FN Olomouc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.6.19 20:26

@barrbucha to je zajímavé, že jedna studie zkoumala ženy, kterým nic nebylo ani na PN a ani v práci. :lol: Však se zarid jak sama uznáš za vhodné. ;) Mě stálo celé ivf s kety 86000,–-, dva roky jsem do sebe prala hormony. Takže se opravdu cítím jako každá jiná těhotná žena :). Pokud je ti to jedno tak si zvedej těžké věci a jet si na dovolenou a tvar se a dělej jakože těhotná nejsi. Pro někoho je to dar a chová se tak k tomu. Víc ti asi nemám co napsat. ;)

• Citovat
  • Upravit
barrbucha
3.6.19 20:37

Já si myslím že každé ivf nemusí být hned problémové. Ano problém je ze začátku, kdy je tělo na hormonech a pomalu se z toho dostává. Nemyslím že by měl člověk hazardovat a zkoušet co „to“ vydrží, ale chovat se normálně. Asi jsem ve špatné skupině… Já chápu že hromada z vás má několikáté ivf, že je to stálo hromady peněz, nervů, možná mě tohle čeká taky, ikdyž si to samozřejmě nepřeji. Jen se snažím být neúzkostlivá, možno se sama uklidňuji… Dneska mě napadlo strašně moc hrozných věcí a najednou jsem se začala bát a přemýšlet nás tím jestli to fakt tak moc chci. Ale pak jsem se uklidnila… Ano kdybych x krát potratila, tak bych asi z baráku nevylezla, bála bych se. Jak to spíš myslela tak, že pokud ženská nemá žádné problémy, cítí se dobře, tak není důvod aby byla extrémně opatrná, měla by se chovat normálně a ne se stesovat, jestli půl hodiny v autě mi nemůže vyvolat potrat, protože už jsem slyšela ptákovinu jménem mikrootřesy v autě :mrgreen: a to jsem šla do kolen :mrgreen: jsem normální ženská co si přeje mít rodinu ale nehodlám si tím zničit svůj soukromý život, svoje hobby a už vůbec jsem alergická aby mi někdo říkal kdy se můžu nebo nemůžu pomilovat se svým manželem.

• Citovat
  • Upravit
127
3.6.19 20:39

@barrbucha Promiň, ale co jsou to za kecy. Že dokud nemáš dítě v rukou, tak žádný ještě neexistuje. Za tohle bych se styděla. Ty asi vůbec netoužíš po dítěti, proto tohle bych jinak nemohla napsat. Dítě začínáš vnímat z nevolností, když tě bolí bradavky máš různé chutě. Pak se ti začíná zvětšovat břicho, citíš se dítě chýbe když je větší. Nevím co by ti řekli těhotné co podstoupili IVF a bohužel o to malé přišli. My s manželem se snažíme o dítě 2roky pro mě by to byl ten největší dar kdyby jsme měli malé. A tebe zajímá nějalá blbá dovolená. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.19 20:48

@zaba.zaba Mas ve vsem pravdu co jsi ted napsala. :*

• Citovat
  • Upravit
374
3.6.19 20:51

@barrbucha ahojky, no jen pár slov…přeju ti at ti to dobře vsechno dopadne, ale předčasně se jeste neraduj, furt budes na neco čekat. Furt neni vyhrano ani kdyz ti to potvrdí z krve. Taky jsme podstupovali 1ivf, chovala jsem se taly normalne a fungovala, ale netahala jsem nic tezkeho a nepretinala jsem se. Podle testu byly // čárky, z krve taky potvrzeno, srdicko v 6tt taky potvrzeno. Byla jsem šťastná, taky jsem musela varit a uklizet, ale davala jsem na sebe pozor. Bohuzel v 8tt zamlke těhotenství protože se plod přestal vyvíjet. A věř mi ze zrovna v te dobe jsem byla za nemocenskou kterou jsem mela od stimulace byla nesmírně rada. Davala jsem si to strašně za vinu, aj kdyz to moje vina nebyla, byla jsem fakt opatrna. No bobuzel stalo se. Jen tim chci rict, ze opravdu nestojí za to riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.6.19 21:01

Holky, nehadejte se :) na me to působí, ze tu je barrbucha naschvál, dělat rozbroje… tak ji zkuste ignorovat ;) @barrbucha nechápu, proč pises, ze ses alergická když se ti někdo říká o pomilovani manželem…sama ses nás na to před pár dny ptala :think: asi jsi opravdu ve špatné skupině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
3.6.19 21:05

@zaba.zaba já to myslela tak, že dokud ho nebudu držet v náručí, jako bych ho ještě neměla. @Moniseeek a víš že, ikdybys jen ležela, tak by v tom 8 týdnu odešlo tak i tak? Něco tam bylo špatně ve vývoji proto se to stalo, ne proto že si vařila a uklízela, to si za vinu nikdy nedávej. Moje teta před 30 lety 2× porodila mrtvé dítě. Předtím snad nebyl ani ultrazvuk. Prostě se nic nevědělo. Teď se ví všechno, na jednu stranu je to super, na druhou stranu je to jeden velký stres.
Já sama jsem zvědavá jak to semnou dopadne. To je ve hvězdách, věřím že co se má stát se stane.

• Citovat
  • Upravit
374
3.6.19 21:15

@barrbucha ano vim ze bych o to přišla tak i tak, ale aspon jsem se snazila nedelat nic co by ten potrat zavinil. V te situaci je člověk psychicky na dně takze proto si to nekdy dává za vinu a hledá v hlave milion myslenek proc se to stalo. No kdyby si to zazila, chapala bys co jsem tim chtěla rict. Ze je nekdy třeba v této situaci si dávat i na spoustu věcí pozor co se týká fyzické zátěže. Nekrikam ze musis lezet to ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
3.6.19 21:36

@Moniseeek
Dneska se mi zdálo že jsem o to přišla. Byl to hrozný sen, ta beznaděj a smutek. Až se mi ráno chtělo brečet, není to o tom že bych se netěšila, neměla radost… Spíš jsem zmatená ze svých pocitů a nevím jak s nima naložit. Snažím se na to nemyslet a nepoutat, protože co kdyby náhodou… Proto se chci chovat normálně a ne od rána do večera se omezovat a nonstop myslet. Jsem těhotná, jsem těhotná. Aaaa stres… Možná jsem nakonec z toho tak ve stresu že se chovám tak jak se normálně nechovám… Své myšlenky dneska nechápu, od rána se motám mezi „juuuu“ a „aaaaaach“ :nevim:

• Citovat
  • Upravit
574
4.6.19 10:48

Ahoj, už tu chvíli čtu tu střílečku :). Tohle je na zvážení každé těhotné jak se bude chovat. Ja jsem sama byla v těhotenství po ivf aktivní, nebyla na neschopence, po transferu dva dny dovca, pak víkend a šla jsem do práce. Ale pracuji v kanceláři a měla jsem domluvené ze kdyby něco můžu jít dom. Pracovala jsem i v den porodu. Dělala na zahrádce, ale nic nezvedala, kdyz mě bolelo břicho sedla jsem si. Chce to zdravý selský rozum, těhotenství není nemoc ale omezení z toho pramení a musíš o tom přemýšlet každý den. A ano ženské po ivf jsou opatrnější protože ví, že s prominutím není to hop na krávu a je tele ale je to boj, úsilí, smutek atd. Takže s rozumem se dá dělat spoustu věcí. Co se týče dovci, letadlem bych letěla ale 12 hodin v autobuse bych nejela, to je pro mě zbytečný risk… vím že je to narocny a vůbec nemusíš být těhotná. A vím i o potratech po dlouhé cestě autem či busem. Tím nemyslím hodku, dvě ale opravdu těch 8 hodin a více. Holky přeji hodně úspěchů. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
5.6.19 11:51

@Moniseeek tak jak pokračujes? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
5.6.19 11:55

Dobrý den,
výjimečně přispívám do Vaší diskuze. Jdu vás poprosit, zda byste nevložily svou zkušenost do hodnocení FN Olomouc – ať už jste byly na vyšetření, podstoupily zákrok nebo máte jakoukoliv zkušenost s místními odborníky, Vaše recenze může pomoct dalším lidem při rozhodování, jaký CAR zvolit.

Omlouvám se za vyrušení a děkuji za všechny budoucí rodiče. Také držím palce všem, kteří zrovna CAR navštěvují, a gratuluji těm, kterým se zadařilo. :hug:

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
5.6.19 12:07

@cockovafazol ahojky, tak ja cekam az dorazi ms. Ale myslim ze do tydne dojde. Dneska jsem 27dc tak snad se nebude nikde courat. No a nasadim estrofem a prednison a 12dc mam jit na utz. A co ty? Prcek roste? Vsw je doufám ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
5.6.19 12:13

@Moniseeek u mě všechno v pořádku :) za 15 dní mám první screening, už se nemůžu dočkat. :) Těhotenské nevolnosti se mě stále drží, ale už v menší míře, naštěstí. Moc ti přeji, aby ti to dopadlo :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
5.6.19 12:15

@cockovafazol no super, konečně dobré zprávy :hug: tak jen tak dal. Ja doufam ze to u me pujde ted taky jak ma a vse az do konce. Největší strach mam z toho ze to ten nas mrazacek neprezije :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.