Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@manitana ahoj,vítám tě tu mezi snažilkami:-) jsme na tom skoro stejně, já byla den před tebou, takže s tebou plně souhlasím..to čekání je mazec no;-) jsi byla poprvé? Držím pěsti:-)
Ahoj, ne, už toho mám za sebou víc. Už jsem tam jak doma ale pokaždé si říkám, teď to bude naposledy a konečně se dočkáme vytouženého mimča. Konkrétně 3× IVF, z toho jednou to skončilo OHSS bez transféru, po druhé nám zůstalo po PGS jedno zdravé, ale bohužel..no teď po třetí PGS mám u sebe dvě krásné embryá, tak uvidíme. Suma sumárum ze 60 kousků mám teď dvě v bříšku a věřím, že to budou ty pravé. (Bohužel zbytek nebyl vhodný). A co Ty?
@manitana já už tam jsem taky jako doma…mám za sebou taky 3 pokusy..1.IVF neúspěšné, 2.IVF úspěšné, ale bohužel se jednalo o mimoděložní těhotenství, takže v únoru jsem byla na revizi, odstranili mi celý prvý vejcovod..mrňous tam byl 1,6cm..takže to byl velký nápor na psychiku..pak jsem musela mít delší pauzu, alespoň 3 měsíce…v červnu jsme začli stimulovat, odebrali mi 8 vajíček, z toho 6 zralých, ty oplodnili a nechali je do 5.dne kvůli PGS array…po měsíci výsledky pro mě docela šok, z těch 6 bylo jen jedno zdravé, 4 K. O. a 1 nám zůstalo v mrazáčku, ale nepodařilo se ho vyštetřit, takže paní doktorka mi doporučila transferovat jen to jedno zdravé..krásná blastocysta a po AH, tak mu moc věřím a doufám, že do třetice se už konečně zadaří…začínám už být docela zoufalá z toho všeho…ale teď neztrácím víru ani naději..kéž by nám to oběma dopadlo:) jdeš tedy příští pátek na krev? Už aby to bylo že?:)
Tobě dělali pokaždé to PGS? Pojišťovna to vždy hradí? Nám to nabídli až teď u toho 3…prý je vyšší šance k těhu, když je embryko vyšetřené..a navíc nám tam díky tomu naskočí ještě jeden hrazený cyklus navíc..místo 3, budeme mít 4.
@yiruma po prvé to bylo normálně, ale taky byli po šesti dnech vyšetřované kvůli genetice. U nás je velké procento možnosti mít postižené dítě, tak proto. Ach jo, ten osud se s některýma tak nepěkně hraje. My to docela zvládáme, myslím psychicky, nějak jsme si řekli, že když to teď neklapne, tak jsme rozhodnuti, že zkusíme adopci. Aspoň se budeme teď vzájemně podporovat a každý den si napíšeme něco hezkého, ať nabereme ještě více pozitivní energie. Na krev jedeme příští pátek.
Tentokráááááááááát to určitě klapne a budeme se těšit na všechno co pak s mimčem přijde. Kdy chceš po prvé testovat?
Ahoj devcata, uvažuju velmi potichu nad 3. ivf…, v pondeli jdeme pro papiry ohledne adopce, ale i tak.. premyslite nektera nad adopcí? nebo jste už nektera tím vším okolo adopce prosla?
@filija Ahoj, my jsme s manželem domluveni, že když to teď neklapne, tak určitě podáme žádost o adopci. Je to dlouhý boj, trvá přibližně dva roky a víc, a když si zažádáte a náhodou ivf klapne, tak se dá pozastavit a popřípadě i stopnout. Máme známé, po dvou letech si před měsícem osvojili nádherného pětiměsíčního chlapečka.
@manitana moc rada bych si psala s nejakou mamkou, kt. ma adopt. dite, nebo s nekým, kdo velmi uvažuje o a. a má nejakou zkusenost
@filija já občas nakouknu sem http://www.adopce.com/…uze/tema.php?…
@manitana píše:
@filija já občas nakouknu sem http://www.adopce.com/…uze/tema.php?…
a zajímavý článek:
http://m.penize.cz/…eka-a-nemine#…
Aha…Teď to určitě výjde a budeme těhulky. Já si nemůžu pomoct, ale mám fakt pocit, že tam je..něco uvnitř mi říká, že to bude dobré a že bojuje..kéž by to nebyla jen sugesce už z možného zouflaství…snad se skutečně zadaří..
Já osobně jsem o adopoci zatím vůbec nepřemýšlela…věřím, že jednohou se opravdu zadaří..jsem mladá, přála bych si vlastní/naše miminiko. Kdyby to nemělo jít, tak bych adpoci určitě zvažovala, děti si strašně přeji a miluju je. Ale mamka i ségra děti měli přirozenou cestou…já přišla o jeden vejcovod a druhý je skřípnutý, jinak jsem v pořádku, takže věřím IVF.
Teď už to prostě musí vyjít:) a první testík vidím možná na čtvrtek no..ještě uvidím..ale po týdnu..když to byla 5ti denní blasto, tak by už třeba aspoň duch mohl být..dám ti určitě vědět:) a jak to vidíš ty? Vydžíš celých 14dní nebo to zkusíš v průběhu? Ono i když výjde negativní, tak to ještě nemusí nic znamenat..
Mě při druhém IVF když se to povedlo vyšly negativní 10.a 12.den, navíc jsem špinila celkem dost, tak jsem si řekla že asi nic a testy už dělat nebudu a pak volali a v krvi to bylo…jen bohužel pak UZ ukázal mimoděl…
@yiruma píše:
Aha…Teď to určitě výjde a budeme těhulky. Já si nemůžu pomoct, ale mám fakt pocit, že tam je..něco uvnitř mi říká, že to bude dobré a že bojuje..kéž by to nebyla jen sugesce už z možného zouflaství…snad se skutečně zadaří..
Já osobně jsem o adopoci zatím vůbec nepřemýšlela…věřím, že jednohou se opravdu zadaří..jsem mladá, přála bych si vlastní/naše miminiko. Kdyby to nemělo jít, tak bych adpoci určitě zvažovala, děti si strašně přeji a miluju je. Ale mamka i ségra děti měli přirozenou cestou…já přišla o jeden vejcovod a druhý je skřípnutý, jinak jsem v pořádku, takže věřím IVF.
Teď už to prostě musí vyjít:) a první testík vidím možná na čtvrtek no..ještě uvidím..ale po týdnu..když to byla 5ti denní blasto, tak by už třeba aspoň duch mohl být..dám ti určitě vědět:) a jak to vidíš ty? Vydžíš celých 14dní nebo to zkusíš v průběhu? Ono i když výjde negativní, tak to ještě nemusí nic znamenat..
Mě při druhém IVF když se to povedlo vyšly negativní 10.a 12.den, navíc jsem špinila celkem dost, tak jsem si řekla že asi nic a testy už dělat nebudu a pak volali a v krvi to bylo…jen bohužel pak UZ ukázal mimoděl…
věř své intuici…je to prý náš šestý smysl. Tak ve čtvrtek budu čekat na zprávu o krásném duchu
. Já to celých 14 dní určitě nevydržím, a plánuji to na pátek 13. Ale když vidím ten datum, i když nejsem pověrčivá, zkusím taky ve čtvrtek, když tam nic nebude, tak si aspoň budu říkat, že to bylo moc brzo.
@yiruma 2IVF mám zasebou 2×ET a 3×KET, doufám že to teď vyjde ![]()
@manitana Ahoj Martina, vítám tě tu, já jsem našla odvahu včera přidat se do diskuze.
Já byla na KETu 3.9.Koukám že to máme pěkně za sebou 1 já, 2 yiruma a 3 ty
. Teď nám to hokly vyjde a pak si budem povídat o tom jak pěkně rostem
![]()
To by bylo krásný:-) kéž by nám to všem vyšlo:-)
Já mám teď trochu strach..před chvílí ode mě odjela sanitka..jsem alergik na vosy a včely..doufám že to nijak neovlivní mimi..snad by prý nemělo, tak doufám..
@Vlaďka 27 nezkoušela jsi už testovat?:-)
@yiruma Musíme věřit, vyjde to
. Jsou to lékaři a přeci by ti nedali nic co by mohlo uškodit embrijku, ne. Určitě to bude dobré! ![]()
Test jsem ještě neskoušela, počkám do soboty. Mám strach, každý den mě pobolívá břich, jako bych to měla dostat. Ale říkám si že si tam drobečci zavrtávaj, jsou tam 2, tak tam nemaj zatím moc místa
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.