GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2552
9.9.13 00:50

@Lotty83 A ty jsi doma na neschopence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
9.9.13 09:27

@Lotty83 Ahojky, děkuji že jsi napsala, co ti Mokrá doporučila. :) Já taky nepočítám s tím, že bych ležela a tak. Jako manžel mě asi nenechá nic moc doma dělat a to já tak ráda uklízím a navíc, když budem celý týden doma, tak to bych toho zvládla udělat :D Ale plánujeme se jet podívat do Prahy do obchodáku na nákupy hadérků, na houby si zajít, možná nějaký výlet..
Jsem napjatá za tebe, jak to u vás dopadne. Moc držím palce, aby to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
9.9.13 09:48

@TerkaBaterka
Holky, jak vás tady tak čtu, nechci nějak strašit, ale na houby bych raději nešla a necourala někde po obchoďákách.
Mě taky MOkrá řekla, že se mám chovat normálně, ale raději jsem měla spíš klidový režim než někde běhala po lese nebo po nákupech. Abych si pak něco nevyčítala.
Ale jistě, je to na každé z vás co uznáte za vhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
9.9.13 11:02

@Mončina Když já jsem zase dost četla, že se procházky doporučují z důvodu dobrého prokrvení dělohy a tak jsem usoudila, že procházka po lese a případně v obchoďáku nemůže vadit. Samozřejmě, že nechci nic podcenit a nechci si pak něco vyčítat.. ale domnívala jsem se, že je to OK. No zeptám se Mokré a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
9.9.13 11:22

@TerkaBaterka
Teri, Mokrá ti řekne že procházky ano. Já píšu svou osobní zkušenost a prostě jsem jela ke kámošce a tam jsme klábosily a na nějaké extra dlouhé procházky jsem se vyprdla. Fakt to je na tobě. Ale zase proč musíš ležet těsně po zavedení. Neležíš jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
9.9.13 12:11

@Mončina No já se jí zeptám a uvedu případně i konkrétní příklady jako jsou ty houby nebo ta Praha a za týden po transferu jedeme na víkend do Harrachova kde se taky asi budou konat nějaké procházky, tak co ona na to a dle toho se zařídím. Rozhodně nebudu riskovat. Tak důvod proč se okmažitě po KETu či ET leží je jasný, ale to platí těsně po tom zákroku, další ležení asi není nutný. Já jsem se snažila k tomu něco najít.. spousta diskuzí holek nad tím, co je lepší a co má lešpí výsledek, tak o tom jsem nic nenašla.. holky psaly jak byly na x KETech a ležely bez hnutí a nepovedlo se.. pak se na to vykašlaly, chodily do práce, normálně fungovaly a povedlo se.. pak zase řada těch co to neřešily a dělaly vše jak byly zvyklé a nepodařilo se a pak si to vyčítaly.. na což jim ta první skupina holek oponovala, že tím to rozhodně není. Podle mě na tohle neexistuje jasný a lékyři opodstatněný a ten nejlepší postup. Zdravý rozum říká, že to částečně ovlivnit ta žena nemůže. Ale na čem se shodli všichni. netahat nic těžkého, nekoupat se v horké vodě, žádné saunění.. a ostatní je asi osud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
9.9.13 12:30

@TerkaBaterka
Je to přesně jak píšeš, neexistuje na to 100%ní postup. Já ale pro klid své duše jsem spíš dodržela tak nějak klidový režim. Pak když už to bylo potvrzené že se povedlo, tak jsem s klidným svědomím dělala tak nějak vše. Jen jak píšeš nic těžkého jsem netahala, nekoupala se v horké vodě…
Je to na každé z nás jak to pocitově cítíme a dle toho se řídim. Já to měla postavené takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3583
9.9.13 12:38

Ahojík holky, koukám, že tu řešítě co po ETu či KETu já jsem měla ET v pondělí do večera jsem se polehávala a v úterý jsem byla také doma pak šup do práce. Naštěstí mám práci kde se sedí a když bylo potřeba něco zvednout, tak mám skvělé kolegyně, které vše věděli a rády mi pomohly. A těžké bedny mi dávali chlapy na stůl. Procházky bych určitě dala mě dr Mokrá tenkrát řekla, chovejte se jako těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
9.9.13 15:25

Ahoj holky, dnes jsem tu mezi Vámi poprvé a doufám že né naposled. Já a můj přítel se léčíme také v Liberci už přez 3 roky. Přítel je zdráv a já mám endimetriozu. Už máme za sebou 2×IVF - 2×ET - 3×KET, poslední KET byl 3.9. čekám jak to dopadne. Dost často mě bolí břicho, jako bych to měla dostat, ale furt nic. MÁTE TADY NĚKTERÁ KLADNÉ SKUŠENOSTI S BOLENÍM BŘICHA PO KET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
9.9.13 15:27

@Marti30 Vážně ti řekla, že se máš chovat jako těhotná? Od ní bych klidně čekala, že řekne, at to moc neřešíme, že to v počátku těhu při přirozeném početí holky taky neví a tak se chovají jako vždy. Samozřejmě, že tohle je naprosto jiná situace a my k tomu musíme prostě přistupovat jinak. Já se jí prostě narovinu v pátek zeptám a podle toho přizpůsobím naše plány a aktivity. :)
Můžu se tě ještě zeptat. Jak to probíhá? Jdeš tedy na sál a v čem? Nemám ve zprávě, že si mám vzít košili, jen přezůvky… provedou ET a pak tě převezou na pokoj? A tam nějakou dobu ležíš a pak ti řeknou, jak by se člověk měl chovat, co dělat a nedělat a pak tě pustí domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3583
9.9.13 15:52

@TerkaBaterka Myslím,že ti dají tu jejich košilku, je to jen chvilička na to zavedení, ze sálu tě převezou na pokoj a tam budeš ležet tak půl hodky, převlékneš se, sestry nahoře na recepci ti dají zprávu a test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.9.13 16:29

@TerkaBaterka já při RT měla svoji košilku a pantofle. Transfer trvá asi 5 minut. Je to bezbolestné a na obrazovce vidíš svoje mimi :)
Jinak důležité upozornění holky. Musíte mít plný močák!!! Prý až že křížíte nohy. Né jako já!! Měla jsem pocit že jsem napitá dost a bylo to málo. Ze sálu mě poslali zpátky na pokoj a musela jsem se dopít :oops:. Přítele málem kleplo. Lekl se že ET nebude. :mrgreen: :mrgreen: Pak už vše proběhlo hladce. 30 minut jsem ležela a pak už jsme mohli jít důmů.
@allmeyo jel teď jen na týden. Jeho patra tam je 14 dní ale on byl první týden se mnou doma. Tak snad to jsou těhu příznaky. Dnes mám pocit že mi vadí pachy. Včera jsem si kooupila nový Ambipur 3volution. Včera mi to vonělo a dnes jak jsem to strčila do zásuvky, tak jsem měla pocit že se :poblion: ale TT z ranní moče byl opět negativní. uvidíme příští pondělí. A co ty??? Zítra OPU?
@Mončina nedělám vůbec nic náročného. Opatrná procházka v lese, grilování - seděla jsem a nechala se obskakovat. Zůstat 14 v leže na gauči by mě zabilo a chcípla bych na záda. A co bych pak dělala když si nemůžu nic vzít. A mě když chytí záda tak to je pak pomalu na opiáty. Taky jsem četla a říkala mi kamarádka po IVF že když se to má chytit tak se to chytí i kdyby jsi skákala bunge jumping, říkal jí to její doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
9.9.13 17:45

@Lotty83 Ahoj no a kdyby si správně měla testovat podle Gennetu? Jinak já dnes na dnešním utz dopadla takto. Mokrá viděla 7 folikulů taky říkala, že nemusí vidět všechny tak sem zvědavá jestli konečný počet bude jiný :nevim: No a ve čtvrtek OPU už teď mám divnej pocit co a jak bude probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
9.9.13 17:49

@Vlaďka 27 Ahoj a moc přeju až budeš testit aby tam ty // byli ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
9.9.13 17:53

Děkuji :) mám to v plánu na pátek nebo sobotu, to už by mělo jasno. Dám vedět, ju? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.