Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
4.6.18 10:43
@Lucie58 píše:
Holky, jsem trochu nedockava. V utery jsme byli na odberech. Doktorka Malíčkova říkala, ze za 5 az 7 dni mam napsat /zavolat. Chtela bych napsat uz dnes. Stalo se vam, ze jste napsali driv a vysledky uz byly? :lol:

Bylo jich jen část..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.6.18 10:47

Holky, můžu vás poprosit o radu? Dostala jsem výsledky od dr. Malíčkové. Já jsem v pořádku a u partnera napsala, že výsledky jsou velmi nedobré. Já jim bohužel nerozumím, můžete na ně mrknout semnou? :(
Konc. spermií 3,4 10e6 buněk/ml 15,00 300,00 životnost spermií 55,4 % 58,00 100,00
APO - % živých spermií 23,1 % 50,00 100,00
APO - % časně apoptotických spermií 32,3% 0,00 20,00
APO - % pozdně apoptotických spermií 88,8% 0,00 30,00
Konc. leukocytů 1,9 10e6 buněk/ml 0,00 1,00

• mikroskopické vyšetření pouze několik spermií ostatní kulaté buňky a pravděpodobně buňky epitelu. Hodnoty životnosti mohou být tímto faktem ovlivněny.
  • nízky počet spermiíí
  • vyšší počet spermií s nekvalitním akrozomem
  • vyšší zastoupení leukocytů
  • pozitivita protilátek proti spermiím

Doporučuji konzultaci s andrologem

Jsem z toho docela hotová :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.6.18 10:52

@MartinaCV Mohla bych moc poprosit o osvětlení výše uvedeného vyšetření? Je to hodně špatné? Máme vůbec šanci? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.6.18 11:36
@Lucie58 píše:
Holky, můžu vás poprosit o radu? Dostala jsem výsledky od dr. Malíčkové. Já jsem v pořádku a u partnera napsala, že výsledky jsou velmi nedobré. Já jim bohužel nerozumím, můžete na ně mrknout semnou? :(
Konc. spermií 3,4 10e6 buněk/ml 15,00 300,00 životnost spermií 55,4 % 58,00 100,00
APO - % živých spermií 23,1 % 50,00 100,00
APO - % časně apoptotických spermií 32,3% 0,00 20,00
APO - % pozdně apoptotických spermií 88,8% 0,00 30,00
Konc. leukocytů 1,9 10e6 buněk/ml 0,00 1,00
  • mikroskopické vyšetření pouze několik spermií ostatní kulaté buňky a pravděpodobně buňky epitelu. Hodnoty životnosti mohou být tímto faktem ovlivněny.
  • nízky počet spermiíí
  • vyšší počet spermií s nekvalitním akrozomem
  • vyšší zastoupení leukocytů
  • pozitivita protilátek proti spermiím

Doporučuji konzultaci s andrologem

Jsem z toho docela hotová :(

Tak ten polidštěný závěr je, že spermií je příliš nízký počet, z nich vyšší procento není schopno hlavičkou prorazit obal vajíčka (hlavička je akrozom), leukocyty jsou parametry, které ukazují na zánět (ale nevím, jak je to myšleno u spermia), a asi má alergii na vlastní sperma. Tohle je určitě na MACS, ale nevím, jestli to bude stačit, proto doporučují androloga k možné léčbě. Každopádně to bude chtít vybrat metodu, která vybere dobrou spermii a na jedno mimčo stačí jedna ;) a ta se tam najde. Tlačí tě čas? Kolik ti je? Dost důležití je, že ty jsi v pořádku, tu spermii už tam nějakou najdou. To bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.6.18 11:40

@Lucie58 Z toho extra nízkého počtu spermií je jinak jasné, že šance na přirozené otěhotnění je mizivá, takže určitě IVF se zaměřením na takovou metodu, která odliší kvalitní spermii. Nej androlog je i dle Dr. Malíčkové MUDr. Vik. Takže teď záleží na tom, jak moc tě tlačí čas, jestli dáte šanci andrologické léčbě s nejistým výsledkem, nebo zainvestujete do metod výběru spermií a půjdete rovnou do IVF. Já jdu rovnou do IVF kvůli věku, spermií máme špatných půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.6.18 11:42
@anezkaop píše:
Ahoj, taky sleduji diskuzi a přemýšlím ke komu na ket. Mám jednu zmrzlou blastocystu ba… Od Dr. Jarošové mám Lucii 3 roky a dr. Brandejské k Tomáše 9 měsíců ( ze 2. a 4. ivf). Ráda bych dala prckovi reálnou šanci na život… nebo je to jedno, neboť cyklus mám v pohodě, takže půjdu asi do nativu s Prednisonem(zabijácké bb) a Clexanem (Leiden mutace)… Díky Ol

No, ono se vůbec nedá ale říct, že máš jít do nativu, protože cyklus máš v pohodě. Jestli nativ, tak tam musí být i jiné podstatné faktory. Věk např. Embryo je vyšetřené, zdravé? Imuno máš nově zkontrolované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.6.18 11:43

@MartinaCV Moc děkuju za odpověď. To že vyšší procento není schpno prorazit hlavičkou obal vajíčka bych z toho nevyčetla. :) Trochu jsem si oddychla, že proto existuje nějaká metoda. Podívám se na to. Hned jsem nás k andrologovi objednala na 12.6.. Hlavně děkuju za útěchu, trochu se mi ulevilo. Hned jsem to viděla černě. Já jsem prý úplně v pořádku, prý ukázkové hodnoty z imuna, ačkoliv při prvním IVF jsem měla pouze dvě dobrá vajíčka. Neřekla bych, že mě tlačí čas, je mi 26 let a partnerovi 27, ale přeci jen se snažíme už 3 roky, tak je to na palici. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
4.6.18 11:46

@MartinaCV ahoj prosím jaké množství musí být na macs? Teď čekáme zda něco bude ale bude to asi jen c řádech desítek. Pokud něco bude zmrazí se pokud ne bude léčba pokračovat.
Macs se musí použít než se to zmrazí že? Já se desim že to na tu metodu ani nebude. Minule se nehýbaly a Langerová že to na to není, ale kočí to doporučil tak nvm :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.6.18 11:49

@MartinaCV No, nejprve bychom to chtěli zkonzultovat s andrologem a uvidíme co nám řekne. Proč „s nejistým výsledkem“? Myslíš, že někdy je lepší vybrat z CAR vhodnou metodu a rovnou bez androloga na IVF. Takhle spousta žen by řeklo, že jsme ještě mladí, ale po třech letech už mám chuť říct „tlačí nás čas“ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.6.18 12:03

@MartinaCV Ještě mě napadlo jestli nejdříve nezkusit metodu MACS při IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.18 12:25

Tak jsem se objednavala na genetiku a maji stop stav a objednavaji az na zari :zed:. Tak kdyby jste nekdo pousteli nejaky termin na IVF behem cervna a cervence, tak si na me vzpomente, treba se pak dostanu po konzultaci na genetiku drive. Se mi chce brecet. To do 39 nestihnu. Ted budu tri mesice cekat a pak se dozvim, ze mi to neproplati…
anonym IVF Amaterka

• Citovat
  • Upravit
9723
4.6.18 12:50
@Lucie58 píše:
@MartinaCV Ještě mě napadlo jestli nejdříve nezkusit metodu MACS při IUI?

Na to je potřeba nějaký počet spermií a to se mi nezdá, že máte k dispozici. Ale určitě to prober s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.6.18 12:52
@Anonymní píše:
Tak jsem se objednavala na genetiku a maji stop stav a objednavaji az na zari :zed:. Tak kdyby jste nekdo pousteli nejaky termin na IVF behem cervna a cervence, tak si na me vzpomente, treba se pak dostanu po konzultaci na genetiku drive. Se mi chce brecet. To do 39 nestihnu. Ted budu tri mesice cekat a pak se dozvim, ze mi to neproplati…
anonym IVF Amaterka

Já jsem to měla stejně a vysvětlila jsem, že mi běží čas kvůli „proplacení“ IVF a šla jsem během týdne s tím, že se IVF vykázalo na pojišťovnu do narozenin a reálně se provedlo až po narozeninách, až když jsem měla všechna vyšetření hotová. Domluvila jsem to s vrchní sestrou přes IVF po telefonu. Zavolej jí, nech se spojit k ní. Genetika a IVF je rozdíl, na IVF si tohle víc hlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.6.18 12:55
@Lucie58 píše:
@MartinaCV No, nejprve bychom to chtěli zkonzultovat s andrologem a uvidíme co nám řekne. Proč „s nejistým výsledkem“? Myslíš, že někdy je lepší vybrat z CAR vhodnou metodu a rovnou bez androloga na IVF. Takhle spousta žen by řeklo, že jsme ještě mladí, ale po třech letech už mám chuť říct „tlačí nás čas“ :(

Neuvedla jsi věk. Jestli máš věk na čekání, tak bych do anrologické léčby určitě šla. Navíc i kdyby to skončilo IVF, což s tímto výsledkem stejně asi skončí, tak i pro to oplodňování při IVF může být po andrologické léčbě lepší materiál. Nejistý výsledek, protože se nedá čekat, že z hodně mizerného spermiogramu bude za tři měsíce luxusní, léčba nemusí zabrat, nebo budou výsledky jen o něco málo lepší. Jestli tě ale netlačí ten věk, tak za pokus to stojí. Taky co jsem četla, tak andrologická léčba něco stojí a proto někdo jde rovnou do IVF a investuje spíš do výběru kvalitní spermie, než do zdlouhavé léčby a pak znovu do výběru spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
4.6.18 12:59

@MartinaCV
Martí, moc děkuji z odpověď. Počkám tedy na vstupní konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.