Genetické testy - cystická fibróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.12.13 13:43

@kamillka2 To by mně teda zajímalo. My jsme oba s mužem nosiči genu CF. Jedno dítě máme zdravé, není ani přenašeč. A když jsme se ptali na umělé oplodnění nikdo nám neřekl, že to je zadarmo.. to se mi nějak nezdá.. teď čekáme druhé a zatím se připravujeme na odběry CVS a potom na výsledky.. Riziko 25% je opravdu vysoké :,(

• Citovat
  • Upravit
157
21.3.14 19:10
@Anonymní píše:
@kamillka2 To by mně teda zajímalo. My jsme oba s mužem nosiči genu CF. Jedno dítě máme zdravé, není ani přenašeč. A když jsme se ptali na umělé oplodnění nikdo nám neřekl, že to je zadarmo.. to se mi nějak nezdá.. teď čekáme druhé a zatím se připravujeme na odběry CVS a potom na výsledky.. Riziko 25% je opravdu vysoké :,(

Ahoj, nám to hradila pojištovna. Manžel je nosičem zjištěno na genetice před zákrokem IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.14 19:28

@veverka1054 :já to také měla zdarma, též jsem nosičem mutace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
24.3.14 20:04
@kamillka2 píše:
@veverka1054 :já to také měla zdarma, též jsem nosičem mutace

A co dítko jak na tom je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
24.3.14 20:38

My jsme s mužem oba přenašeči CF a nikdy nám nikdo možnost umělého oplodnění hrazeného přes pojišťovnu (IVF s PGD) nenabízel.. museli jsme dvakrát riskovat a čekat až na odběry choriových klků z placenty abychom se dozvěděli jak je na tom naše dítě. 8o

• Citovat
  • Upravit
157
24.3.14 20:58
@Wecernice2 píše:
My jsme s mužem oba přenašeči CF a nikdy nám nikdo možnost umělého oplodnění hrazeného přes pojišťovnu (IVF s PGD) nenabízel.. museli jsme dvakrát riskovat a čekat až na odběry choriových klků z placenty abychom se dozvěděli jak je na tom naše dítě. 8o

Nám zas bylo známo, aby nám byla udělaná genetika před plánovaným IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.14 22:10

Dcera není nemocná… muz není nosičem CF…ale pro jistotu budeme testovat. @Wecernice2 : CF nebylo důvodem pro IVF..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
25.3.14 08:07

@kamillka2 No je mi to divné.. ale výše v příspěvku někdo psal, že mu to poj. hradila.. což se mi nezdá.. My bychom mohli na IVF s PGD, ale platili bychom si to vše sami. Tak jsme museli 2× riskovat a ty nervy nepřeji ani nehoršímu nepříteli..

• Citovat
  • Upravit
Wecernice2
25.3.14 08:08

@veverka1054 A co Vám tedy prosím hradila pojišťovna? To by mně zajímalo.. IVF a PGD?

• Citovat
  • Upravit
157
25.3.14 16:13
@Wecernice2 píše:
@veverka1054 A co Vám tedy prosím hradila pojišťovna? To by mně zajímalo.. IVF a PGD?

Ahoj, PGD stojí cca 15tis prý hradí pacient u nás (snad)není třeba. IVF do 4 pokusu a genetické vyšetření před plánovaným IVF hradí pojišťovna mi bylo řečeno :lol:
Manžel je nosičem CF zjištěno na genetice před zákrokem IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
25.3.14 18:17

@veverka1054 No jasně takže není pravda, že by to snad hradila pojišťovna.. To jsme oba nosiči a riziko bylo 25%, že bude nemocné dítě..

• Citovat
  • Upravit
157
25.3.14 18:22
@Wecernice2 píše:
@veverka1054 No jasně takže není pravda, že by to snad hradila pojišťovna.. To jsme oba nosiči a riziko bylo 25%, že bude nemocné dítě..

A chlapec je ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
25.3.14 20:28

@veverka1054 Ano je, dokonce není ani přenašeč cystické fibrózy. Měli jsme velké štěstí a navěky za to budeme vděční. :srdce: :andel:

• Citovat
  • Upravit
157
25.3.14 20:39
@Wecernice2 píše:
@veverka1054 Ano je, dokonce není ani přenašeč cystické fibrózy. Měli jsme velké štěstí a navěky za to budeme vděční. :srdce: :andel:

Tak to je super!!!Nás to tedy ještě čeká u syna a plánovanému mimi(jestli se povede)jestli budou přenašeči po otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
25.3.14 20:53

@veverka1054 Dobře to dopadne :kytka:, my bychom brali i přenašeče :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat