GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3308
24.10.12 11:30

@Janikula Já pokračuju taky dost na prd! Mokrá mi řekla, že se jí folikuly nezdají na IUI ted vhodné a že by počkala na další cyklus. Víceméně mi ani nedala na výběr! Navíc má do konce týdne dovču a tak nevím, co v tom je. Pro nás to ted znamená počkat na skoro konec listopadu, protože mám dlouhý cykly. Ten minulý byl 35 dní a jak to bude ted si netroufám odhadnout, ale počítám spíš že bude delší než že by se zkrátil na krásných 28 dní! Zítra si dojedu do Gennetu pro injekce na stimulaci, protože jsem už vyčerpala 6 dávek clostíku, tak mám jedinou možnost jak stimulovat a to pomocí injekcí, které si ale zaplatíme. Snad kolem 2000,– Dr mi řekla, že to můžeme doma zkoušet, že se může stát cokoliv, že dorůst mohou.. ale já tomu upřímně řečeno nějak nevěřím, že by se nám to doma povedlo. Takže se ani nebojím vyzvednout si ty injekce takhle brzo. Máme do LB cestu, tak abychom tam nejezdili 10×! Včera jsem si zkoušela udělat ovu testík a byla na něm slabá čárka, tak uvidím dneska. Manža to chce doma zkusit a tak chce vědět, kdy je ten správný čas. Šetří spermouše :D Takže u nás je to ted ve fázi čekání na další cyklus a modlení aby vaječníky dobře na injekce zareagovali a vůbec k IUI došlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
24.10.12 11:52

@TerkaBaterka a nějaký nativ nebo minimálku jste s mudr neřešili? Já ještě nedávno netušila, že nějaké takové varianty existují a ne každý car má stejné postupy totiž :think:.
Na podporu dorůstání vajíček je právě ten Nosifol, já si ho koupila, má se teda nějak hodně dopředu, ale chci to jen podpořit po těch dávkách clostíku (už mám vybrané 4 a vlastně zbytečně :cert: …bez kontroly sliznice a z toho 2× bez kontroly doktorerm vůbec :evil: ) a stimulačních injekcí. Ale zas si říkám, že teď po tom ivf určitě v těle ještě hormony jsou, tak by mohly pomoct v dalším cyklu, ale je to jen moje laická domněnka :?
Taky jsem si koupila http://www.nastrojezdravi.cz/…/multigreen/ a na střídačku piju kontryhel a maliník.
Tvoje drobné rozčarování z přístupu lékařů naprosto chápu…oni mají čas, ale my ne :nevim:. Některé holky jezdí i do dvou car a využívají jejich služeb podle potřeby. A jestli mohu doporučit, pokud bys svou situaci chtěla zkonzultovat, tak si fakt moc chválí mudr Machače z Reprofiu v Brně. Kdyby to nebylo tak daleko nebo spíš, kdybych věděla, že mám chlapa, který se mnou každou návštěvu v klidu pojede, tak jezdím tam. Ten mi doporučila i jako alternativu Mokrá, když jsem chtěla jinam (osobní důvody), jako druhý mi doporučila Gennet Letná.
Já zas musím nějak popohnat ty testy, nemůžu čekat dva měsíce na genetiku a pak se teprv rozhodovat jestli imuno ano či ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
24.10.12 13:29

@Janikula O nativu tehdy mluvila po hyperstimuláku z clostíku v kombinaci s pregnylem. Řekla mi, že pokud bude někdy v budoucnu IVF tak budeme muset bud nativ a nebo jen nějakou minimálku. Kupodivu mi ted ten clostík 1-0-1 napsala, a já na něj kupodivu zareagovala úplně jinak, než jak jsme očekávali. Naprosto opačný efekt. Folikuly sice byly ale menší a nedorůstaly tak rychle jak je žádoucí.
Prostě naše těla ne vždycky na stejný podnět budou reagovat jinak. Takže to beru tak, že tento cyklus nic moc a příští už to zase snad bude v pohodě.
Jako dojíždět z MB až do Brna je pro mě nemyslitelné! Už takhle jezdit obden na folikulometrii s tím, že jsem za 5 minut vyřízená, mi přijde jako „ztráta“ času, kór když z toho nakonec nic není.
Já co se času týče, vím že nemusím spěchat, tak jako třeba ty.. jde ale taky hodně o psychiku. Když to vezmu, snažíme se rok a půl! Je to až neuvěřitelný, jak to utíká a čím vším jsme už prošli, ale rok a půl nemyslím téměř na nic jiného jen na miminko. Je to fakt na palici, ale jak jistě všechny dobře víme, není to jednoduché to z hlavy vytěsnit..navíc když ani není čím.
Na jednu stranu si říkám, že zkusím nakoupit Femigard, začnu pít taky maliník, koupím gel na lepší podporu pohybu spermií, koupím kde si cosi.. začnu cvičit Mojžíšovou atd. ale tohle všechno stejně nemusí fungovat.. narvu do toho spoustu peněz a mám i strach, že si cyklus ještě víc rozházím a budu daleko víc naštvaná.
Ted si domlouvám návštěvu léčitele. Ne že bych byla pro alternativní léčbu, že bych tomu nějak extra věřila, ale tohle třeba zkusit chci. Nemělo by to být finančně náročné, jedno sezení kolem 300 a nemusím tam chodit opakovaně, to za pokus stojí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.10.12 13:46

@stosikova ahojik ach ty srůsty, taky je mám a nevím z čeho..s kočárkem to máš pravdu jsou hrozně moc obrovský a hlavně i těžky takže cestování autobusem to asi nepůjde :D máte aspon výtah v paneláku??Myslíš ten screening? to je jak skoumají veškeré orgány miminek je to ono nebo si to pletu? a tam ti asi řekli i že to budou dvě holčičky že? jinak od jaké značky máš kočárek že bych se jukla na internetu :lol: nekoukala si na tu kojící podložku pro dvojčata? a jak pak si dnes dopadla v poradně??? :?: do porodnice radši už bal..vím od známý jak to pak vypadá když není zabaleno a balí chlap :mrgreen: jinak to počásí to je hnus ale když musím ležet tak mi to i vyhovuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
24.10.12 13:54

@TerkaBaterka já nemyslela do toho Brna hned jet, ale prostě jen probrat situaci s jiným mudr, prostě to jen zkonzultovat.
Jestli k věcem přistupuješ už od začátku se strachem „že to je stejně k ničemu“, tak se obávám, že ta psychika dokáže hodně a nakonec ti splní tvoje přání a opravdu to bude k ničemu. Tím tě ale nechci určitě strašit.
A na tu FM, nejde to domluvit si ji třeba se svým obv. gyn? Abys nemusela tolik jezdit ty kilometry? Já taky teď lítala na krev a kontroly ke své gyn, jinak bych musela do Phy 120km každou jízdu a to jsem krvácela, takže bylo potřeba hlavně ležet.
Ono to je všechno taková sázka do loterie, protože nikdy žádná nevíme, jak zareagujeme na ty které léky a injekce a jaký bude nakonec výsledek :think:
Alternativě bych se určitě nevyhýbala, nejlepší je podle mě podle svých pocitů si udělat takovou svou kombinaci všeho :hug:. Jinak holky v jiné diskuzi si chválí třeba i akupunkturu (nejlépe u nějakého lékaře), že jim to prý hodně pomohlo na psychiku během těch všech stimulačních procesů.
Já bych tě tak ráda nějak potěšila nebo podpořila, musíš být hodně silná, když to takhle všechno zvládáš :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.10.12 13:55

@Pajule1 no bylo to takový narůžovělé ale to asi proto že to bylo s tím utroušem ale za dva dny jsem krvácela ale jakoby vodové stím jsem byla u mokre a ta říkala že jsem se mohla trefit do menstruace že někdo to má že špiní v termínu. proč??ty máš nějaké problémy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
24.10.12 14:20

@makyt Dnes docela špiním, tak nevím jestli ještě vyčkávat nebo začít plašit. Je to jako když se rozjíždí MS. Ale krvácení to ještě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.10.12 14:35

@Pajule1 a ty si těhu??plete se mi to. jinak ležet a ležet fakt mě to pomohlo a už je to dobrý. já špinila celý den pak jeden den nic a pak další den to vodové krvácení. bolí tě břicho? já třeba cítím na sobě když to mám dostat a ted jak jsem krvácela tak jsem cítila že to nedostanu.ale pokud to máš k mokré nebo k petrovi blízko tak si tam skoč at si klidnejší mě udělala ultrazvuk kvůli tomu jestli to není mimoděložní těhu..já to mám hodinu autem do lbc ale taky jsem hned vyrazila jak dlouho špiníš jen dnes???tak si na zbytek dne lehni pokud to nepomůže tak k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
24.10.12 14:49

@makyt Bolí to asi jako při MS, ale jen chvilkově, špiním zatím jen dnes od rána. Na UTZ jdu příští čtvrtek, tak počkám jestli to nepřejde. Dnes už jen klidový režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
24.10.12 14:49

@Janikula Ono to tak možná vyznělo, že jsem negativista a ke všemu přistupuju s nedůvěrou, ale ve skutečnosti to tak není. Snažím se myslet pozitivně, neskládám se ze špatných správ a pořád věřím na zázrak a rozhodně si nepřipouštím, že bychom měli být bez dětí. Takže nemůžu říct, že bych měla nervy na dranc. Jen prostě o miminkách hodně mluvíme, čtu o všem možném a nedokážu se od toho odprosti. Neporučím si, že se na net na emimino už nepodívám abych se od toho odpoutala.. ono mě to v zásadě baví vás číst a hledat si informace. U doktora to většinou je všechno na rychlo a až doma v klidu člověka napadají dotazy.
Jak jsem psala, že se dá koupit a vyzkoušet spousta preparátů a že se k tomu stavím spíš nevěřícně… beru Femibion 800 ob den, a ob den klasickou listovku, piju kontryhel.. evidentně to nemá na mou sliznici velký úspěch, protože ji mám stále 5mm. Navíc tím, že mám endometriozu, nevím zda to není i tím, že prostě neroste tak jak má. Dr mi na to nikdy moc neřekla, co dělat jinak, líp, co užívat… Na jednu stranu mám strach si takhle sama něco naordinovat, aby to nebylo spíš na škodu. Ale třeba ten léčitel údajně léčí přes bylinky, čaje a tak a do toho klidně půjdu.
Děkuju ti za podporu :hug: Taky ti moc držím palce, aby se u vás proces moc neprodlužoval a brzy jste se miminka dočkali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.10.12 14:57

@Pajule1 tak to mě taky bolelo prosím tě tak si lehni a tak jak řekla dr. mě vstát pouze na wc, pro jídlo a do sprchy a to je vžím palečkyše tak hezky lež a ono to přestane..dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
avifa 1
24.10.12 15:02
@Danny001 píše:
Ahoj červenej proužku :mrgreen: :P K sestřičkám máš jít po vyšetření vždycky oni si tě zapíšou že tě mají vyřízenou. A znovu ti všechno zopakují co ti říkal Mudr. Já asi příště vlezu do čekárny a na férovku se zeptám kdo tam je z diskuze z emimina :lol: :pankac:
Čaues tak jo, souhlasím rozhodně se nezapřu a to ani v porodnici, kde se jednou sejdem :lol:
  • Citovat
  • Upravit
avifa 1
24.10.12 15:07

Taky beru Femibion 800 a piju kontryhel. Sliznici mám dobrou, prý když se píchá Merional tak se sliznicí není problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
929
24.10.12 17:22

Ahoj, muzu se prosim zeptat na prvotrimestralni scr. v Gennetu v Lib.? Je treba mit zadanku od me gyndr.? Jak to tam probiha? Dnes jsem mela jit na odber krve v porodnici, pristup otresnej, nakonec me poslala domu ze jdu moc brzo (jsem v 11.tt). Rada bych si „vydupala“ Gennet. Ale mam strach ze me odbydou ze je plno. Kdybych vedela jak to bude probihat v porodnici tak bych se do Gennetu objednala uz davno… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
24.10.12 20:04

Holky, tak jsem si dnes udělala druhý ovu test. Tak vám je sem vkládám oba i ten ze včerejška. Tak mi vysvětlete proč mi Mokrá neudělala IUI, když dnes tj. 2 dny po tom co jsem tam byla, to dle testu vypadá na ovulaci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.