Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
1. ivf jsem mela v olomouci, 2. ivf v lib.(stehovali jsme se). mas nejaký typ na jinou kliniku?
@filija Těžko mohu soudit, jaké to je po dvou neúspěšných IVF, ale já bych to zkoušela dokud by to bylo jen trochu možné. Nevzdala bych se té myšlenky, na vlastní dítě bez boje. Takže za mě, jdi do toho ![]()
@TerkaBaterka píše:
@Vlaďka 27 Díky za zkušenost. Asi bych to udělala podobně. Zavedu ráno a pak se tam s nimi domluvím.U tebe to vypadá docela nadějně.. holky údajně pocitují bolesti břicha když jsou těhu a taky bolestivá prsa.. já když jsem loni otěhotněla po IUI, tak jediné, co mi bylo, byla nalitá mega prsa a strašně bolely. Pak se přidal OHSS, tak jsem měla příšerně nalitý i břicho.. ale to je zase něco jiného.. měla jsem strašný hlad pořád a časem, ale to už jsem měla těhu potvrzené, jsem musela jíst, aby mi nebylo špatně.. pak to teda skončilo ZT, ale začátky těhu byly velmi pohodové.. žádné zvracení apod. Držím moc moc palce.
Nemáš vůbec zač
. Prosím tě co je to ZT? určitě nic hehkého
. Já když jsem otěhotnila po KETu, tak si právě nepamatuju jestli mě takle bolelo břicho, těhu ale nedopadlo
. Předposlední KET byl dost bolestivej, 14 dní mě ukrutně bolelo břicho a menzes jsem dostala až po vysazení léků po testu z krve. Teď mě břicho pobolívá každý den, prsa i břicho mám nalité, tak nevím
.
@TerkaBaterka píše:
@filija Těžko mohu soudit, jaké to je po dvou neúspěšných IVF, ale já bych to zkoušela dokud by to bylo jen trochu možné. Nevzdala bych se té myšlenky, na vlastní dítě bez boje. Takže za mě, jdi do toho
@Vlaďka 27 prej by to vadit nemělo mi říkali ti doktoři, tak snad:) malýmu fakt věřim, snad to zvládne a ubytuje se v pořádku tam kde má:) musím nám to vyjít..moje mamina byla na jaře aj u nějaké kartářky a tvrdila, že na po 3.to fakt výjde..tak snad nekecala, moc těmhle lidem nevěřím, ale teď mě povzbuje v podstatě každá blbost:)) ráno su dnes měla tragický..úplně zoufalost, ale už to zas jde..v noci jsem se pořád budila..ve 3.15 jsem koukala do stropu, pak zas od 5 do půl 7…hrozný, asi mi z toho brzy hrábne:)) ještě že vás tady mám. Věřím že nám to všem výjde a budeme se brzy valit s pupíkama a později s kočárkama:)
Jak ty se dnes cítíš? Mě bylo trochu zle včera ještě před tou vosou..tlak v podbřišku a hlava mě chytla, že mi bylo až na zvracení, ale pak zas dobrý. Zatím nemám žádné problémy, bolesti, krvácení, nic…dnes akorát trochu cítím pravý vaječník…ale od toho co mi tam ušmikli vejcovod se občas stane, tak se snažím to ničemu nepřisuzovat..na mršku mám ještě čas a doufám, že už se nedostaví..
na testík teda počkám asi s tebou do soboty a uvidíme, v pátek 13.se mi to moc pokoušet nechce a zítra to bude týden, tak to do soboty ještě vydržím, ale ať to uteče ![]()
@filija píše:
1. ivf jsem mela v olomouci, 2. ivf v lib.(stehovali jsme se). mas nejaký typ na jinou kliniku?
Já bych šla určitě do Prahy, buď ISCARE, MOTOL nebo UPMD- Podolí. Mezi těmito bych se rozhodovala, ale myslím že ISCARE vede.
@filija Být Tebou tak jdu určitě do 3.pokusu a tím, že je to 3.měli by ti i sami nabídnout vyšetření PGS array, případně se na to zeptej a do toho bych určitě šla..vyberou ti zdravá embryka a navíc ti naskočí 4.IVF, jelikož ten 3.nebude díky PGS uzavřen transferem, tak do toho určitě jdi:) a zůstala bychv Liberci u MUDr. Mokré, já si jí opravdu nemůžu vynachválit. Je dobrá a ví co dělá a fakt poradí. Držím všechny prstíky.
Kvůli čemu jinak musíš na IVF, jestli se můžu ptát?
@TerkaBaterka přesně tak, souhlasím s Tebou
já za sebou mám dva neúspěchy (1 tedy úspěšný, ale mimoděl.) a víra a chtít mít vlastní miminko, nosit ho v bříšku a sledovat jak roste mě hrozně nabíjí..a můj manžel mi je velikou oporou, takže budeme zkoušet dokud budu moct, dokud to půjde.. ![]()
@hačilka píše:
@yiruma Ahojky no to já jsem takya použila jsi léky z balíčku docela bych váhala
jinak všechny ve čtvrtek začínám stimulovat
konečně a plná palba nás čeká Pisci PGS Ah nádhera
Všem čekatelkám dvě //
Noo, použila su akorát injekci a MUDr. Mokrá říkala, že ta by vadit neměla..že adrenalin je tělu přirozený hromon…pak mi napíchli kapačku s čímsi a ti doktoři mi tvrdili, že by to vadit ničemu nemělo…tak pevně doufám..taky jsem měla hrozný strach..ale snad to bude dobré..
Při stimulce držím pěsti, ať máte kvalitní úrodu:) já teď taky měla PGS a zdravé embryko je snad stále ve mě
doufám že se všechny brzy dočkáme // ![]()
@manitana dnes už to zas docela jde, ráno jsem měla psychicky náročný, ale mrak se přehnal a už zas bojuju dál. Děkuju:) a co ty?
Jinak léky mám hodně podobné s tebou @Vlaďka 27 MRDROL 16mg 1/2–0–0, ESTROFEM 2mg 1–1–1, UTROGESTAN 2–2–2, CLEXANE 0,4ml 0–0–1 na co máš jetě ten zbytek (pentomer a letrox)? A taky vitamínky..nosifol piju na doporučení MUDr. Mokré a femibion su baštila..a ještě piju kontryhelový čaj a těhu čaj:)) snažím se jíst pravidelně a nepít kafe, ale mám občas problémy s nízkým tlakem..ale když je nejhůř udělám si slabý rozpustný na půl říznutý s mlíkem a většinou dobré:)
@Vlaďka 27 ZT je zamlklé těhotenství. Prostě přestane bít srdíčko a bud embryo odejde samovolně a nebo musíš podstoupit revizi.
@Vlaďka 27 Ahoj, já beru Medrol, Utrogestan, Estrofem a Clexane. Skoro to samé dávkování jako ty. Musím hodně pít, dám i 4 litry, jinak mě bolí dost hlava. Tak doufám, že ty bolesti jsou dobrým znamením.
Teda holky co vy to všechno baštíte…já do sebe kromě předepsaných léků nic nedostanu, ani vitaminy. Kdyby byla možnost, tak neberu ani to. K veškerým lékům mám averzi, vždy se mi to vzpříčí v krku a ne a ne polknout.
Jím hodně zeleniny a ovoce a libové masíčko. Tak snad to bude stačit. ![]()
@manitana Léky beru stejné jako ty:) a s tím pitím jsem na tom taky úplně stejně. Já prášky taky moc nemusím, ale ty vitamíny ten nosifol je takovej šumák do vody, takže to jen vypiju a fajne:)) nic jinýho už jinak nepolykám, ani ibalgin bych už nepolkla..:-D nejhroší je ten medrol, ten je tak hrozně hořkej, brr.. ![]()
Jinak taky baštím všechno, zeleninu, ovocíčko, celozrné pečivo, masíčka..pestře a pravidelně. To prostě musí vyjít, děláme co můžeme ![]()
@filija píše:
Ahoj holky, neustale premýslim nad 3. ivf, ale nevim.. co poradite? do adopce jdem též…
Ahoj, určitě se do toho dejte. Nechte si chvilinku čas na zotavení a pak s novými sílami do toho. Jak jsem Ti už psala, adopce může zatím běžet…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.