Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucie343
ajejej to mě mrzí, ale je to na tobě, jestli se na to ted necítíš klidně tam zavolej a řekni jí až na další měsíc…budeme si podávat info
A určitě bude brzy líp ![]()
@Jaruška110 tak jsem to dnes dostala a volala tam, jsem objednana na 10.6. Rekla jsem si, ze nebudu zbytecne oddalovat neco, co uz chci davno a ze neni nic lepsiho nez deti, takze jdu stesti naproti
a taky uvidime, zda se to povede,, zase,, hned ![]()
Ahoj holky tak cekam na ms ať můžu jít na krev kvůli HP. Dneska jsem jinak 11dpo a 9dpo a 10dpo mě tak bolelo břicho že jsem myslela že už tu je ms. Jinak můj graf si se mnou zahrava
včera a dnes měřeno o hodinu dříve, zitra se rozhodne jak bude bt
@Tdarinka drzim moc palce
co tak ctu, je to ruzne, nekomu prvni, nekomu desaty
je to jako sevsim. Ja jdu na Ket ted v cervnu, pokud se povede vse jak ma a rozmrazeni embryo prezije.
@Lucie343 tak uvidíme jestli se to tentokrát povede, taky čekám každým dnem ms, a pak budu volat na utz. Přeju hodně štěstí ![]()
@Lucie343 Správné rozhodnutí
budu ti moc moc držet všechny palce aby to vyšlo
A dej určitě vedět ![]()
@Lucie343 tak tomu holka nevěřím už. Myslím že víkend rozhodne, že bychom měli takové štěstí před ivf..to určitě ne. Břicho mě poboliva furt zas sice mi dnes v práci se udělalo špatně až na omdlení a celý den mi je slabo ale to může být tlakem. Je fakt že jsem i víc unavená, dnes jsem odpoledne usnula ale dělala jsem v týdnu 12 za kolegyni takže to pricitam tomu.
@Lucie343 Ahoj, můžu se zeptat, jestli ti Mokrá vysvětlila, proč nasazuje Estrofem před ketem? Zjišťovala, jak ti narůstá sliznice v běžném cyklu?
Mě se stalo před 3 lety, že jsem takto probendila 4 pětidenní embrya a žádné se do sliznice po Estrofemu nechytlo. Mě roste sliznice normálně, má 6-8mm, tak až pozdě mi došlo, že tím Estrofemem se podpořil růst až moc a zřejmě byla sliznice v době transferu už přerostlá nebo jinak špatná. Nevěřím, že bych v 33 letech měla všechny embrya geneticky špatná, zvlášť když z prvního čerstvého transferu mám syna, 4 následující kety nic.
když jsem pročítala odpovědi doktorů, tak z toho jasně vyplývá, že sliznice, co je nad 12 mm už je pro embryo nevhodná a neuchytí se. Pokud ti roste sliznice normálně, tak ti můžou vložit embryo v běžném cyklu - od ovulace 5 dní Urogestanu, 5 den od ovulky vklad embrya. (pokud je 5denní). Prý ani ženská nemusí mít nutně ovulaci.
Prodělala jsem od té doby dalších x stimulací, ale dalšího těhotenství jsem se nedočkala. Buď mě přestimulovali a vajíčka už byla špatná nebo se embryo nechytlo. Nyní už jsem ale starší, tak to může být tím.
Píšu to, aby ses ještě radši informovala a zbytečně nedopadla jako já…
Držim pěsti. ![]()
@Jaruška110 ![]()
@Naty9 nerikej si tohle, graf vypada hezky
nech se mile prekvapit, kor kdyz vis, ze se proste IVF resi, o nic ti vlastne ted nejde.
@barevnakvetinka dekuju za zpravu
trosku si me vylekala
ja mam z 1.ivf dceru. Tak doufam, ze budeme mit stesti i ted. Delala mi ultrzvuk, kdyz jsem byla 21.dc a mela jsem sliznici nejakych 12mm. Sama ovuluju tak 1-2 x rocne, necham to ted na ni a kdyby se 1.ket nevydaril, asi bych se zacala pidit po vice info.Ja Mokre 100% verim, zatim nemam duvod pochybovat
Mame 6 embryi(5dni starych) vsechny byly blastocysty a vsechny nastesti kvalitni, tak jen doufam, ze prezijou rozmrazeni a budu mit kdyztak vic pokusu, kdyby se nechytlo.
@Lucie343 no děkuji za povzbuzení ale včera ještě bt 36.8 a dnes už 36.6 a ms mi chodí pravidelně při bt 36.5,bricho cítím takže si myslím že přijde co nevidět.
@Lucie343 Tak to je fajn, že máte tolik embryek, máš víc pokusů. Zkus to a uvidíš. pak napiš, jestli se chytlo. fakt mě to zajímá. (člověk furt špekuluje, proč se nezadařilo…)
Ona mi tenkrát nabízela teda i vklad bez Estrofemu, ale tvrdila, že s Estrofemem je to jistější. Ovu jsem taky neměla. Na jiné klinice mi řekli, že je to jedno, jestli ovu je nebo není a když roste sliznice normálně, tak by Est. nedávali.
Můžu se ještě zeptat, jestli když vyšetřovali v LBC embryjka, tak vám sdělili i pohlaví a mohli jste si vybrat? U nás před těmi 7 lety se ještě vyšetření nedělalo, tak jsme pohlaví nevěděli. Třeba ale v Brně v Heliosu nám pohlaví vyšetřeného embrya sdělili. Díky. ![]()
@barevnakvetinka my si nenechavali delat genetiku embryi, takze nevime nic, jsou jen oplozene a zamrazene, nic jinyho snima nedelali. Ono se to snad ani jen tak nezjistuje, ne??
myslela jsem, ze tohle delaj jen u tech vad, kdy zena treba nedokaze prijmout jedno z pohlavi, nebo je jiny problem.
Jinak, urcite dam vedet
diky
@Lucie343 U každého se embrya nevyšetřují. Schvaluje to pojišťovna na základě návrhu od (myslím) genetika Gennetu. U nás to bylo na základě vyššího věku a že se nám mimča nechytly. V rodině závažné gen. vady nemáme. Jako samoplátci bysme se nedoplatili, je to hodně drahé… ![]()
@barevnakvetinka no prave vim no, proto pisu, ze nevime, kolik tam mame holek a kolik kluku
uvidime, co se nam pak narodi, jestli vubec neco ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.