Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky sem tu nová - chci se zeptat mám už po prvním IUI, ale nejsem nadšená z jednání doktorů. když sme s manželem byli na první schůzce řekli nám, že manžel půjde dát sperma a já do hodinky příjdu a udělají mi IUI. nokonec to bylo všechno jinak. v neděli večer v 9hodin sem si píchla 10 000jednotek pregnylu ( Vajíčko by mělo být velké cca 18mm) v úterý ráno šel manžel v 8hodin dát vzoreček spermii a já jsem šla na IUI až ve 14hodin. tím pádem sem šla 6hodin po manželovi a 42hodin od injekce pregnylu. co vím z předchozích snažení ( přirozeně) tak po pregnylu sme se museli snažit od 12hod do 36hodin. manželův spermograf dopatl taky špatně( zmatené spermie) nevím nejsem si jístá tím jestli nás neodbili- a ani nepočítám s pozitivním výsledkem.
PROTO VÁS PROSÍM O RADU JAK TO PROBÍHALO U VÁS… A JAKÁ BYLA ÚSPĚŠNOST??A ZDA-LI TENTO POSTUP JE NORMÁLNÍ ![]()
@lucieVV píše:
Ahojky holky sem tu nová - chci se zeptat mám už po prvním IUI, ale nejsem nadšená z jednání doktorů. když sme s manželem byli na první schůzce řekli nám, že manžel půjde dát sperma a já do hodinky příjdu a udělají mi IUI. nokonec to bylo všechno jinak. v neděli večer v 9hodin sem si píchla 10 000jednotek pregnylu ( Vajíčko by mělo být velké cca 18mm) v úterý ráno šel manžel v 8hodin dát vzoreček spermii a já jsem šla na IUI až ve 14hodin. tím pádem sem šla 6hodin po manželovi a 42hodin od injekce pregnylu. co vím z předchozích snažení ( přirozeně) tak po pregnylu sme se museli snažit od 12hod do 36hodin. manželův spermograf dopatl taky špatně( zmatené spermie) nevím nejsem si jístá tím jestli nás neodbili- a ani nepočítám s pozitivním výsledkem.PROTO VÁS PROSÍM O RADU JAK TO PROBÍHALO U VÁS… A JAKÁ BYLA ÚSPĚŠNOST??A ZDA-LI TENTO POSTUP JE NORMÁLNÍ
Ahoj, no, nevím, jestli je tento postup normální, ale já byla už na 4 iui ted během 7 měsíců a taky jsem to měla pokaždé v jinou hodinu od píchnutí pregnylu, ale nikdy ne okolo těch 36 hodin
Nepovedlo se to ani jednou, takže nás čeká ivf a a tak uvidíme. Jinak chování personálu mi příde v pohodě, takže s těma hodinama pro iui fakt nevim, ale mám stejné zkušenosti jako ty.Je teda fakt, že jsem měla pokaždé jiné velikosti folíků, možná, že je to i tím, že to načasovali pokaždé jinak, ale naposled v dubnu jsem měla folík 13 dc 25 mm a ten den jsem šla večer ve 21 hodin na píchnutí pregnylu a ana iui jsem šla 15 dc až po 14 hod, takže nevím, no
![]()
Ahoj také jezdím do gennetu do Liberce jsem po 1 ivf a nic tak tu hledám nějaké pozitivní zprávy? co druhé ivf lepší
je mi 38 tak není moc času ![]()
@hačilka Ahoj, já se také zrovna dnes dozvěděla již po třetí, že je výsledek negativní. Takže též hledám něco pozitivního.
S věkem jsem na tom o něco líp. Za pár 31. Ale už máme za sebou 2 ivf a 1 ket, takže poslední šance hrazená pojišťovnou.
Lillan ahoj je to těžké a nespravedlivé v některých zemích platí ivf dokud ženská nema 2 děti to je fér ![]()
To by mi ale nepomohlo už 2 mám ale veliké a s 1 manželství nějak nepobírám že 3 benjamínek nikde : ![]()
Uvažovala jste některá o PGD? Mokrá se zmínila že zhledem k věku já 38 ještě 2 měsíce manžel 39 taky za pár
tak teď po nevydařeném 1 ivf o tom dumám
???
No a zdá se ti to jako jistota? máme gegetiku v poho
terminologie pubescentních dcer
ta životashopnost embrii mě zajímá? ale co to zamražování mě děsí mela jsen 4 vajíčka a 1 nám vydrželo
et po 2 dnech takže žádné zázraky ![]()
Právě proto zvažuju změnu caru, kde mají zase jiné postupy, jinak stimulují a dělají jiné a podrobnější testy. Já teď měla jedno embryo vitrifikací a dokonce před mražením bylo takové všelijaké i v jeden den to už chtěli vzdát, ale nakonec se probralo a vydrželo a dokonce 9. den po ket jsem na jejich testu měla slabší druhou čárku. Tohle třetí embryo byla 5.denní blasta. Předtím mi po OPU zaváděli druhý den 4buněčná embrya a nic.
My měli taky genetiku v pohodě, ale to se nevztahuje na genetiku embrya. Chci mít co největší jistotu, že do třetice bude vše maximálně vyšetřeno.
Ale te´d spíš přemýšlím, že to zkusíme přirozeně, i když s mou endometriozou nevím, jak to půjde.
No já vím že přirozeně to nepujde ani zázrakem
a musím mít jen jedno embrijko takže zase menší šance. V gennetu jsem se nedozvěděla v ani cenu PGD prý dle zvláštního ceníku? Máš nějakou představu co to znamená?
@hačilka já jsem teď ten ceník zkoumala, pokud máš schválenou žádost na ivf, tak za PGD se platí 15 tis.
@lillan jee to mě strašně mrzí ![]()
Holky ono všude je něco…já zase utekla z Podolí
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
No tak to jsem se ti predvedla s tim vyskokem na posledni chvily z vytahu
ja si jen predstavila, za by se to zaseklo a bylo vymalovano
no tak to byla prezentace