GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
658
24.10.12 23:16

@Janikula
U sebe to vidím ale ne jako popisky. Kde přesně se to nastavuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
24.10.12 23:21

@Mončina už to vidět je :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
24.10.12 23:29

@Janikula
super. Už to také vidím. Díky Jani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
25.10.12 06:53

Ahoj, tak jsem dnes testovala, 12. den a bohužel test negativní. Maličko se smiřuju, že první pokus nevyšel. Dnes mi dost bolí břicho jako při MS, takže kdybych nebrala utrogestan, asi by se MS rozjela. No, v každém případě uvidíme v pondělí z krve. Stále to není 14 dní.
Chci se ale rovnou zeptat, jak se postupuje, když se ET nezdařilo? Kdy se podstupuje další IVF? Chtěla bych ho zvládnout ještě letos, když by to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
25.10.12 07:11

@lillan ahojky, to mě moc mrzí, že tt nevyšel :(. To další ivf, já mám dojem, že to lze až po 3 měsících, kvůli pojišťovně i kvůli tělu a hormonům. Vím, že plno holek právě v téhle době zkouší nativy a minimálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
25.10.12 07:22

@Janikula a muzu se zeptat co ty metody znamenaji? Nikdy jsem o tom neslysela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
25.10.12 07:28
@Janikula píše:
@TerkaBaterka no ten jeden testík je hotová dálnice, to jsi dělala dnes? jestli ano, tak to pojistěte s chlapem přirozenou cestou ;).
Ona tam folíky viděla, ale psala jsi, že byly malé ne? Ale je to divný, protože praskají v určité velikosti, kterou by teda mít teoreticky takhle ryhle neměli, no to jseem blázen :think:

Ahojky, jj ten spodní testík jsem dělala včera odpoledne. Taky jsme to hned pojistili ;)
Přesně tak, dr. tam v podnělí viděla údajně 2 vpravo 12-16mm.. a na IUI se jí to nezdálo. Taky jsem z toho jelen! V noci jsem o tom přemýšlela.. vím, že tam u jednoho naměřila 15,4mm. Tak kdyby tento najednou vyrostl o 2mm za den, tak včera by to bylo téměř 20mm. Když je ovu test pozitivní, tak jako ten můj včera, znamená to, že folikul už prasknul a nebo že teprve praskne? Pokud že teprve praskne a praskal by dnes, tak už by folikul byl zase o něco větší a tak by to nebyla asi blbost. Jediné co je prostě na hlavu je, že mi neudělala tu IUI!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
25.10.12 07:30

@lillan To je mi líto, že byl dnes test negativní. Ale ještě MS nepřišla a ofiko to není ještě 14 dní, tak třeba to ještě vyjde :hug:. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
25.10.12 07:32

@TerkaBaterka To si taky rikam ale dnes mam fakt priznaky jako prvni den MS.Ale zadne krvaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
25.10.12 07:48

@TerkaBaterka když je ovu test pozitivní, tak během následujících hodin dochází k ovulaci…ale jak rychle, to má každá jinak, říká se do 12-24 hod mám dojem

@lillan takto to bylo vysvětleno mně:
NATIV- úplně bez stimulace hormonů, jenom chodíš na UZ a když najdou dominantní folikul, naplánují OPU (většinou bez narkózy). Nejlevnější varianta a můžeš tak využít čas mezi stimulovanými cykly. Nevýhoda je, že se získá pouze 1 vajíčko, a protože se nepoužívá nic na zastavení předčasné ovulace, tak ten folikul může předčasně prasknout, tudíž skončíš bez vajíčka. Nehradí to pojišťovna.
MINIMÁLKA- stimuluješ buď práškama (Clostil nebo Tamoxifen), nebo minimalnima davkama injekci (75 – 100 j) a nebo kombinace (začneš práškama a pak dopichuješ). Tady už máš šanci na větší počet vajíček (myslím, že tak kolem 4 je maximum). Většinou se dává něco proti předčasné ovulci. Nehradí to pojišťovna.
IVF- klasika s injekcema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
25.10.12 07:53

@Janikula dekuji za vysvetleni.tak uvidime na cem se domluvime s Mokrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
25.10.12 07:55

@lillan já vím, že někt. holky třeba na tyhle postupy jdou do jiného car, když ten jejich to moc nepraktikuje. Určitě se Morké zeptej, co ti poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
25.10.12 09:34

Ahoj, muzu se prosim zeptat na prvotrimestralni scr. v Gennetu v Lib.? Je treba mit zadanku od me gyndr.? Jak to tam probiha? Dnes jsem mela jit na odber krve v porodnici, pristup otresnej, nakonec me poslala domu ze jdu moc brzo (jsem v 11.tt). Rada bych si „vydupala“ Gennet. Ale mam strach ze me odbydou ze je plno. Kdybych vedela jak to bude probihat v porodnici tak bych se do Gennetu objednala uz davno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
25.10.12 09:43

@makyt jj sem prvorodička, na miminka jsme čekali tři roky, takže teď dvojnásobná odměna :srdce: při prvním et mi nasadila Mokrá medrol a utrogestan, ale KET sem podstupovala z osobních důvodu u Petra a ten mi už medrol nenasadil, takže nevim :nevim: asi záleží na lěkaři. sem zvědává na realitu kojení, později poreferuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
25.10.12 09:46

@lillan ahoj,moc mě mrzí, že to zatím nevypadá na //. Ale měla jsi 3 denní emryjko, tak ještě zkus testnou později. Třeba se tam // ukážou. :hug: mezi 1 a 2 IVF jsem měla pauzu 3 měsíce, ta je myslím i doporučovaná. Na ty minimálky se zeptej. já s tím zkušenost nemám, protože mám neprůchodný levý vejcovod, tak je šance minimální a vzhledem k věku jsem rovnou šla na IVF. Ale pokud by ti to Mokrádoporučovala tak určitě využij každou šanci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.