Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Naty9 tak ja zacala 2.dc stimulovat, 16.dc bylo Opu a 21.dc byl Et. Kontola byla tak 3×-4× ![]()
@Naty9 Et mas bud za 3 nebo za 5 dni od opu, podle kultivace nooo ![]()
@Naty9 ahoj, koukám ze každý anonymní je hrdina, ale určitě má pravdu, že je dobrý si něco o tom zjistit. Bude to lepší pro tebe a tvou peněženku. Kvalita embrya se zjisti jen genetikou a ani to není záruka. Nikdy bych nenechala oplodnit jen v misce, je to velky risk. Ani dobrý spermiogram není záruka že se vajicka oplodní. Což se stává dost často. A embryoglue jsou vyhozený peníze. Když není kvalitní embryo, tak můžeš mít tunu embryoglue a embryo se nechyti. Vše je jen o embryu, náhodě a dobrého načasování. Nevím kolik ti je, ale po třicítce kvalita vajicek se zhoršuje proto bych si pohlídala úplně jiné věci.
@Naty9 Ahoj, prošla jsem Gennetem v Liberci a Heliosem v Brně a tam mi doktor říkal, že tím, že se vloží 2 embrya, tak se rozhodně nezvyšuje pravděpodobnost mít dítě. Kolikrát se už stalo, že jedno odumře a jak se pak rozkládá, vznikne v děloze prostředí nevhodné i pro to druhé embryjko, které by jinak rostlo dál, kdyby tam bylo od začátku samo. Potratí se pak třeba zbytečně obě. Kamarádce se to tak taky stalo. Co říkal, tak doporučuje vkládat pouze jedno, druhé případně až v dalším cyklu.
Samozřejmě můžete mít štěstí a budou dobré obě a vydrží až do konce těhotenství. Zvaž ale i to, že se dvěma dětmi je náročné nejen v těhotenství, ale celé jejich dětství. Uspat, nakrmit, obléknout, když nespolupracují, když jsou větší, tak odbíhají, samozřejmě každé jinam, aby to maminka neměla tak jednoduché, je toho prostě dost, co se musí zvládat navíc oproti tomu, když budeš mít dvě s rozestupem několika let… (…a nemyslím to nějak špatně - jen píšu svoje zkušenosti a zkušenosti z okolí). Zdravím a držim pěsti.
![]()
@Lucie343 píše:
@Naty9 Anonym ma asi spatny den a neumi odpovidat normalne mile, jako jsme tady zvykle.Takze se ptej jak chces a nekdo te bud odkaze nekam, kde se dozvis vic nebo ti to nekdo hezky v klidu vysvetli.
Nicmene, anonymka ma pravdu a je lepsi, kdyz se vklada 5denni blastocysta. My meli Ackovou, nedelali jsme gennetiku, protoze nam to prislo zbytecny, chteli jsme to mit co nejprirozenejsi.( kdyz bych otehotnela normalne, taky nevime, zda bude plod zdravej). Takze kdyz nemame nejaky vazny problem, tak jsme genetiku nedelali. Preju hodne stesti
Ja jdu snad na ket za 14 dni
Po dvou letech od prvniho Et, ze ktereho mame holcicku.
Odpovídala jsem stručně, protože v rychlosti, aby v tu chvíli alespoň nějakou odpověď dostala. Den jsem měla dobrej. ![]()
Holky děkuji moc za rady, mam toho v hlavě opravdu dost,1ivf je pro mě vlastně zkušenost kde budou chyby. A ty popřípadně při druhém ivf vychytat. Proto nechci hned všechny peníze na ivf rozházet. Proto chci vědět jak budu reagovat na léky jestli se samo oplodní a udrží a pak v při druhém ivf to podpořit. Oba s manželem chodíme do práce ale nekradem a zas kvůli ivf se zadlužit nechceme, jestli mě alespoň malinko chápete. Vím že by dvojčátka byl zahul ale vím že by jsme je zvládli.
@Naty9 jeste i pocitej, ze kdyz se podari, tak budes mit nejake embrya k zmrazeni a pak jen dochazis na KET a ten take neco stoji. Samotny transfer 7tis plus veci okolo (asistovany hatching, embryoglue) tak by snad ani na dalsi IVF dojit nemuseli, kdyby nahodou nevysel transfer z cerstveho…ale drzim pesti, aby vysel
![]()
@Janca2019 Neboj mám doma ceny všech sluzeb
Mudr nám to pečlivě rozepsala. ![]()
Já byla dneska na utz a jdu na ket příští úterý
snad se nám zadaří
@Lucie343
@Lucie343 @Tdarinka
Tak Vám oběma budu držet palečky at se zadařííí
a budu čekat jen ty nejlepší zprávy
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.