Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Synekdoche7 píše:
@jahoda.mrazena U Malíčkové mám léčbu proti NK buňkám, ty mohou zabít embryo po vložení, absolvovala jsem 4 neúspešné transfery…
Kdo ti 4× transferoval embryo, aniž bys podstoupila imuno vyšetření?
Ty transfery proběhly v Pronatalu, před IVF jsem jen měla udělané základní vyšetření v Imunii, dva poslední transfery byly po absolvování rozšířeného imuna u Malíčkové, bohužel i přes léčbu to neklaplo…proto jsem přešla do Gennetu, kde cyklus IVF teprve budu absolvovat.
@Synekdoche7 píše:
@MartinaCV Marti, a jak se ten LUF syndrom léčí?
a) aplikace antiestrogenů 5 - 9 dne cyklu, ideálně někdy mezi 3 - 7 den cyklu,
b) suplementace progesteronem nebo progestiny,
c) stimulace gonadotropiny, podávají se nízké dávky od 2. dne cyklu.
Přímo u LUF syndromu přichází v úvahu vyloučení léků tlumících syntézu prostaglandinů.
V případě neúspěchu je jedinou možnou léčebnou metodou IVF. Ve folikulech při OPU jsou často nalezena vajíčka schopna oplození, protože dozrávají, jen folikul nepraská.
A zas někdy příště, musím pokračovat v učení ![]()
Ahoj holky, tak dnes jsem byla u Jarošové a musím říct, že k mýmu překvapení tam dneska neměla plnou čekárnu lidí.
Jinak měla u sebe ještě nějakou mladou doktorku, co jí asi zaučovala, takže asi nová posila. Co se nás týče, tak manžel jde příští týden na operaci s varikokélou a já mám kontinuálně antikoncepci do operace, kterou mám v září. Držte mi prosím palce 17.8, kdy jedu na magnetickou rezonanci do Jablonce, jsem z toho taková nervozní. Já naskakuju na IVF až v září po té operaci, Jarošová mi doporučuje ještě na 3 týdny lázně, ale mně se tam upřímně moc nechce. Jinak vás tu všechny budu sledovat a budu moc držet palce!!!
![]()
@MartinaCV Tobě hodně štěstí na zkoušky, dej vědět, jak si to krásně zmákla ![]()
@ejbinka píše:
@mzk Tak je moc hezké, že netlačí na pilu a nerve tě hned do IVF a chce nechat tělu oddych v podobě lázníU nás bude okolo 2.7 HP tady u obvodního gynekologa
9.7 máme Malíčkovou a já rovnou objednala spermio u Archy snad z ní žádanku dostanu![]()
a hned ten den Jarošovou a asi si povezu domu i léky. Domácí zázrak nehorzí. Pak dle výsledků a všeho v srpnu IVF a 15.9 odlétáme do Indonesie na svatbu
po návratu snad pro zdravého bobíska
Krásné plány a pěkně v návaznosti
Jak hladce šlo u Lochyho domluvit HP před IVF? On tě neodkázal na CAR?
@ejbinka Ejbi, jen pro mou informaci, jak to bylo u tebe s průchodností vejcovodů, tzn. byla kontrolovaná, kdy, kde, v jakém odstupu od mimoděložních těhu? A jak to bylo s případnou diagnostikou sactosalpinx?
@ejbinka Tak třeba si mě někdo najde a bude chtít odškodnění
Ale proti oddělení, kde je Lochy, bych nešla, tam je jasná podjatost z mé strany ![]()
@ejbinka píše:
@MartinaCV před prvním mimoděložním, který bylo z IUI na více folikulů průchodnost dělaná nebyla ( IUI v Pronatlu v Teplicích), primář v Ostrově napsal i podrobnou zprávu z operace, že tam nikde žádný srůst nebyl ani v tom kde bylo embryo, že nejsou ložiska endometriozy a vše vypadá funčkně a v pořádku. to byl květen 2016Pak jsme v září 2017 podstoupila HyFoSy, kde tekutina prošla, ale se zpožděním ( takže zřejmě tlakem . Nicméně závěr byl průchozí vejcovod.
No a duben 2018 doma spontáně, druhé mimoděložní. Operace opět květen 2018a to KVĚTEN miluju ze všech měsíců nejvíce
Takže u toho levého napadlo Ulčovou, že to mohlo být po operaci slepáku nějaký srůst.
Ohledně té jedovaté tekutiny. Ani v jednom z CAR, ani gynekolog. Nikdy to tam nikdo neviděl, že by se tvořila. Prý je to na UTZ znát
Teď to spíše vypadá, že bohužel jsme dojeli na chlamydie na které jsme byli oba přeléčeni asi po roce vztahu, kdy jsme oba na 100% věrní. Kde jsme k nim přišli bohužel nevíme( já třeba zrovna moc partnerů neměla, ale můj bývalí zase až moc partnerek
) Píše se, že dokáží úplně zrušit ty řasinky a jejich pohyblivost ve vejcovodu.
Slepák je vpravo a ohrožuje pravý vaječník a vejcovod, ne levý. Ale nedivila bych se, kdyby to právě Ulčová nevěděla ![]()
No, ptám se proto, že jsem se dočetla, že jakmile se opakuje mimoděložní a to v obou vejcovodech (myšleno, že ne třeba v břišní dutině) a mezi tím byla embrya transferována a nedošlo k otěhotnění, ve velkém počtu případů jsou vinou právě ty vejcovody a „látka“, kterou prskají do dělohy, což ničí embryo. Kdyby nějaké z těch embryí bylo vyšetřené a zdravé, tak bych tomu přikládala velkou váhu. Teď jsem přesvědčena, když jsou oba vejcovody pryč, že pokud vložíš zdravé, dopadne to konečně dobře.
@ejbinka píše:
@MartinaCV co Ulčová, ale že mě samotnou to netrklo kde mám jizvičku po slepáku![]()
![]()
Také jsem si říkala, že by mě uklidnilo, kdybych věděla, že produkovali tu toxickou látku, ale co jsem se dočetla je to znát při UTZ. Nicméně je otázkou jestli to tam někdy někdo hledal že.
No uvidíme. K. si dává 2 měsíce bez alkoholu a hulení a přidal k vitamínům zdravou stravu. Já se snažím také a více už udělat nejde.
No právě.. ta diagnostika bývá šup šup a když se vysloveně nezaměří na sactosalpinx, což zas není tak časté, tak si toho nemusí všimnout. Připravuju se na jeden případ, kde je rozhodujícím důkazem nález z CT. Lékař to popsal jako sekvestr, což je úlomek, např. kosti. Když jsem položila otázky znalci, vysvětlil mi, že CT nerozliší, zda se jedná o kost, kořen nervu nebo např. o tekutinu. Takže tahle všechna diagnostika je jen orientační (zpřehlední to myelografie). U tebe by mě osobně zarazila už ta průchodnost s prodlevou, tomu neříkám jednoznačně průchozí vejcovod, protože hrál roli tlak. Tady vše nasvědčuje tomu, že zádrhel byl ve vejcovodech a naštěstí je tedy odstraněn. U Dr. Malíčkové bych se zaměřila ale i na ty chlamydie a zánětlivé parametry.
Ahoj holky. Jak stare myslíte že mají být HP s AMH před ivf a ostatní. Mám to dělané c březnu a ivf bude si tak srpen září. Chodím k Langerove a ta to bere že už je vše k ivf vyšetřeno. Nemůže se to nějak změnít? Diky
@Virgina123 píše:
Ahoj holky. Jak stare myslíte že mají být HP s AMH před ivf a ostatní. Mám to dělané c březnu a ivf bude si tak srpen září. Chodím k Langerove a ta to bere že už je vše k ivf vyšetřeno. Nemůže se to nějak změnít? Diky
asi bych to nechala tak
@MartinaCV píše:
asi bych to nechala tak
Asi jo než prudit. Snad Langerová ví co dělá
Jen mne zaráží že mi tak nějak rozmlouvala na první ivf to MASC. Můžu se zeptat jaký na to máš názor? Muž má hooodbe zlý spg tak aby to prý neudělalo víc škody jak užitku. Zas si ale myslím že to vyhodnotí ty špatně a případně ty apopticke ne?
@Synekdoche7 ja právě ještě nic neabsolvuju,zatím za sebou máme vyšetření ![]()
@Virgina123 Zeptání, zda je HP aktuální a totéž AMH, není žádné prudění, když se od toho odvíjí nastavená dávek hormonů při stimulaci.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.