Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@barrbucha No, ale ti třeba otěhotněli bez pomoci ( bez IVF). Stimulace, punkce a transfer je zásah do tvého organismu a nikdo neví jak na to tvoje tělo bude reagovat. Já osobně pokud by se těhotenství potvrdilo bych si raději za sebe našla náhradu. Ale uvidíš co ti na to řekne doktor.
@barrbucha Akorat si neuvedomujes, ze pres ivf je trochu tehotenstvi jine a hlavne rizikove.je to tvoje rozhodnuti. nemyslim to zle, ale proc si nepockala az po dovolene s tim ivf?
.pokud se zadarilo ted tak by se zadarilo i potom
.
@barrbucha v tom případě nechápu na co se nas ptáš? Nebo co po nás chceš? ![]()
@barrbucha moc bych ti přála, aby tvé těhotenství probíhalo bez problémů.
Já mám v děloze hematom, od začátku řeším krvácení, teď pořád jen zvracim a prostě jsem si řekla, že letos tu dovolenou u moře oželím. Miminko je na prvním místě a jestli budu muset 9 měsíců ležet, tak ať. ![]()
Anonymní: Tak na ultrazvuku byly videt 3 folikuly (levy vajecnik 2×9mm, pravy vajecnik 12mm). Dalsi kontrola v utery. Doktor mi pridal k Bemfole Orgalutran, ten ticham vecer. Kdyz jsem si pro jistotu chtela precist v pribalovem letaku ze se nemusi uchovavat v lednici, tak jsem narazila i na to, ze by se mel pichat priblizne ve stejnou dobu s FSH (Benfola). Tak me to zas znejistelo ale kdyz to tak doktor napsal ![]()
Dobré ráno, chtěla bych se radovat, ale mám strach abych to nezakřikla 😃 ten světlý je ze soboty a tmavší z dneška, jsem 11 po ET
s PK
@Alca1985 Jen klid, já jsem si taky píchala Orgalutran jen 2večery a po těch injekcí začal reagovat i levý vaječník. Z původních dvou folikulů vpravo, se po injekcí bylo skóre vpravou 3 a nějaké drobné a vlevo 2 a nějaké drobné. U pukce už 11 z toho 7mohlo se oplodnit. Ale bohužel přežil jen ten drobek co mám v sobě
. Tak snad se tam udrží. Dej vědět, co ti potom řekl doktor úterý
. Držím palce, ať se ještě nějaké folikuly objeví a jsou kvalitní. ![]()
@barrbucha To jsou je krasna dalnice!
![]()
@zaba.zaba A jak velke byly ty 2 folikuly kdy jsi pichala Orgalutran? Ty jsi ho taky pichala vecer? Cetla jsem ze se picha od folikulu nad 12mm a spolu s FSH
Tak doufam ze v tech 2 levych folikulech (9mm) budou kvalitni vajicka
Ja budu mit dneska uz 3 injekci Orgalutranu a pocitam ze nebude posledni.
Je holky nevim proc mi to tu vlozilo anonymne. @barrbucha To melo byt napsane ze to uz je krasna dalnice! ![]()
@Anonymní píše:
@barrbucha To jsou je krasna dalnice!![]()
![]()
@zaba.zaba A jak velke byly ty 2 folikuly kdy jsi pichala Orgalutran? Ty jsi ho taky pichala vecer? Cetla jsem ze se picha od folikulu nad 12mm a spolu s FSHTak doufam ze v tech 2 levych folikulech (9mm) budou kvalitni vajicka
Ja budu mit dneska uz 3 injekci Orgalutranu a pocitam ze nebude posledni.
Stimulaci jsem začala 14. 5 brala jsem Bemfola ráno 150 večer 75.
17.5 ultrazvukové vyšetření vpravo folikul 11,10 vlevo nic.
Od 18.5 ráno Bemfola 225 večer Orgalutran.
20.5 znovu ultrazvukové vyšetření vlevo 15, 15, vpravo 17,17,14. Ten den jsem brala naposledy Bemfola 225 a večer Orgalutran.
Celkem jsem brala Bemfola 225 7× a Orgalutran 3×.
21.5 znovu utrazvuk vlevo 18, 17, vpravo 20,19, 18 a drobné večer jsem si potom píchala 2×Ovitrelle.
23.5 pukce celkem odběr 11 oocytů oplodněno 7. Přežilo jedno embryo a to mám v sobě. ![]()
@Alca1985 díky, v to taky doufám. Ale to čekání mezi tranferem a odběrem krve je hrozné. No nic ještě 9 dní a dozvím se na čem jsem. Nechci si dělat domácí test a zbytečně se stresovat. Budu na tebe zítra myslet. ![]()
Tak jsem si dnes četla článek o ivf a přirozeném otěhotní a není v tom žádný rozdíl, jediný rozdíl je psychika. Jinak na vývoj těhotenství to nemá žádný vliv. Dokonce se doporučuje ani nebýt na neschopence a normálně fungovat, byla udělaná studie kdy polovina byla na neschopence ikdyž nebyl důvod, jen ivf, ale žádné komplikace nebyli a druhá polovina normálně fungovala a nijak se neomezovala a výsledek byl, že ta polovina co normálně fungovala těhotenství prožívala mnohem lépe a byly na tom i psychicky lépe, samozřejmě pokusu se neúčastnili ženy co z nějakého důvodu potrácely, ty samozřejmě by měly být doma a opatrné, ale jinak by ženská měla normálně fungovat, pracovat, s rozumem i sportovat… Takže uvidím co ve čtvrtek a vzhůru do práce
pokud teda vůbec těhotná jsem
dokud nemám dítě v rukou, tak žádný ještě neexistuje.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Holky nezlobte se. Vím že se snažíme 5 let. Teď jsem měla první ivf a možná, možná to vyšlo, ale sakra přece 9 měsíců nebudu našlapovat jak v minovém poli co kdyby se něco poto… Přece celých 9 měsíců nebudu jen ležet a žrát
prostě já jsem velmi aktivní člověk a ano, zjišťuji že těhotenství mě bude asi hodně omezovat, ale není to nemoc, pojištění bych měla to co bude nejlepší, já se nerada opaluji takže většinu dovolené trávím ve stínu, prostě je to o tom vypnout, užít si ten horský vzduch. Třeba mi vůbec blbě nebude, třeba nebudu ani pořádně vědět že jsem těhotná. Spíš mi přijde že většina po ivf si vsugerovává nějaké příznaky a šílenosti a pak opravdu jen leží a kňučí a od druhého tt volají na pohotovost že je pichlo u pupíku. Prostě pokud se ivf povedlo a má se mi narodit dítě tak se narodí, pokud ne, tak je fuk zda někam pojedu nebo ne. Kdybych nešla na ivf tak bych možná kvůli mému dlouhému cyklu v tom červenci nevěděla ani že jsem těhotná