Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
I jedno je dobrééééééééééééé, aspoň něco někdo nemá vůbec nic!!!
Já jsem v Gennetu byla a jsem spokojená po celkové stránce
a něco na podporu oocytů taky existuje ![]()
Jo já jsem to taky vždycky obrečela. Máš pravdu i jedno je určitě úspěch. Jsem ráda že se zase konečně začne něco dít a budu stimulovat, protože nejhorší to čekání. Přeju krásný večer a kdy zkusíš testovat? Já jsem to pořád odkládala nechtěla jsem být zklamaná ale vždycky jsem už tušila ![]()
Testovat se budu 11.3. i HCG, tak uvidím, ale jak píšeš nejhorší je to čekání, nic mi není, jen bolejí prsa
@cacanka1 píše:
Já jsem v Gennetu byla a jsem spokojená po celkové stráncea něco na podporu oocytů taky existuje
Ahojky nevim už jak se to jmenuje, zeptej se na to dr, já je brala před 3 roky a dr ještě říkal, že jsou i čaje na podporu vaječníků, za zeptání nikdy nic nedáš
Ahoj holky dlouho jsem tu nebyla. Jak asi víte v únoru jsem začla se stimulací na 2. IVF. Zakázala jsem si během celého procesu studovat a číst různé diskuze, abych se na to tolik neupínala. Stimulace byla tentokrát suprová. Folikuly krásně rostli při opu mi odebrali 12 folikulů a z toho bylo 8 vajíček, nakonec oplodnili 3 vajíčka. Za dva dny mi dvě jedničková embrya zavedli. Vydržela jsem celých 14 dní netestovat. MS nedorazila, jen jsem v době MS začla špinit. Dnes jsem byla na krvi a bohužel ani napodruhé to nevyšlo. Jsem vyřízená. Já tak doufala, že alespon jedno se uchytí. I mi poslední dny začínalo být špatně od žaludku, měla jsem návaly, bolesti hlavy hodně velký hlad. Ale bohužel nevyšlo to.
Jediná útěcha je, že máme 1 sněhuláčka, takže další následuje KET. Sice to bylo taky divný. V den ET mi říkali (pátek), že uvidí do soboty, zda bude vhodné k zamražení (zvolili jsme vitrifikaci). V sobotu mi volali, že nebylo tak silné a nezamrazili ho. No a v pondělí mi volali, že udělali vitrifikaci a je zamražené. Tak jsem nechápala. Tak první informace ze soboty byla milná, platila ta druhá, takže máme v Gennetu ještě jednoho zmrzlíka. Ale ta bolest je neskutečná. Já teď tak věřila. Dne odpo hnědé špinění přešlo na klasickou MS.
Jinak samozřejmě všem těhulkám přeji hoodně štěstí a zdraví a moc gratuluji k těhotenství, moc vám to přeji. A ty co čekají, tak ať už se konečně dočkají //.
Ahoj lillan moc mě to mrzí že se vám nepovedlo 2.IVF. Přesně vím jaké je to velké zklamání, ale zase stojíš na novém začátku a ten KET se učitě povede. Přeju ti opravdu hodně štěstí a jarní // v testu.
@denisas Ahoj, je to velká rána, obzvlášť, když vše vypadalo nadějně. Mohu se zeptat v jaké fázi jsi ty? Delší dobu jsem tu nebyla a koukám, že tu přibylo plno dalších čekatelek.
@lillan
To je mi moc moc líto!
Aspoň, že je jeden mrazáček a šance na úspěch tam je.
Teď musíš být hodně silná a určitě i přítel či manžel tě podrží.
@Mončina Díky. Jinak ti gratuluji k těhotenství. Ať máš vše v pořádku až do porodu.
Jo, mrazáček mě maličko utěšuje, ale bolí to. Tolik jsem teď věřila, že to vyjde. Klasická MS nebyla jen špinění. Tak jsem doufala v dobré. Chci jít do KET co nejdřív, když je tělo ještě nadopovaný po stimulaci. Ještě váhám, zda nezkusit asistovaný hatching. Evidentně je problém s uhnízděním.
@lillan
Děkuju moc
Za týden nás čeká první ultrazvuk, tak se těšíme na srdíčko.
S tím asistovaných hatchingem ti neproadim. Ale určitě zkus vše co jde!
Budu noc držet palce ať to klapne!
@Mončina To už by ti měli říct, kolik jich u sebe máš. Držím palce ať je vše v pořádku. No, uvidíme, co na to Mokrá. Jen se v pondělí zkusím přeobjednat. Mám termín až 5.4. a to už budu těsně po další MS. Chtěla bych do KET co nejdřív. Už proto, že kdyby to náhodou nevyšlo, tak abysme neotáleli s dalším IVF. Přítel pak začne zase jezdit a pak to bude problém s jeho časem a odběrem.
@lillan
To si piš, že na to jsme zvědaví nejvíc. Miláček i já jsme oba z dvojčat, tak by bylo hezký čekat dvojčátka ![]()
Určitě kdyby KET nevyšel tak bych si dala pauzu a udělala všechna možná vyšetření a informolala se u dr. jaké maximum pro to udělat aby to vyšlo. Já mezi prvním a druhýn IVF jsem měla pauzu 6 měsíců. Prý by ta pauza něla být minimálně 3 měsíce.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Deni, nezoufej, vím, že to stojí moc peněz my jsme ted vyhodili cca 42 tisíc a pak budeme volit mrazáčky, ale o tom nepřemýšlím, myslím na to, že to vyšlo a utěšuju se tím. O to více pak bude zklamání, ořvu to tak či tak.
Ale i tak ještě nejsi na tom tak blbě, já měla minule při IVF jen 3 oocyty, takže naděje fakt umírá poslední a neboj určitě se to povede a když ne, tak máš ještě mrazáčky 
No v březnu to už je ted, tak ti budu držet palečky a myslet na tebe, každý si toto dovolit nemůže, říkej si, že to bude dobrý. Je to taková zkouška, kam až jsme ochotni zajít