GENNET Liberec

• Fotoalbum (334)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20792
5.6.19 11:44

Dobrý den,
výjimečně přispívám do Vaší diskuze. Jdu vás poprosit, zda byste nevložily svou zkušenost do hodnocení GENNET Liberec – ať už jste byly na vyšetření, podstoupily zákrok nebo máte jakoukoliv zkušenost s místními odborníky, Vaše recenze může pomoct dalším lidem při rozhodování, jaký CAR zvolit.

Omlouvám se za vyrušení a děkuji za všechny budoucí rodiče. Také držím palce všem, kteří zrovna CAR navštěvují, a gratuluji těm, kterým se zadařilo. :hug:

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.6.19 12:32

Ahoj holky tak ms přišla už mám pomalu konec. Všechny výsledky před ivf máme v pořádku. Ke konci měsíce máme uz přípravu na ivf, tak doufám že mě začnou stimulovat. A pořád přemýšlíme o zavedení dvou embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.6.19 12:39

@Naty9 Nechavali jsme taky dvě embryjka a na potřetí se chytlo jedno :D první pokus vůbec nic, druhý, chytili se obě, po pár týdnech už tam bylo jen jedno a na to jsem v 7+3 prodělala samovolný potrat, třetí pokus vyšel a máme krásnou skoro 1,5letou holčičku. Vydrž a za mě určitě dvě… :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.6.19 14:25

Určitě dáme dvě no. Kdyby byla dvojčátka tak se nedá nic dělat. Nevadili by nám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.6.19 14:28

@Jaruška110 ještě jsem se chtěla zeptat jak se pozná že jsou ty embrya kvalitní. Čtu tady že musí být ctyrbunecna atd a kvalita A moc tomu nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.19 14:35
@Naty9 píše:
@Jaruška110 ještě jsem se chtěla zeptat jak se pozná že jsou ty embrya kvalitní. Čtu tady že musí být ctyrbunecna atd a kvalita A moc tomu nerozumím

Prosím tě, než se do něčeho vrhneš, něco si o tom nastuduj. Čtyřbuněčné je teprve dvoudenní embryo, to má každá. Potřebuješ mít pětidenní blastocystu a ideálně vědět, že je geneticky v pořádku, to znamená, že by musela být dána na genetické vyšetření. To je jediná jistota (ale ani tak to nemusí vyjít, nicméně je to to, o co všichni usilují, geneticky zdravá blastocysta). Někdo na genetiku embryí dosáhne, aby to měl na pojišťovnu, Zálěží na tvé anamnéze, historii a věku.

• Citovat
  • Upravit
578
6.6.19 15:36
@Anonymní píše:
Prosím tě, než se do něčeho vrhneš, něco si o tom nastuduj. Čtyřbuněčné je teprve dvoudenní embryo, to má každá. Potřebuješ mít pětidenní blastocystu a ideálně vědět, že je geneticky v pořádku, to znamená, že by musela být dána na genetické vyšetření. To je jediná jistota (ale ani tak to nemusí vyjít, nicméně je to to, o co všichni usilují, geneticky zdravá blastocysta). Někdo na genetiku embryí dosáhne, aby to měl na pojišťovnu, Zálěží na tvé anamnéze, historii a věku.

Jsem netušila že je problém se tu zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.19 15:48
@Naty9 píše:
Jsem netušila že je problém se tu zeptat

Není problém se tu zeptat, jen jsem s ohledem na tvůj příspěvek měla pocit, že bys měla vědět alespoň základ než se pustíš do takového procesu. Věř, že alespoň základní orientace ti ušetří mnoho problémů a peněz. To, že je embryo čtyřbuněčné vypovídá jen o tom, že došlo k oplodnění a že je embryo dva dny staré (když se vyvíjí jak má). Označení embrya A je interní, každé centrum si to značí jinak a pod pojmem „hezké áčkové embryo“ může být klidně embryo s Downovým syndromem. Dokud nemáš genetiku embrya, nevíš o něm nic.

• Citovat
  • Upravit
578
6.6.19 16:24
@Anonymní píše:
Není problém se tu zeptat, jen jsem s ohledem na tvůj příspěvek měla pocit, že bys měla vědět alespoň základ než se pustíš do takového procesu. Věř, že alespoň základní orientace ti ušetří mnoho problémů a peněz. To, že je embryo čtyřbuněčné vypovídá jen o tom, že došlo k oplodnění a že je embryo dva dny staré (když se vyvíjí jak má). Označení embrya A je interní, každé centrum si to značí jinak a pod pojmem „hezké áčkové embryo“ může být klidně embryo s Downovým syndromem. Dokud nemáš genetiku embrya, nevíš o něm nic.

Neco o ivf vím, a studují ve volné chvíli taky. Všechno najednou holt nestiham

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
6.6.19 20:26

@Naty9 Anonym ma asi spatny den a neumi odpovidat normalne mile, jako jsme tady zvykle. :) Takze se ptej jak chces a nekdo te bud odkaze nekam, kde se dozvis vic nebo ti to nekdo hezky v klidu vysvetli. :srdce: Nicmene, anonymka ma pravdu a je lepsi, kdyz se vklada 5denni blastocysta. My meli Ackovou, nedelali jsme gennetiku, protoze nam to prislo zbytecny, chteli jsme to mit co nejprirozenejsi.( kdyz bych otehotnela normalne, taky nevime, zda bude plod zdravej). Takze kdyz nemame nejaky vazny problem, tak jsme genetiku nedelali. Preju hodne stesti :srdce:

Ja jdu snad na ket za 14 dni :srdce: Po dvou letech od prvniho Et, ze ktereho mame holcicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
7.6.19 07:09

@Lucie343 ahoj děkuji :) už jsem včera po práci něco nastudovala. Hodně o všem přemýšlím pořád i v práci. 26.6 jdeme k Mudr Mokre a pár dní na to mám mít další ms.,tak doufám že už začneme. Jelikož u nás nenašli žádný problém, tak jsme se rozhodli pro přirozené oplodnění v mistickach. Akorát bysme si zatím priplatili za 5 denní kultivaci a embryoglue. A pokud Teda bude zceho brát tak vložení dvou embryí. Pak pokud to nevyjde tak bysme přidávali další službu a asi jeste to hlídání mikroskopem, takze jsme zatím u 1ivf na 13500kc, plus nevím jak tam jsou ty léky, kolik budu doplácet. Někde jsem četla že pojišťovna hradí do 2000 jednotek, a vůbec nevím kolik těch jednotek dostanu já, jestli to tedy píší správně. Jinak tobě moc držím palecky, at Vám to vyjde :srdce: jinak nervy zatím nemám buď to vyjde nebo jedem dál. Spíš se moc těším asi sem cvok :mrgreen: jen nevím jak to udělat nevíš jestli dává Gennet neschopenku? Já v práci taham těžké věci a po zákroku se opravdu bojím.,abych si neublížila aj tomu cvrčkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
7.6.19 07:29

@Naty9 nas to prvni vyslo na cca 25.000,– a mame ted jeste 6 embryi.Ted pry Ket stoji 7.000,– plus si dame as. hatching, abysme tomu malicko pomohli. Jojo, davaji neschopenku, ptala se me hned myslim i po opu, zda chci byt doma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
7.6.19 07:30

@Lucie343 a ty léky jak to je prosím tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
7.6.19 07:38

@Naty9 ja si to uplne nepamatuju, ale myslim, ze jsme bud neplatili vubec nic, nebo jen nejakou cast a zbytek platila pojistovna. Kazdopadne to nebyly nejake velke castky. A mas pravdu s tema jednotkama, pojistovna proplaci( jak ktera) do urciteho mnozstvi jednotek. Neboj, Mokra ti vse povi, ja tam jdu v pondeli. Jo a dekuju za palce :srdce: jsem zvedava, jak to dopadne a desne se tesim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
7.6.19 07:39

@Lucie343 ještě mám jeden dotaz, kdyz byc další ms cca dostala 1.7. kolikátý den začínám protokol? Vím že bych měla krátký. Zajímá mě kolikátý den se chodí na opu, jak často mezi tím na kontroly a pak za jak dlouho je transfer od opu, dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.