom nejsem sama. A nejvíce mi to asi pomohlo tady - svěřit se. Věřím, že to přejde.
Mimochodem, Lattova mi dělala tenhle transfer a byla opravdu velice pečlivá, dokonce i ona jediná mi tehdá v listopadu řekla, že to bude ohss a transfer mi nebudou dělat, ostatní doktoři mě pořád přesvědčovali, že to bude v klidu, ona to řekla narovinu a i když jsem nejdříve byla naštvaná, jsem ráda, že taková je. Je drsna, ale opravdu dobrá. ![]()
@barrbucha a jaké máte štěňátko? Já se snažím přemluvit přítele na pejska
. Venku máme vymarskeho ohaře, ale je to zlobr
, chtěla bych nějakého dovnitř na mazlení
.
Ahoj chtěla jsem se zeptat jedeme do Olomouce 11.6.2019 na konzultaci na umělé k DR. Machač nevíte jak to tam chodí. Byly jsme i na genetice v Místku a v Praze na imunologii. Výsledky z genetiky už máme a nedoporučuji aby jsme se snažili dal o miminko že musíme na umělé. A z Prahy nám ještě nepřišli výsledky. Tak děkuji za odpověd.
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@cockovafazol takže ti i odsávali jehlou z břicha jo… Já doufám že se mi OHSS vyhne, protože to bylo tenkrát hrozný. Tři noci jsem spala tenkrát v sedě. Jakmile jsem si lehla začala jsem se dusit… Ale ty sama víš jakej je to děs a bolest. Strašně se OHSS bojím, strašně moc