Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Moniseeek teď mě přítel dovezl domu. Mám brát magnesium a pořád ten exacyl a ležet a nic nedělat. Je mi docela fajn, ale v noci to krvacelo trošku více a pobolivalo mě břicho, teď je mi „jen“ na zvracení, tak je to asi dobře. Dělali mi ještě ultrazvuk, plod je velikostně 6+3, já jsem dle menstruace 6+5, ale prý je to v normě. Nakonec mi v děloze našli jeden drobný hematom (15×9mm), ale hledali ho fakt čtyři doktoři najednou. Takže musím mít absolutní klid. Do CARu jsem volala, že ve čtvrtek na srdeční ozvy nepřijedu, ale asi se tam zastavím příští týden - pokud se to moje špinění trošičku uklidní. Jinak prognóza není žádná - buď to prostě zvládneme nebo nezvládneme, ale věřím, že prcek je bojovník
. Ty se drž, je mi to opravdu moc moc líto, ale věřím, že to vyjde příště a zase bude dobře ![]()
@cockovafazol tal se drž
určitě to prcek zvládne, kdyz to zvladl do teď ![]()
Ja se snazim, ale je to těžké, snad to bude den odedne lepší a přijmu tu ztrátu
ty hlavně odpocivej a vse bude ok
![]()
@Moniseeek moc me to mrzi Moni
@cockovafazol tak konecne doma
ted uz prcek jen musi spolupracovat a vse bude ok ![]()
Ahoj všem, můžu se Vas zeptat na kolikátý pokus Vám to ve FN vyšlo? Ivf- KET? Nějak přestávám věřit… Mám za sebou 1× ET a 2 KET a ani jednou jsem nenašla // ![]()
@Michel 29 ahoj, me třeba ivf vyslo hned napoprvé, ale ted bohuzel prestalo tlouct srdicko, takze ZT. Pokud vse pujde po dobrem za mesic by jsme mohli na KET.
@Michel 29 ahoj, u mě ET neproběhl kvůli OHSS a teď vyšel druhý KET - akorát pořád bojuji s krvácením, takže nemám vyhráno.
Jinak, na transferu jsme byly čtyři holky - jedna první ET a vyšlo to, druhá po dvou potratech (kdy přirozene otěhotněla), teď první KET se jí embryjko chytlo, ale hned pustilo a třetí 1.KET (z 1.ET má dítě) a nevyšlo to. Říká se, že to většinou vyjde 50 % transferu, což by odpovídalo. S každým dalším pokusem se pravděpodobnost zvyšuje, tzn., že na 1.transfer 50 % žen otehotni, na 2.transfer z těch 50 %, co zbylo, zase 50 % otehotni atd. Samozřejmě to souvisí i s věkem. Je to hrozne, mě už položilo to první selhání, takže věřím, že začínáš být zoufalá.. Chce to hrozně moc sil a hlavně věřit ![]()
Moc děkuji za odpovědi. Nejhorší je že mi nikdo nedokáže říct čím to je. Dnes jdu na hcg ale vím že to zase nedopadlo. Nebyl mi zjištěn žádný zdrav. problem a je mi 29. Jsem zvědavá na další postup. Jinak Vám moc gratuluji a přeji ať vše dobře dopadne. ![]()
Ahoj holky, odhazuji anonym, už mě to nebaví.
Od pondělí jsem na Gonal 100 jednotek.
Včera mi dělali utz a mám tam cca 15 vajíček včera o velikosti 8-9mm, dnes jsem si poprvé pichla orgalutran, mám ho na 4 dny.
V pondělí jedu opět na kontrolu na utz, prý středa nebo čtvrtek bude punkce.
Tohle je náš první pokus ivf, připlácíme si icsi a prodlouženou kultivaci. Snad zůstane i něco na mrazák.
Všem ostatním přeji mnoho štěstí a držím palce
Byla jsem tady jako jeden anonym, bohužel nevím který ![]()
@cockovafazol ahooj, tak jak se ti daří? Doufám že dobře ![]()
Mě už se rozjel potrat tak jenom lezim a chodim na wc
Ale uz jsem se s tim smirila, rikam si ze za chvili půjdu na ket tak aspon trochu pozitiva ![]()
@barrbucha ahojky, tak držím palečky. Ja mela 10 vajuch z toho se 8 oplodnilo, zbyly 2 blastocysty jednu mi dali a druhou mame zamrazenou. Taky to bylo naše první IVF, měli jsme taky icsi a PK, ze začátku podařené, ale bohuzel v 7+4 prestalo bíl srdicko. Tak pokud to půjde dobře pujdeme za mesic na KET. Hodně sil a ať se zadari ![]()
@Moniseeek hrozně mě poboliva v podbřišku, ale dneska jsem byla v CARu a všechno vypadá hezky, Hejtmánek mi pouštěl i zvuk srdíčka
. Je to drsné, taková malá fazolka. Dle ultrazvuku jsem 6+6tt, tak snad všechno půjde, jak má.
Je dobře, že to jde takhle a můžeš jít hned na další KET, já taky nerada na všechno čekám.
Přeju hodně sil
![]()
@barrbucha ahoj, moc držím palce, aby všechno vyšlo
. Já měla 33 oocytů, u 14 ICSI a meli jsme 10 blastocyst (5 po ISCI a 5 po klasice). ET nebyl, ale vyšel mi druhý KET, tak doufám, že se fazolce bude dařit i nadále. ![]()
Děvčátka, držím vám palce! ![]()
@cockovafazol super
mam radost i za tebe. To muselo byt hezké
to me třeba ta doktorka vůbec nepustila tehdy, ja si prostě myslím, že uz tehdy bylo neco spatne. No život jde dál
uvidim na ten ket zda k tomu vůbec dojde.
@cockovafazol 33 oocytů
tak to je pecka. A nedostala si OHSS? Já cca před 10 lety darovala vajíčka a měla jsem OHSS celkem dost, ležela jsem v nemocnici a tím mi pak zjistili pcos, prakticky od toho darování jsem přestala úplně fungovat, neměla normálně bez léků cyklus… Po x letech jsem objevila hormonální jógu a vše se mi spravilo. Po několika IUI mi ale zjistili že mi nepraskaj foliky a vajíčko se neuvolní, takže jedině ivf. Snad to byl jediný problém co u nás byl…
@barrbucha Joo, měla jsem ho, 3. stupeň, ležela jsem pár dní na kapackach.
Ale za těch 10 embryek to stalo.
A na všechno zlé se pak zapomene, naštěstí. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.