Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím maminky,
potřebuji radu. Včera jsem elektronicky odesílala DPH za 3. čtvrtletí bez elektronického podpisu. Nicméně jsem tak šikovná, že jsem omylem poslala 2. čtvrtletí (které je dávno odevzdané). Tudíž jsem ještě poslala i 3. čtvrtletí a sesmolila dopis, že beru zpět své podání učiněné dne…, v xy hodin, číslo podání xy. Zdůvodnění proč ho beru zpět a uvedení podání včetně specifikace, které platí.
Myslíte, že to tak může být?
Pokud jsi poslala uplne jine, zavolej si pani, ktera te ma na starosti a ona to chybne proste vyhodi.
@Vermun udělala jsi to naprosto správně.
@pidalina vyhodit elektronické podání není tak jednoduché jako papírové ![]()
@Hanula1212 děkuji za radu, fakt jsem včera šílela. a ty děláš na fú? potřebovala bych ještě jednu radu…
@Vermun jednou jsem to taky skopala. Na úřadě jsme to potom stornovaly s paní úřednicí. Trochu pruda, ale vyřeší se to ![]()
@Tinuvien A bylo z toho zahájeno nějaké řízení nebo stačí donést ten dopis co jsem psala v úvodním příspěvku? Dělám to pro známého a on nemá čas běhat na úřady.
Řízení je zahájeno vždycky. U elektronických podání je problém v tom, že to nejde prostě skrčit a hodit do koše, vždycky tam nějaká „stopa“ zůstane. Mě pokud někdo zavolal, že poslal např. DPH 2×, pak jsem to duplicitní vymazala, ale udělala jsem si záznam, proč jsem to udělala. Případně jsem si nechala poslat vysvětlení jako ho napsala @Vermun . Jednou příjde nějaká kontrola a bude chtít vědět, proč je to vymazané a pochybuju, že si to budu za x let při těch tisícovkách přiznání pamatovat.
@Hanula1212 Z tve strany to neznam, vzdy jsme meli velmi ochotnou pani, proto mi to tak vzdy prislo, ze je to bez problemu, zda si interne neco vedla nevim, zajimavy tip ![]()