Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
předně gratuluji všem těhulkám a ať je vše jak má.
Já jsem byla včera v Gennetu, nafasovala všechny možné léky a čekám na MS. Jen manžel, když viděl všechny ty léky včera, tak to blbně nesl ![]()
Také mě docela zklamal přístup paní doktorky Holcové, ona je hodná všechno, ale vůbec nám neříká kolik, co stojí a nějaký věci jsem se dočetla až ve zprávě atd. ![]()
Holky máte nějakou radu, co brát, aby nebyl hyperstimulační syndrom? Někde jsem četla, že se dá koupit nějaká bílkovina (snad v DM),ale už to zase nemůžu najít kde a jak se jmenovala
Máte nějakou radu?
@nothingn dobré ráno, my jsme s paní doktorkou spokojeni vše vysvětluje. Bohužel o bílkovině nevím ale léky jsem docela zvládala za podpory zde na fóru (v podobě dotazů a odpovědí) ![]()
@nothingn ahoj ja taky byla na prvni schuzce takova zklamana ale pak jsme si k sobe nasli cestu. O tom kolik stoji leky nerika nikdo a me tedy vse vysvetlila nejmene 2×. Pri psani zpravy a pri louceni. potom take sestry vedle vse zopakuji. Leku je hodne ta priroda se musi proste nejak oklamat
@nothingn tak se na vsechno ptej…ja se taky furt ptam…a Mokra mi i rekla, ze je to dobre, ze aspon vi, co mi musi znovu vysvetlit. O umele bilkovine taky nevim…ale maso a mlecne vyrobky (tvaroh, mleko, jogurty…) A proti syndromu se myslim neubranis…bud ti sednou leky a mit ho nebudes a nebo ti nesednou a budes.Ja ho nastesti nemela a cely cyklus probihal naprosto skvele.
tak drzim palce ![]()
Holky ono nám jako o cenu nejde. Jen prostě mi příjde divný, že vám dá léky stimulaci a neřeknou, kolik pak budeme platit za tohle a tohle, co kdyby jsme na to neměli. Já to teda vim, ale třeba manžel, žil v domění, že všechno platí pojišťovna
(nemyslím léky, ale ty různý metody, zmražení atd.). Vlastně v tomhle ohledu nevíme nic.
@nothingn píše:
Holky ono nám jako o cenu nejde. Jen prostě mi příjde divný, že vám dá léky stimulaci a neřeknou, kolik pak budeme platit za tohle a tohle, co kdyby jsme na to neměli. Já to teda vim, ale třeba manžel, žil v domění, že všechno platí pojišťovna(nemyslím léky, ale ty různý metody, zmražení atd.). Vlastně v tomhle ohledu nevíme nic.
Kdyžtak se podívej na stránky Gennetu mají vypsané co hradí pojišťovna a co ne a je tam i povídání o metodách. Neboj jsou tam hodní a když nebudete vědět tak se ptejte všichni to vysvětlí třeba i 3×
s manželem se ptáme taky na vše a cenu třeba léků nám řekli sestřičky (přesnou cenu) i paní doktorka (orientační)
neboj to zvládnete ![]()
@nothingn Ahoj, tak koukam, ze jsme na tom stejne
Taky si ty ceny nedokážu moc představit… Je pravda, ze uz diky holkám odsud nějak tuším tu konecnou cenu, ale co clovek solí během léčby sam ani neví.
No budou tam ze me na prášky, az se jich budu na vse 100× ptát
Jako by to nemohli nejakou srozumitelnou cestou vysvetlit a treba vyvesit v čekárně?! ![]()
Ahoj. Ta bílkovina se jmenuje PROTIFAR, určitě to mají v lékárně i v některých drogeriích. Je to prášek co se míchá do vody, mléka nebo třeba jogurtu.
@Johanna7 : Jé děkuji.
@Satty : já jsem něco načetla a vim od známé, ale té se ptát nemohu, nechci, aby o tom někdo věděl. A ty budeš chodit ke komu? k Mokré nebo Holcové? Jinak sestry jsou v Gennetu super. Jen co mě vadí, je jedna recepce dole. Když tam chodíte na IVF a jiné vyšetření a čeká tam fronta těhotných na utz, tak je mi vždycky smutno
a to si nedovedu představit, jak je těm, co se to dloho nevede ![]()
@nothingn jestli nemyslela nutridrinky??Dělají přímo proteinové je je při posledních pokusech pila
,ale to už jsme zkoušeli cokoliv takže nevím jestli pomohli
![]()
Příspěvek upraven 04.05.17 v 10:25
@hačilka Zlato, možná to taky pomáhá, ale spíš to je proti OHSS, což u nás asi nehrozí, tedy aspoň u mne. Kde bych vzala tolik vajec
.
@Johanna7 : tak to se taky nebojim, že bych jich měla hodně
,ale poslední dobou jsem fakt smolař roku ![]()
@nothingn neboj, stačí 1 - 2 pořádný vajíčka, než 20 pukavců. Omlouvám se za trochu ironie, ale bez ní bych to nezvládala. A taky si to mohu dovolit
taky čekám na to správný vejce ![]()
@Johanna7 : Přeji, aby přišlo brzo a přestalo se někde flákat ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.