Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2098
10.6.18 14:17

@MartinaCV V Iscare „strili naslepo“ a navrhuji jedno ivf za druhym, bez doplnujicich vysetri:-(. Ano, zbytecne se placaji pokusy na poj. Aspon je dobre videt, o co jim jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
10.6.18 15:20

@pedigka bohužel musím jen souhlasit :pocitac: :pocitac: :pocitac: a lituji, že jsem tam ztratila roky a i ivf na pojištovnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.6.18 15:21
@pedigka píše:
@MartinaCV V Iscare „strili naslepo“ a navrhuji jedno ivf za druhym, bez doplnujicich vysetri:-(. Ano, zbytecne se placaji pokusy na poj. Aspon je dobre videt, o co jim jde…

V Iscare jsem neměla žádné vyšetření, ani hormonální profil, ani AMH, ani imunologii, ani genetiku embryí - když jsem se na tu genetiku embryí ptala, chtěli po mně 50 tisíc, za to, co je v Gennetu na pojišťovnu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
10.6.18 15:35

@MartinaCV prosim nemáš predstavu kolik by me samozřejmě odhadem stál nativ a s min. davkou hormonu??…říkal, že by bylo možné pokud by tam něco měl, že by mě nějakou tu dávku dal jako dar…ale ja na nativu nikdy nebyla a fakt nevim…tak 20-30tis..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.6.18 18:04
@maja111111 píše:
@MartinaCV prosim nemáš predstavu kolik by me samozřejmě odhadem stál nativ a s min. davkou hormonu??…říkal, že by bylo možné pokud by tam něco měl, že by mě nějakou tu dávku dal jako dar…ale ja na nativu nikdy nebyla a fakt nevim…tak 20-30tis..?

Minimálka je základ 19 tisíc Kč. Dělají to, že u nativu někdy dají malé dávky hormonů a účtují to jako nativ. Cenu ale nevím, koukni do ceníku, tam to je. Jen pozor na ty hormony, co jsou v tabletách, nevím, jak to snášíš. Někdo je z Tamoxifenu nebo Clostilu naruby. Já měla Tamoxifen jen 3 dny a už 4 měsíce mi po něm padají vlasy. Už je to teda lepší a beru k tomu Methionin. Poznáš to ale hned s první tabletou, buď ti bude zle nebo ne. A taky nemůžeš čekat, že budeš mít nějaký slušný počet vajíček na výběr. Tamoxifen a Clostil tak maximálně tři, ale spíš jedno, dvě. Až budu mít za týden po zkouškách, můžeme zrevidovat tvé minulé pokusy. Ono v těch jiných centrech to kolikrát vypadá hrozně, zbytečně vyplácané pokusy, žádná vyšetření páru ani embryí a to mnohdy navodí dojem, že IVF není cesta, přitom když se pak to IVF udělá kvalitně, tak to dopadne dobře, je to i má zkušenost. Nativ nebo minimálka jsou opravdu pro holky s velmi nízkým AMH, jinak je vhodnější plné IVF. Sama jsem si tím prošla a za poslední měsíce pročetla tolik studií a názorů.. psala jsme si i několikrát s MUDr. Machačem, který se na ty minimálky specializuje - jinam bych nejela. Je to na delší debatu. 12 a 13.6. mám zkoušky, pak další až 21.6. a to už bude poslední, tak po tom 13tém to můžeme zrevidovat. Dám ti svůj názor a pak se rozhodneš, jak to budeš cítit nejlépe. Jestli chceš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.6.18 18:12

@maja111111 Už jenom to, co čtu v podpisu: laparoskopie, průchodné vejcovody. Hlavně, že se do nich muselo řezat pod narkózou, když v Gennetu to udělají spodem za 15 minut i s papírama ambulantně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
10.6.18 18:13

Opakované zamlklé tehotenstvi

Ahoj holky, přidávám se k vám, snad to nevadí. Je mi 21 let, manželovi 28 a v lednu jsme přišli o první miminko ve 14tt, a teď mě čeká revize (mám byt 10+3 a jsem 7+1 opět bez srdeční akce). Doktorka mě poslala do Gennetu, kam jsem se objednala na 16.7. k MUDr. Slámové jestli to píšu správně. Má někdo zkusenost? Jak to prosím probiha? Něco jsem tu už cetla ale nikdy jsem si nemyslela, ze skoncime v CAR-u, protože otehotnet nám slo “hned”. Chodila jsem na folikulometrii a jakmile doktorka řekla, že se máme snažit tak to vždy hned vyšlo ale bohužel ani jednou to nedopadlo. Jsem z toho fakt už na dne. Nemáte někdo podobnou zkusenost? :,( :,( :,( netuším co za tím muže byt :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.6.18 18:20
@lara9097 píše:
Ahoj holky, přidávám se k vám, snad to nevadí. Je mi 21 let, manželovi 28 a v lednu jsme přišli o první miminko ve 14tt, a teď mě čeká revize (mám byt 10+3 a jsem 7+1 opět bez srdeční akce). Doktorka mě poslala do Gennetu, kam jsem se objednala na 16.7. k MUDr. Slámové jestli to píšu správně. Má někdo zkusenost? Jak to prosím probiha? Něco jsem tu už cetla ale nikdy jsem si nemyslela, ze skoncime v CAR-u, protože otehotnet nám slo “hned”. Chodila jsem na folikulometrii a jakmile doktorka řekla, že se máme snažit tak to vždy hned vyšlo ale bohužel ani jednou to nedopadlo. Jsem z toho fakt už na dne. Nemáte někdo podobnou zkusenost? :,( :,( :,( netuším co za tím muže byt :(

Doktorka tě posílá do Gennetu, protože tuší genetickou vadu a myslí i na to, jestli ji nenese někdo z vás dvou, když se opakují potraty v tak velmi mladém věku. Nicméně nejlepší období z hlediska plodnosti je až kolem 25 věku - dočetla jsem se ve studiích. Můžeš si gratulovat, že máš doktorku, která to nechce nechat jen tak a mávnout rukou, že jste mladí a jednou to vyjde. Mě by zajímalo: opět bez srdeční akce - takže 2× po sobě totéž? Jaký je výsledek revize, dělal někdo „vyšetření“ těch zárodků? Či-li ví se, zda měla vadu? Tedy to první.. a u druhého se bude vyšetřovat? To je dost důležité. Jinak Slámová mi tedy nic neříká. Máš jít na Letnou nebo na Archu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
10.6.18 18:34

@MartinaCV No clostiku se bojim, co čtu tak reakce jsou opravdu ruzne..a mě ho nikdy nikdo nedal, takže netuším..Ale s padáním vlasu mám problem už ted.,od antibiotik před pul rokem. Jinak beru nosifol a metionin také a nějaké vitamíny na vlasy..Veškeré mé stimulace mám napsané, dávali mě šílené dávky..a tak nejak 5-6 vajicek maximálne v poslednim ivf..a to je uz delsi doba..Moje amh je 0,50 bohuzel to kleslo v roce 2015 0,76…ale vím, že se to muže i malinko změnit …Ale v první řadě musím, řešit imunitu..tak ja jdu 19.6 na krev jak to vypadá zda to zabralo, ale moc tomu nevěřím…Piju hodně kopřivu a ruzné čistící čaje a jím více saláty. To by mohlo imunitě pomoci..…Jinak určitě budu moc ráda za Tvuj názor J

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.6.18 18:38

@maja111111 Kolik ti je? A FSH máš kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.6.18 18:44

@maja111111 Co vidím, tak jsi opakovaně byla těhotná spontánně, ale vždy s vadou plodu nebo vyvíjejícího se zárodku. Dělá to na mě dojem, že ti nikdo nikdy nevložil do dělohy vyšetřené zdravé embryo. V tom bude zakopaný pes, jako u většiny. Tak to pak probereme a jestli jsi nad 35 a máš takto nízké AMH, nejlepší je pro tebe Dr. Machač v Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
10.6.18 18:47

@MartinaCV 40 a fsh mám pry jak 25 leta holka ale číslo si nepatuju..ne nikdy mě nevyšetřoval nikdo embrya :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
10.6.18 18:49
@maja111111 píše:
@MartinaCV 40 a fsh mám pry jak 25 leta holka ale číslo si nepatuju..ne nikdy mě nevyšetřoval nikdo embrya :nevim:

To je strašný :( S tím FSH je to super a naději máš, vajíčka ještě jsou, ale tím spíš to vidím na Machače.. Ty jsi jeho typická pacientka, navíc on ty holky nepustí ze spárů dokud to dítě nemají. V tom je část jeho umění. Máš to do Olomouce daleko? Jezdí za ním přes celou republiku, od nás je to 400 km jedna cesta a už tu mám 3 kamarádky co za ním jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
10.6.18 18:54

@MartinaCV
Díky moc za odezvu. Laparoskopii jsem jako jedinou ještě nepodstoupila. Byla mi doporučena, jsem po dvou nevydařených et a dvou ketech. Nikdy se vajíčko neuhnízdí, takže možná proto mi jí nabídli? Myslíš, že je zbytečný ji podstupovat? To víš, že bych byla radši, kdybych na ni nemusela :) Ale zase nechci jít do Prahy, tam absolvovat kolečko vyšetření a stejně u toho skončit…

@Dannylinka
To víš, sonduju situaci :D Zkusím tam zítra napsat, na kdy by mě objednali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
10.6.18 18:54

@MartinaCV hele do olomouce to nevím jak bych to dělala..Jsem z prahy a už tak je to problém..Proto jsem ráda, že to mám v Praze a i doktor byl rád..Říkal, že když lidi dojížděj je to už pak dost problémové..Tak nějak věřím panu doktorovi…Hlavně ten genet dělá věci, o kterých sem nikdy neslyšela…Mám pocit, že byto mohlo konečně vyjít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.