Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV V Iscare „strili naslepo“ a navrhuji jedno ivf za druhym, bez doplnujicich vysetri:-(. Ano, zbytecne se placaji pokusy na poj. Aspon je dobre videt, o co jim jde…
@pedigka bohužel musím jen souhlasit
a lituji, že jsem tam ztratila roky a i ivf na pojištovnu ![]()
@pedigka píše:
@MartinaCV V Iscare „strili naslepo“ a navrhuji jedno ivf za druhym, bez doplnujicich vysetri:-(. Ano, zbytecne se placaji pokusy na poj. Aspon je dobre videt, o co jim jde…
V Iscare jsem neměla žádné vyšetření, ani hormonální profil, ani AMH, ani imunologii, ani genetiku embryí - když jsem se na tu genetiku embryí ptala, chtěli po mně 50 tisíc, za to, co je v Gennetu na pojišťovnu ![]()
@MartinaCV prosim nemáš predstavu kolik by me samozřejmě odhadem stál nativ a s min. davkou hormonu??…říkal, že by bylo možné pokud by tam něco měl, že by mě nějakou tu dávku dal jako dar…ale ja na nativu nikdy nebyla a fakt nevim…tak 20-30tis..?
@maja111111 píše:
@MartinaCV prosim nemáš predstavu kolik by me samozřejmě odhadem stál nativ a s min. davkou hormonu??…říkal, že by bylo možné pokud by tam něco měl, že by mě nějakou tu dávku dal jako dar…ale ja na nativu nikdy nebyla a fakt nevim…tak 20-30tis..?
Minimálka je základ 19 tisíc Kč. Dělají to, že u nativu někdy dají malé dávky hormonů a účtují to jako nativ. Cenu ale nevím, koukni do ceníku, tam to je. Jen pozor na ty hormony, co jsou v tabletách, nevím, jak to snášíš. Někdo je z Tamoxifenu nebo Clostilu naruby. Já měla Tamoxifen jen 3 dny a už 4 měsíce mi po něm padají vlasy. Už je to teda lepší a beru k tomu Methionin. Poznáš to ale hned s první tabletou, buď ti bude zle nebo ne. A taky nemůžeš čekat, že budeš mít nějaký slušný počet vajíček na výběr. Tamoxifen a Clostil tak maximálně tři, ale spíš jedno, dvě. Až budu mít za týden po zkouškách, můžeme zrevidovat tvé minulé pokusy. Ono v těch jiných centrech to kolikrát vypadá hrozně, zbytečně vyplácané pokusy, žádná vyšetření páru ani embryí a to mnohdy navodí dojem, že IVF není cesta, přitom když se pak to IVF udělá kvalitně, tak to dopadne dobře, je to i má zkušenost. Nativ nebo minimálka jsou opravdu pro holky s velmi nízkým AMH, jinak je vhodnější plné IVF. Sama jsem si tím prošla a za poslední měsíce pročetla tolik studií a názorů.. psala jsme si i několikrát s MUDr. Machačem, který se na ty minimálky specializuje - jinam bych nejela. Je to na delší debatu. 12 a 13.6. mám zkoušky, pak další až 21.6. a to už bude poslední, tak po tom 13tém to můžeme zrevidovat. Dám ti svůj názor a pak se rozhodneš, jak to budeš cítit nejlépe. Jestli chceš..
@maja111111 Už jenom to, co čtu v podpisu: laparoskopie, průchodné vejcovody. Hlavně, že se do nich muselo řezat pod narkózou, když v Gennetu to udělají spodem za 15 minut i s papírama ambulantně ![]()
Ahoj holky, přidávám se k vám, snad to nevadí. Je mi 21 let, manželovi 28 a v lednu jsme přišli o první miminko ve 14tt, a teď mě čeká revize (mám byt 10+3 a jsem 7+1 opět bez srdeční akce). Doktorka mě poslala do Gennetu, kam jsem se objednala na 16.7. k MUDr. Slámové jestli to píšu správně. Má někdo zkusenost? Jak to prosím probiha? Něco jsem tu už cetla ale nikdy jsem si nemyslela, ze skoncime v CAR-u, protože otehotnet nám slo “hned”. Chodila jsem na folikulometrii a jakmile doktorka řekla, že se máme snažit tak to vždy hned vyšlo ale bohužel ani jednou to nedopadlo. Jsem z toho fakt už na dne. Nemáte někdo podobnou zkusenost?
netuším co za tím muže byt ![]()
@lara9097 píše:
Ahoj holky, přidávám se k vám, snad to nevadí. Je mi 21 let, manželovi 28 a v lednu jsme přišli o první miminko ve 14tt, a teď mě čeká revize (mám byt 10+3 a jsem 7+1 opět bez srdeční akce). Doktorka mě poslala do Gennetu, kam jsem se objednala na 16.7. k MUDr. Slámové jestli to píšu správně. Má někdo zkusenost? Jak to prosím probiha? Něco jsem tu už cetla ale nikdy jsem si nemyslela, ze skoncime v CAR-u, protože otehotnet nám slo “hned”. Chodila jsem na folikulometrii a jakmile doktorka řekla, že se máme snažit tak to vždy hned vyšlo ale bohužel ani jednou to nedopadlo. Jsem z toho fakt už na dne. Nemáte někdo podobnou zkusenost?![]()
![]()
netuším co za tím muže byt
Doktorka tě posílá do Gennetu, protože tuší genetickou vadu a myslí i na to, jestli ji nenese někdo z vás dvou, když se opakují potraty v tak velmi mladém věku. Nicméně nejlepší období z hlediska plodnosti je až kolem 25 věku - dočetla jsem se ve studiích. Můžeš si gratulovat, že máš doktorku, která to nechce nechat jen tak a mávnout rukou, že jste mladí a jednou to vyjde. Mě by zajímalo: opět bez srdeční akce - takže 2× po sobě totéž? Jaký je výsledek revize, dělal někdo „vyšetření“ těch zárodků? Či-li ví se, zda měla vadu? Tedy to první.. a u druhého se bude vyšetřovat? To je dost důležité. Jinak Slámová mi tedy nic neříká. Máš jít na Letnou nebo na Archu?
@MartinaCV No clostiku se bojim, co čtu tak reakce jsou opravdu ruzne..a mě ho nikdy nikdo nedal, takže netuším..Ale s padáním vlasu mám problem už ted.,od antibiotik před pul rokem. Jinak beru nosifol a metionin také a nějaké vitamíny na vlasy..Veškeré mé stimulace mám napsané, dávali mě šílené dávky..a tak nejak 5-6 vajicek maximálne v poslednim ivf..a to je uz delsi doba..Moje amh je 0,50 bohuzel to kleslo v roce 2015 0,76…ale vím, že se to muže i malinko změnit …Ale v první řadě musím, řešit imunitu..tak ja jdu 19.6 na krev jak to vypadá zda to zabralo, ale moc tomu nevěřím…Piju hodně kopřivu a ruzné čistící čaje a jím více saláty. To by mohlo imunitě pomoci..…Jinak určitě budu moc ráda za Tvuj názor J
@maja111111 Co vidím, tak jsi opakovaně byla těhotná spontánně, ale vždy s vadou plodu nebo vyvíjejícího se zárodku. Dělá to na mě dojem, že ti nikdo nikdy nevložil do dělohy vyšetřené zdravé embryo. V tom bude zakopaný pes, jako u většiny. Tak to pak probereme a jestli jsi nad 35 a máš takto nízké AMH, nejlepší je pro tebe Dr. Machač v Olomouci.
@MartinaCV 40 a fsh mám pry jak 25 leta holka ale číslo si nepatuju..ne nikdy mě nevyšetřoval nikdo embrya ![]()
@maja111111 píše:
@MartinaCV 40 a fsh mám pry jak 25 leta holka ale číslo si nepatuju..ne nikdy mě nevyšetřoval nikdo embrya
To je strašný
S tím FSH je to super a naději máš, vajíčka ještě jsou, ale tím spíš to vidím na Machače.. Ty jsi jeho typická pacientka, navíc on ty holky nepustí ze spárů dokud to dítě nemají. V tom je část jeho umění. Máš to do Olomouce daleko? Jezdí za ním přes celou republiku, od nás je to 400 km jedna cesta a už tu mám 3 kamarádky co za ním jezdí.
@MartinaCV
Díky moc za odezvu. Laparoskopii jsem jako jedinou ještě nepodstoupila. Byla mi doporučena, jsem po dvou nevydařených et a dvou ketech. Nikdy se vajíčko neuhnízdí, takže možná proto mi jí nabídli? Myslíš, že je zbytečný ji podstupovat? To víš, že bych byla radši, kdybych na ni nemusela
Ale zase nechci jít do Prahy, tam absolvovat kolečko vyšetření a stejně u toho skončit…
@Dannylinka
To víš, sonduju situaci
Zkusím tam zítra napsat, na kdy by mě objednali.
@MartinaCV hele do olomouce to nevím jak bych to dělala..Jsem z prahy a už tak je to problém..Proto jsem ráda, že to mám v Praze a i doktor byl rád..Říkal, že když lidi dojížděj je to už pak dost problémové..Tak nějak věřím panu doktorovi…Hlavně ten genet dělá věci, o kterých sem nikdy neslyšela…Mám pocit, že byto mohlo konečně vyjít
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.