Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
187
17.6.18 16:46
@MartinaCV píše:
Ahoj, zkratka comp. se používá u kompaktující moruly. To je stádium vývoje embrya odpovídající čtvrtému dni vývoje. Pokud by stádia moruly embryo dosáhlo pátý den, jednalo by se o embryo opožděné o celý jeden den vývoje. V některých centrech ale klidně moruly pátý den zavádějí a tvrdí, že jsou hezké (Že je embryo hezké, se ale říká naprostým laikům, kterým toto ujištění stačí. Podstatné totiž je, zda je kvalitní, a to buď pohledem embryologa, zda odpovídá dni vývoje a nebo ideálně genetickým vyšetřením, zda krom toho, že odpovídá dni vývoje, je i geneticky v pořádku). Přeji, ať je tou zkratkou raději myšleno něco jiného.

Ahoj, dekuju moc za srozumitelnou odpověď. Bohužel to bude asi znamenat, že je embryo opožděné, i když mi to nikdo v centru neřekl. U prvního ivf jsem měla uvedeno blastocysta. Tohle byl nativ, ale měla jsem I clostilbegyt, minimalky u nás nedělají. Žádné jiné vyšetření, zda je gen. v poradku jsme neměli. Jen opu a icsi .12000kc
Myslíš, že i tak má nějakou šanci na uchycení..? :,(
 Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.18 17:16
@tereseka píše:
Ahoj, dekuju moc za srozumitelnou odpověď. Bohužel to bude asi znamenat, že je embryo opožděné, i když mi to nikdo v centru neřekl. U prvního ivf jsem měla uvedeno blastocysta. Tohle byl nativ, ale měla jsem I clostilbegyt, minimalky u nás nedělají. Žádné jiné vyšetření, zda je gen. v poradku jsme neměli. Jen opu a icsi .12000kc
Myslíš, že i tak má nějakou šanci na uchycení..? :,(
Dekuju

Bohužel, více center má velké problémy s kvalitou. Vidí, že embryo je opožděné, přesto ho zavedou, aby si mohli vyúčtovat transfer. Dokud budou lidi jako ovce a nezjistí si ani to základní, tak budou mít klientelu. Také nemívají tak kvalitní laboratoře, aby bylo možné kultivovat až do 6 dne. Mírně opožděné embryo se nechá dojít do 6 dne a pokud to vytáhne na blastocystu, je šance. U embrya, které je 5 den teprve morula, bych si moc neslibovala, i když zázraky se dějí. Jinak minimálky se dělají právě tím Clostilem, Femarou, Tamoxifenem, případně kombinací Femara + Menopur nebo nízkými dávkami FSH (do 75 jednotek). Z toho, co popisuješ, nejsi v centru, které by stálo za zlámanou grešli, takže bych vyčkala do výsledku těhotenského testu a v případě neúspěchu bych si stoupla nohama na zem, prostudovala alespoň základy a odebrala bych se tam, kde nabídnou odpovídající péči (Gennet, Helios, IVF Clinic Olomouc). Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.18 17:19

@tereseka Na studium ti postačí pročíst si naší diskuzi, věř, že je úspěšná a že se dozvíš nejen základy, ale i hodně z odborných zdrojů. V procesu IVF platí, že štěstí přeje připraveným ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.6.18 17:43
@MartinaCV píše:
Bohužel, více center má velké problémy s kvalitou. Vidí, že embryo je opožděné, přesto ho zavedou, aby si mohli vyúčtovat transfer. Dokud budou lidi jako ovce a nezjistí si ani to základní, tak budou mít klientelu. Také nemívají tak kvalitní laboratoře, aby bylo možné kultivovat až do 6 dne. Mírně opožděné embryo se nechá dojít do 6 dne a pokud to vytáhne na blastocystu, je šance. U embrya, které je 5 den teprve morula, bych si moc neslibovala, i když zázraky se dějí. Jinak minimálky se dělají právě tím Clostilem, Femarou, Tamoxifenem, případně kombinací Femara + Menopur nebo nízkými dávkami FSH (do 75 jednotek). Z toho, co popisuješ, nejsi v centru, které by stálo za zlámanou grešli, takže bych vyčkala do výsledku těhotenského testu a v případě neúspěchu bych si stoupla nohama na zem, prostudovala alespoň základy a odebrala bych se tam, kde nabídnou odpovídající péči (Gennet, Helios, IVF Clinic Olomouc). Odkud jsi?

Jsem naštvaná, že me na to ani neupozornili, i když to není dobrá zpráva. Pokud to nevyjde, jdu určitě jinam..je toho více, co se mi tam nelibilo..při 1. Ivf jsem měla 225 jednotek gonalu celou dobu stimulace, žádné kontroly krve na hladinu hormonu atd. Já mám bohužel tu smůlu, že přirozeně nám to nemuze už nikdy vyjít. Jsem po dvojnásobném mimodeloznim tehotenstvi, bez vejcovodů.
Chodím do Fertility v K. Varech, je tu ještě Pronatal, tak uvidím. Možná bych zvládla dojíždět do Gennetu, je to všechno narocne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.6.18 17:55
@MartinaCV píše:
@tereseka Na studium ti postačí pročíst si naší diskuzi, věř, že je úspěšná a že se dozvíš nejen základy, ale i hodně z odborných zdrojů. V procesu IVF platí, že štěstí přeje připraveným

V patek to byl rok od první návštěvy centra. Nějaké vědomosti už mám, ale určitě ne dostatek..no mám co dělat, mate tu přes 2 tisíce stránek, stejnak mi nic jiného nezbývá než hledat na internetu. Každopádně ještě jednou diky za dobre rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.18 18:17
@tereseka píše:
Jsem naštvaná, že me na to ani neupozornili, i když to není dobrá zpráva. Pokud to nevyjde, jdu určitě jinam..je toho více, co se mi tam nelibilo..při 1. Ivf jsem měla 225 jednotek gonalu celou dobu stimulace, žádné kontroly krve na hladinu hormonu atd. Já mám bohužel tu smůlu, že přirozeně nám to nemuze už nikdy vyjít. Jsem po dvojnásobném mimodeloznim tehotenstvi, bez vejcovodů.
Chodím do Fertility v K. Varech, je tu ještě Pronatal, tak uvidím. Možná bych zvládla dojíždět do Gennetu, je to všechno narocne

Pronatal také nemůžu doporučit. Já nebydlím moc daleko od Varů a také jsem v Gennetu. Naprosto hladce jsem otěhotněla a porodila zdravé dítě ve 41 letech, Gennet je v tomto TOP. Kolik ti je? Ženy nad 35 let mají v Gennetu jisté výhody, nebo mladší s opakovaně neúspěšnými IVF. Určitě se vyplatí dojíždět, je to jen pár dnů a za tu kvalitu to stojí. Poznáš rozdíl hned při první návštěvě, ale musíš si počkat na dobrou lékařku, nejlepší jsou Dr. Jarošová a Dr. Langerová. V této naší diskuzi jsou také holky bez vejcovodů po dvou mimoděložních, jedna zrovna čerstvě. Na IVF je lepší Gennet Praha Letná. Pak je Gennet Archa, tam je lepší jít na spermiogram, umí ho velmi podrobně, to se tu všechno dozvíš. Jediné centrum, které nabírá krev během stimulace, je brněnský Helios. Nevím o žádném jiném. V Gennetu se ale na odběru domluvit lze, nicméně v poslední době ležím v zahr. studiích a z nich vychází lépe sledovat růst folikulů dle ultrazvuku, samozřejmě lékař musí být zkušený v práci s ultrazvukem. Dále je dobré sledovat hladinu Estradiolu, ještě zjišťuji důvody, čeká mě také další IVF, chceme druhé dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.6.18 18:53
@MartinaCV píše:
Pronatal také nemůžu doporučit. Já nebydlím moc daleko od Varů a také jsem v Gennetu. Naprosto hladce jsem otěhotněla a porodila zdravé dítě ve 41 letech, Gennet je v tomto TOP. Kolik ti je? Ženy nad 35 let mají v Gennetu jisté výhody, nebo mladší s opakovaně neúspěšnými IVF. Určitě se vyplatí dojíždět, je to jen pár dnů a za tu kvalitu to stojí. Poznáš rozdíl hned při první návštěvě, ale musíš si počkat na dobrou lékařku, nejlepší jsou Dr. Jarošová a Dr. Langerová. V této naší diskuzi jsou také holky bez vejcovodů po dvou mimoděložních, jedna zrovna čerstvě. Na IVF je lepší Gennet Praha Letná. Pak je Gennet Archa, tam je lepší jít na spermiogram, umí ho velmi podrobně, to se tu všechno dozvíš. Jediné centrum, které nabírá krev během stimulace, je brněnský Helios. Nevím o žádném jiném. V Gennetu se ale na odběru domluvit lze, nicméně v poslední době ležím v zahr. studiích a z nich vychází lépe sledovat růst folikulů dle ultrazvuku, samozřejmě lékař musí být zkušený v práci s ultrazvukem. Dále je dobré sledovat hladinu Estradiolu, ještě zjišťuji důvody, čeká mě také další IVF, chceme druhé dítě :)

Docela dost těžko nesu každý dalsi neúspěch, nevím proč..byla jsem dost vyřízena i z toho, že mi při tom nativu dvakrát uteklo vajíčko. Tak bych opravdu nechtěla strávit další rok a vice v centru, kde to je spíš jen o penezich..právě na ten Pronatal jsem taky nic moc neslyšela, i kdyz jsou samozřejmě výjimky..a jsou drazsi
Myslíš tedy že se to dá zvládnout dojíždět do Genettu v Pze, brala jsi si v praci volno..? Do kterého tedy chodíš Ty? Spermio máme snad v poradku, v únoru jsme byli na imunologii v Plzni u Dr. Ulčová-Gallova.
Prosím Te jestě jedna důležitá otázka. Je nějaká šance se objednat k jedné z těchto lékařek? Při objednání bych měla říci, že bych chtěla právě k nim? Nebo jak to tam vlastně chodí? Vím, že se dlouho čeká na termin, ale počkala bych si.
Jsem z Chebu, bylo mi 29 let. Odkud jsi prosím Te Ty?
Držím palce na druhé zlaticko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.18 19:01
@tereseka píše:
Docela dost těžko nesu každý dalsi neúspěch, nevím proč..byla jsem dost vyřízena i z toho, že mi při tom nativu dvakrát uteklo vajíčko. Tak bych opravdu nechtěla strávit další rok a vice v centru, kde to je spíš jen o penezich..právě na ten Pronatal jsem taky nic moc neslyšela, i kdyz jsou samozřejmě výjimky..a jsou drazsi
Myslíš tedy že se to dá zvládnout dojíždět do Genettu v Pze, brala jsi si v praci volno..? Do kterého tedy chodíš Ty? Spermio máme snad v poradku, v únoru jsme byli na imunologii v Plzni u Dr. Ulčová-Gallova.
Prosím Te jestě jedna důležitá otázka. Je nějaká šance se objednat k jedné z těchto lékařek? Při objednání bych měla říci, že bych chtěla právě k nim? Nebo jak to tam vlastně chodí? Vím, že se dlouho čeká na termin, ale počkala bych si.
Držím palce na druhé zlaticko :srdce:

Ulčová Gallová nestačí, opravdu, pročti si tu recenze. Kdybych dala na ní, dítě ani nemám. TOP je Dr. Karin Malíčková. Já jsem v Gennetu na Letné a na spermio jsme šli přes Dr. Malíčkovou do Gennetu Archa. Musíš se tu začíst, ber to jako knížku, všechno tu najdeš ;) na IVF jsem si zařídila volno, resp. doktorka v Gennetu řekla, je vám 40, ujasněte si priority.. Takže neschopenka od procesu IVF, přes čekání na KET a léčbu imunity a pak pokračování v těhotenství a přechod na mateřskou. Teď je dceři rok a 3/4 a jdeme do dalšího. Těch informací je spoustu, které ti pomohou se zorientovat a rozhodnout, ale musíš se tu začíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.18 19:03
@tereseka píše:
Držím palce na druhé zlaticko :srdce:

Písnu SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
17.6.18 19:08

@tereseka
ahoj, nechci vám tu s marťou vstupovat do debaty, ale nám Ulčová řekla ve zkratce: jste mladá, vydržte, zůstaňte ve stávajícím caru a zhubněte.
Takže asi tak. Čekala jsem asi trochu víc no. Nicméně, zůstali jsme ještě na jeden pokus a naprostý propadák. :(
Jak už bylo psáno výše, ujasnila jsem si priority a přecházíme do Gennetu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.6.18 19:13
@MartinaCV píše:
Ulčová Gallová nestačí, opravdu, pročti si tu recenze. Kdybych dala na ní, dítě ani nemám. TOP je Dr. Karin Malíčková. Já jsem v Gennetu na Letné a na spermio jsme šli přes Dr. Malíčkovou do Gennetu Archa. Musíš se tu začíst, ber to jako knížku, všechno tu najdeš ;) na IVF jsem si zařídila volno, resp. doktorka v Gennetu řekla, je vám 40, ujasněte si priority.. Takže neschopenka od procesu IVF, přes čekání na KET a léčbu imunity a pak pokračování v těhotenství a přechod na mateřskou. Teď je dceři rok a 3/4 a jdeme do dalšího. Těch informací je spoustu, které ti pomohou se zorientovat a rozhodnout, ale musíš se tu začíst.

Tak to je mazec, že dr. Ulcova, Ti říkala, že nemáš šanci a mas krásné zdravé děťátko.
Jo určitě si diskuzi proctu, už jsem na 5. straně :D :D Pokud nedopadne pozitivni TT ( což predpokladam) zkusím ten Gennet, i kdybych měla být na pracáku. Mam dost fyzicky náročnou práci, teď už jsem byla v den transferu na odpoledni :zed:
Diky za cenne rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.18 19:17
@tereseka píše:
Tak to je mazec, že dr. Ulcova, Ti říkala, že nemáš šanci a mas krásné zdravé děťátko.
Jo určitě si diskuzi proctu, už jsem na 5. straně :D :D Pokud nedopadne pozitivni TT ( což predpokladam) zkusím ten Gennet, i kdybych měla být na pracáku. Mam dost fyzicky náročnou práci, teď už jsem byla v den transferu na odpoledni :zed:
Diky za cenne rady :srdce:
Čti to od konce.. Ulčová namísto řešení imunity navrhla řádně připravit dělohu na transfer a to v době, kdy jsem měla zamražené geneticky zdravé embryo (dceru). Kdybych dala na její „odborné“ rady, o dceru bych přišla. Vydala jsem se za Dr. Malíčkovou, která Ulčovou strčí do kapsy, ta mi zjistila dvě hodnoty vysloveně embryotoxické a transfer doslova zakázala. Proběhlo 17 týdnů léčení imunity a když byly hodnoty v normálu, zavelela k transferu. Celé těhotenství mi pak hodnoty hlídala v normě a jen se dcera narodila, zas mi vylítly do šílených hodnot. Moje imunita by embryo zahubila a díky chytračení Ulčové, by dcera na svět nepřišla. A takových je nás víc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.6.18 19:20
@MartinaCV píše:
Diky za cenne rady :srdce:
@kiwiovka píše:
@tereseka
ahoj, nechci vám tu s marťou vstupovat do debaty, ale nám Ulčová řekla ve zkratce: jste mladá, vydržte, zůstaňte ve stávajícím caru a zhubněte.
Takže asi tak. Čekala jsem asi trochu víc no. Nicméně, zůstali jsme ještě na jeden pokus a naprostý propadák. :(
Jak už bylo psáno výše, ujasnila jsem si priority a přecházíme do Gennetu ;)

Klidně vstup :) mne taky dr. Gallova doporučila zhubnout, což má samozřejmě pravdu. Ale na další ivfko ve Fertility asi už ne. Na dotaz zda by na dalším pokusu bylo něco jinak, mi dr. řekl ze nic. Kam jste chodili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.18 19:22

@tereseka Ulčová má snad nějaký RVHP s dárcovským programem, protože v léčbě nic nemění a pak navrhuje dárcovské vajíčko i u holek, které mají šanci na biologicky vlastní dítě. Už kvůli tomuhle jí osobně zavrhuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
17.6.18 19:25

@tereseka
chodili jsme ČB, do Artu. Jasné, že zhubnout bych taky měla, ale víš co, když už jí považují za takovou kapacitu, tak by snad měla umět dát konstruktivní rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.