Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AndreaZ
No Petra má špatný cyklus a má to třeba jednou za dva měsíce! Tak proto se jí vše protahuje.
Clexane se píchá po zavedení embyjek a je to na srážlovost krve. Dr. ti to dopoučí a už je jen na tobě zda ho budeš píchat či ne.
První návštěva byla…ty brďo kdy bla první návštěva. tušim v březnu a první pokus byl v červenci.
@Petra Z
když to píšeš. A ten se píchá jak dlouho? Taky po zavedení se píchá?
@Danny001 na ty výsledky z imunologie se čeká asi měsíc, viď. A byli jste v Praze v tom Imuniu, bo jak se ta klinika jmenuje??
To šlo celkem rychle, my se chystámě nějak v srpnu, nejpozději v září…
A měly jste holky našetřeno dopředu, bo jste prostě šly s tím, že se to nějak udělá??
Já jsme byla na laparo v listopadu 2011 a manza byl na spermiu v září 2011, lae podle mě si mu budou dělat další, já jen doufám, že po mě už další laparo chtít nebudou, když jsem byla, páč už bych do toho znovu jít nechtěl.
![]()
@Mončina joooo, „klexánek“, ten mi píchali v létě v nemocnici do břicha večer co večer, týden v kuse, po operaci lokte… ![]()
To bych byla ráda, kdybych byla, lae BT mám dnes 36,1° a včéra 35,9° a to je na těhu hooodně málo
a test je nagativní, sice jsem ho dělala den před tím, než měla dojít ms, páč se mi zdálo, že jsem ho měla pozitivní
…
@Mončina píše:
@m.t.y.teddybear
Já byla na první schůzce u dr. Petra. Mě teda moc nevyhovuje chlap gynekolog, takže jsem poporsila o výměnu a nebyl problém jít k dr. Mokré.
Dr. Mokrá my vyhovuje víc jak dr. Petr. Jedná na rovinu a nemaže med kolem huby.
Do prvního pokusu určitě nepůjdete hned. Předchází tomu odběr krve s vyloučení nemocí či Aids, spermatu, vyšetření imunologie, genetiky. I když víš, že přítel nemá sperma v pořádku oni si udělají své testy.
Jestli si v blízké době neměla provedenou laparoskopii tak ti ji určitě navrhnou. Nebo ti nabídnou hydrolaparoskopii kterou provádí přímo v budově.
Určitě se na vše zepetej při první konzultaci. Já si všechny otázky raději napsala. V tom množstvní informací a stresu bych vše zapoměla!
Ať ti vše dobře dopadne. Nemáš se čeho bát. Jsou tam všichni moc fajn!
Mě chlap gynekolog vůbec nevadí, k tomu mému chodím už od 15ti
Na spermiu byl manžel přímo v Gennetu před týdnem a i díky tomu máme od mého gynekologa to doporučení. No jsem strašně zvědavá, co nám řeknou. Ten seznam otázek si určitě napíšu - to je dobrej nápad!
Moc ti děkuju za odpověď ![]()
@AndreaZ jo jo v tý Imunnii. Asi za týden jsme jeli na odběry a za 3 týdny pro výsledky. A našetřeno jsem něco měla akorát jsem netušila že budu muset šetřit pořád na úkor všeho, protože se nám bohužel pořád nedaří.
@Danny001
. to jem i líto, že se zatím nepodařilo
.
Píšeš, že v lednu jsi mělnila CAR, odkud jsi přecházela?
Jdu kočky do pelíšku, ve čtyři ráno mi zvoní budík
, tak dobrou noc a pá zítra. ![]()
![]()
@AndreaZ já jsem odešla právě z Gennetu a jezdíme teď do Brna. Ne proto, že bych tam byla nespokojená, ale potřebovala jsem nějaký posun dál, další vyšetření.
@AndreaZ Bud v klidu, nemusí to trvat rok
Já byla poprvé v Gennetu v srpnu a v říjnu jsem už měla po IVF a byla těhotná
A to jsme mezitím stihli i jedno IUI v mezičase, než nám pojištovna IVF schválila… Ale je fakt, že já měla už od své gyn. za sebou laparoskopii… ![]()
@AndreaZ jo a k tvé otázce ohledně financí : jde zvolit si levnější stimulační léky, drahé jsou injekce v nastřelovacím peru, ale můžeš zvolit jiné které se aplikují normální injekcí a musíš si je namíchat, ale není to nic těžkého a za ty ušetřené peníze to stojí… takže nás vyšlo IVF s ICSI na 11000,– a dali jsme to normálně z výplat… Ale ta cena se odvíjí od toho jaké laboratorní metody budeš potřebovat, je to nadstandard, který se platí…
takže záleží jaký je u koho problém a co si budete muset zaplatit… Ono je to ve výsledku tak, že pojištovna se spolupodílí na IVF… ale platit si to celé sama, to by byl teprve ranec…
Ahoj děvčata, vracím se po delší době, tak doufám, že tu přibyla spousta těhulek…
Ahoj holky, delší dobu jsem tu nebyla, ale dnes jsem potřebovala to ze sebe vypustit.
8.2.jsem byla v Lbc Gennetu na 2 iui a už to vypadalo nadějně, týden zpoždění, ale bohužel jsem to dneska v noci dostala
Je mi hrozně, od rána brečim
První pokus jsem měla v říjnu, ale to nenapadlo taky, menses se dostavila ječtě před termínem, tak to byla hned jasný. V prosinci, kdy jsem byla nastimulovaná clostíkem jsem iui nemohla podstoupit, protože se mi udělala velká cysta. Nebýt toho, že mám doma krásnou 3 a půl letou princezničku, tak se asi zblázním. Podle doktorky Mokré to vypadá, že mám špatná vajíčka, tak se děsim toho, jestli se to vůbec někdy povede.
Holčička nám vyšla z první iui v roce 2008,původně byla z dvojčátek, ale o druhého mimíska jsme přišli ve 24 tt, umřelo a já je měla v bříšku obě až do porodu.Byl to obrovský strach, ale s malou jsme to obě zvládly
Omlouvám se, že píšu zmateně, ale jsem fakt rozhozená, hormony si dělaj co chtěj ![]()
Myslíte, že má cenu jít do dalšího iui? Mám doma clostík a od neděle bych měla začít zase stimulku, ale nějak se mi už ani nechce.
Mokrá mi navrhla už na začátku ivf, jenže na to nemáme peníze, já jsem pořád na rodičáku a navíc dcerka je nemocná, má epilepsii, tak kdo ví, jak to budu mít s prací
Už vážně začínám uvažovat o adopci.
Nevíte, jestli něco třeba nepodporuje růst a kvalitu vajíček? Mokrá mi řekla, že ne, tak se pídim dál, chytám se všeho, jistě pochopíte.
Občas pročtu v rychlosti tuto diskusy a vím, že některá z vás už se dočkala a čeká mimíska, tak moc gratuluju a přeju jen to nejlepší ![]()
Všem snažilkám držím pěsti, at se co nejdříve zadaří ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.