Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Moniseeek teď mě přítel dovezl domu. Mám brát magnesium a pořád ten exacyl a ležet a nic nedělat. Je mi docela fajn, ale v noci to krvacelo trošku více a pobolivalo mě břicho, teď je mi „jen“ na zvracení, tak je to asi dobře. Dělali mi ještě ultrazvuk, plod je velikostně 6+3, já jsem dle menstruace 6+5, ale prý je to v normě. Nakonec mi v děloze našli jeden drobný hematom (15×9mm), ale hledali ho fakt čtyři doktoři najednou. Takže musím mít absolutní klid. Do CARu jsem volala, že ve čtvrtek na srdeční ozvy nepřijedu, ale asi se tam zastavím příští týden - pokud se to moje špinění trošičku uklidní. Jinak prognóza není žádná - buď to prostě zvládneme nebo nezvládneme, ale věřím, že prcek je bojovník
. Ty se drž, je mi to opravdu moc moc líto, ale věřím, že to vyjde příště a zase bude dobře ![]()
@cockovafazol tal se drž
určitě to prcek zvládne, kdyz to zvladl do teď ![]()
Ja se snazim, ale je to těžké, snad to bude den odedne lepší a přijmu tu ztrátu
ty hlavně odpocivej a vse bude ok
![]()
@Moniseeek moc me to mrzi Moni
@cockovafazol tak konecne doma
ted uz prcek jen musi spolupracovat a vse bude ok ![]()
Ahoj všem, můžu se Vas zeptat na kolikátý pokus Vám to ve FN vyšlo? Ivf- KET? Nějak přestávám věřit… Mám za sebou 1× ET a 2 KET a ani jednou jsem nenašla // ![]()
@Michel 29 ahoj, me třeba ivf vyslo hned napoprvé, ale ted bohuzel prestalo tlouct srdicko, takze ZT. Pokud vse pujde po dobrem za mesic by jsme mohli na KET.
@Michel 29 ahoj, u mě ET neproběhl kvůli OHSS a teď vyšel druhý KET - akorát pořád bojuji s krvácením, takže nemám vyhráno.
Jinak, na transferu jsme byly čtyři holky - jedna první ET a vyšlo to, druhá po dvou potratech (kdy přirozene otěhotněla), teď první KET se jí embryjko chytlo, ale hned pustilo a třetí 1.KET (z 1.ET má dítě) a nevyšlo to. Říká se, že to většinou vyjde 50 % transferu, což by odpovídalo. S každým dalším pokusem se pravděpodobnost zvyšuje, tzn., že na 1.transfer 50 % žen otehotni, na 2.transfer z těch 50 %, co zbylo, zase 50 % otehotni atd. Samozřejmě to souvisí i s věkem. Je to hrozne, mě už položilo to první selhání, takže věřím, že začínáš být zoufalá.. Chce to hrozně moc sil a hlavně věřit ![]()
Moc děkuji za odpovědi. Nejhorší je že mi nikdo nedokáže říct čím to je. Dnes jdu na hcg ale vím že to zase nedopadlo. Nebyl mi zjištěn žádný zdrav. problem a je mi 29. Jsem zvědavá na další postup. Jinak Vám moc gratuluji a přeji ať vše dobře dopadne. ![]()
Ahoj holky, odhazuji anonym, už mě to nebaví.
Od pondělí jsem na Gonal 100 jednotek.
Včera mi dělali utz a mám tam cca 15 vajíček včera o velikosti 8-9mm, dnes jsem si poprvé pichla orgalutran, mám ho na 4 dny.
V pondělí jedu opět na kontrolu na utz, prý středa nebo čtvrtek bude punkce.
Tohle je náš první pokus ivf, připlácíme si icsi a prodlouženou kultivaci. Snad zůstane i něco na mrazák.
Všem ostatním přeji mnoho štěstí a držím palce
Byla jsem tady jako jeden anonym, bohužel nevím který ![]()
@cockovafazol ahooj, tak jak se ti daří? Doufám že dobře ![]()
Mě už se rozjel potrat tak jenom lezim a chodim na wc
Ale uz jsem se s tim smirila, rikam si ze za chvili půjdu na ket tak aspon trochu pozitiva ![]()
@barrbucha ahojky, tak držím palečky. Ja mela 10 vajuch z toho se 8 oplodnilo, zbyly 2 blastocysty jednu mi dali a druhou mame zamrazenou. Taky to bylo naše první IVF, měli jsme taky icsi a PK, ze začátku podařené, ale bohuzel v 7+4 prestalo bíl srdicko. Tak pokud to půjde dobře pujdeme za mesic na KET. Hodně sil a ať se zadari ![]()
@Moniseeek hrozně mě poboliva v podbřišku, ale dneska jsem byla v CARu a všechno vypadá hezky, Hejtmánek mi pouštěl i zvuk srdíčka
. Je to drsné, taková malá fazolka. Dle ultrazvuku jsem 6+6tt, tak snad všechno půjde, jak má.
Je dobře, že to jde takhle a můžeš jít hned na další KET, já taky nerada na všechno čekám.
Přeju hodně sil
![]()
@barrbucha ahoj, moc držím palce, aby všechno vyšlo
. Já měla 33 oocytů, u 14 ICSI a meli jsme 10 blastocyst (5 po ISCI a 5 po klasice). ET nebyl, ale vyšel mi druhý KET, tak doufám, že se fazolce bude dařit i nadále. ![]()
Děvčátka, držím vám palce! ![]()
@cockovafazol super
mam radost i za tebe. To muselo byt hezké
to me třeba ta doktorka vůbec nepustila tehdy, ja si prostě myslím, že uz tehdy bylo neco spatne. No život jde dál
uvidim na ten ket zda k tomu vůbec dojde.
@cockovafazol 33 oocytů
tak to je pecka. A nedostala si OHSS? Já cca před 10 lety darovala vajíčka a měla jsem OHSS celkem dost, ležela jsem v nemocnici a tím mi pak zjistili pcos, prakticky od toho darování jsem přestala úplně fungovat, neměla normálně bez léků cyklus… Po x letech jsem objevila hormonální jógu a vše se mi spravilo. Po několika IUI mi ale zjistili že mi nepraskaj foliky a vajíčko se neuvolní, takže jedině ivf. Snad to byl jediný problém co u nás byl…
@barrbucha Joo, měla jsem ho, 3. stupeň, ležela jsem pár dní na kapackach.
Ale za těch 10 embryek to stalo.
A na všechno zlé se pak zapomene, naštěstí. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď