Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV Marti, děkuju za odpověď. Nebudu to s těmi potravinovými doplňky přehánět ![]()
@kakaramelka ahoj, já taky chodila k Leahoschimu a u mě zvolil stimulaci správně a byl milý a vše vysvětlil. Je pravda, že na opu jsem byla u Langerové (měl dovolenou) a pak jsem k ní chodila, ale jinak jsem s ním měla dobrou zkušenost.
@MartinaCV píše:
@ejbinka kakaramelka je nová, zkušenosti s ním jsou reálně trochu jinde, pokecáme jindy
Marti, prosím, mě by zkušenosti s Leachomshi taky zajímaly…i s Krajčiovou…přešla jsem od Rožníčkové, u které jsem byla na vstupním pohovoru a konzultaci výsledků, byli mi nabídnuti právě tito dva doktoři, k Langerové ani Jarošové se dostat nejde…ale tak moc nevím, jestli jsem si pomohla…Rožníčková tedy mě osobně zatím nijak neuškodila, dala mi doporučení na genetiku, imuno k Malíčkové, včas požádala o IVF…ale skrz ty reference co tady na ní jsou jsem požádala o změnu…jsem teď na tom psychicky docela blbě, stimulovat bych měla koncem měsíce, ale nějak už vůbec nevěřím v celý ten proces a hlavně nemám důvěru k doktorům…tak nevím, jestli v tomto rozpoložení mám vůbec šanci na úspěch
.
@Synekdoche7 Ahoj, my jsme byli na vstupní prohlídce u Krajčiové. A nám prostě neseděla. Je to dost subjektivní, ale nám přišla taková nemastná, neslaná. Když jsme jí dali všechny zprávy a nadiktovali anamnézy, tak se na nás jen podívala, pokrčila rameny a pousmála se. Co to mělo znamenat, vůbec netuším. Nám prostě víc vyhovuje ráznější způsob, který má třeba Jarošová, je na ní prostě vidět, že ví! Ale jak říkám, je to subjektivní, za nás prostě ne no… Hezký den všem! ![]()
@mzk Díky za info, škoda, že nejde Jarošová s Langerovou naklonovat ![]()
@MartinaCV no me v podstate rekla, ze jsem alergicka sama na sebe, ze nic neprijmu..me telo vse vidí jako škodlivou věc..ale nerekla zda na vajicka nebo spermie..asi vseobecne…Ale ty hodnoty jsou šílené
nevim kde sem ktomu přišla
a pry tam mám zvýšené crp prý viroza, ale já o žádné nevím
dala mi leky na ředení krve a jejich vedlejší učinek je prý, že by to mělo srazit ty hodnoty..tak 20.6 jdu znova na krev a pokud ne, tak asi ten prednison
4islo by melo byt kolem 240 a me vyšlo ANA TITR 1:1280 ![]()
@MartinaCV Tady máš článek o studiích ohledně melatoninu při IVF. Mimo jiné se tam zmiňuje i blokace ovulace při vysokých dávkách díky vzájemnému ovlivnění melatonin vs LH, zajímavě je tam zmíněn i evoluční důvod tohoto. V zimě, když je tma, přirozeně máme více melatoninu; v tu dobu počaté dítě by se tak narodilo na podzim a mělo by menší šanci na přežití než dítě počaté v létě.
Taky je tam zmíněno potlačení apoptózy spermií.
Ja jsem si dneska zavolala do Is Caru a normalne jsem se objednala na imuno k Dr. Malíčkove a zadny problem s tim nebyl
. Zadne doporuceni ode me nechteli… ![]()
Za mě vám mohu doporučit i dr Vykysalou ke které jsem chodila já. Když mají Langová a Jarošová plno. V tý době když jsem se k ní hlásila (na doporučení sousedky) byla nejúspěšnější dr v Gennetu ( je pravda že Jarošová tam zrovna „chvili“ nebyla) a čekací doba k ní byla 2 měsíce. ![]()
@MartinaCV píše:
No tak super! Neboj, to zvládnešTu genetiku si můžeš vyběhat na základě doporučení gynekologa, to mám odzkoušeno na sobě a na ostatní tě odešle Dr. Langerová. Bude to krev na horm. profil 2-3 den cyklu, moč oba, krev oba na pohlavně přenosné choroby, chtěj z moči znát i ureoplasmu. Krev na imunitu v Gennetu, v tom zdarma AMH. Doporučuju ty výsledky z imuno zkonzultovat následně s MUDr. Karin Malíčkovou, stává se, že tam vidí to, co v Gennetu nevidí a imunita je s genetikou naprostý základ. Pak se ozvi, až to bude aktuální. Držím palce
No a než skočíš do IVF, máš to akorát, je potřeba alespoň tři měsíce užívat myo inositol a kyselinu listovou. Myo inositol najdeš v Nosifolu forte duo active, listovku si nějakou kup, třeba ve Femibionu 1 a na genetice ti můžou pak napsat recept na vyšší dávku listovky, ta se bere obden, u starších je to vhodné, taky mám opakovaně recept z genetiky. Ze studií vyplývá, že je super kombinace na kvalitu vajíček: listovka + myo inositol + Melatonin (volně prodejný v tbl). Já se ho trochu bojím, protože tlumí, dává se i na poruchy spánku, což u mě nehrozí, já usínám už cestou do postele
Nasadila jsem si koenzym q10, ten naopak dodává energii a v souvislosti s omlazením organismu byla za tento objev udělena Nobelova cena. Je to výborný antioxidant a také má vliv na vajíčka, nicméně ten melatonin bude asi o chlup lepší na ta vajíčka. Ještě to studuju. Jestli máš problém s ovulací, tak k tomu Gynex, taky ho beru, výborně mi funguje. 28 denní cyklus, 14 den prokázaná ovulace, jako z učebnice.
Tak jsem po konzultaci v Motole a podle hodnoceni geneticky jsme zdravy par, riziko opakovani vady je 1% a tudiz nam pojistovna nic z hlediska genetickeho vysetreni embrya neuhradi. Tak to jsme v pytli, tolik penez nemame. A to bych si jeste nusela vymyslet neplodnost, aby mi hradili asopn to okolo. Napise mi zpravu a pak se mame jit poradit do Gennetu, za kolik by to bylo. Takze tak.
anonym IVF Amaterka
@Anonymní píše:
Tak jsem po konzultaci v Motole a podle hodnoceni geneticky jsme zdravy par, riziko opakovani vady je 1% a tudiz nam pojistovna nic z hlediska genetickeho vysetreni embrya neuhradi. Tak to jsme v pytli, tolik penez nemame. A to bych si jeste nusela vymyslet neplodnost, aby mi hradili asopn to okolo. Napise mi zpravu a pak se mame jit poradit do Gennetu, za kolik by to bylo. Takze tak.
anonym IVF Amaterka
Ahoj, moc nějak nechápu to s tím vymýšlením neplodnosti. Co myslíš, že by ti okolo toho měli hradit?
@kakaramelka píše:
@lolitaska a na kdy tě objednali?
Na 18.6 ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.