Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Marcella01 píše:
@MartinaCV pravdu máš ženo![]()
![]()
gratulace ke zkouškám a k té další budu držet palečky
Díky Marcel a jakou další myslíš?
Ty školní už mám všechny hotové ![]()
@MartinaCV to já vím, nebyla tím myšlena škola, ale další zkouška trpělivosti a nervů v Gennetu teď v nejbližší době
ale oproti škole to vlastně bude pohoda ![]()
@Marcella01 píše:
@MartinaCV to já vím, nebyla tím myšlena škola, ale další zkouška trpělivosti a nervů v Gennetu teď v nejbližší doběale oproti škole to vlastně bude pohoda
@MartinaCV tak samozřejmě že očekávám!!!! Informuj hned a neprodleně, co, jdo, kdy, jak
![]()
@Lucikg píše:
Nejraději by pravé ze chtěli, aby se oplodnovalo půl na půl (chlapovo spermie po TESE a darovane) aby se neopakoval první neúspěch, kdy neměli co transferovat. Bohužel i Vik povídal, ze to je rozumné. (Prý za celou praxi -12 let. měl jen 3 případy s tímto problémem takže absolutně není schopen říct jak to dopadne. Tedy vi, ze se tam najdou ale jaké kvality. To je právě problém. Nevíš náhodou, kdybychom přistoupili i na ty darovane, jestli to bude nějak oddělené na miskach? Ze budou vědět, které embrya jsou kdyžtak oplodněny chlapovo spermiemi?
Luci, tohohle se neboj, pokud se jde cestou TESE, tak se urcite nebude oplodnovat na misce, ale ICSI, pak je u embrya jasne identifikovano, ktera spermie ho oplodnila. A pokud budou vase embrya ok, urcite vam nikdo nebude chtit nacpat embryo z darovane spermie.
ahoj holky. Dnes jsem se naštvala. Byla jsem objednana až v 15:30 k dr. Jarosove. Když jsem přišla, řekla mi sestra, že tam má poznámku, že toho má panu dr moc a půjdu k Roznickove. Tak říkám: Nenene. Já si počkám. Sice jsem čekala hodinu, Ale nenechala jsem se odbýt a vyhrála jsem.
Paní dr tam měla nějakou učenku. Sice tento mesic nedáme další cestu do Prahy, takže snazenicko doma
Ahoj holky, je velký průser, když jsem si pichla ovitrelle o hodinu a půl později? Úplně jsem zapomněla na čas…
Asi ne. Ale pro jistotu si tam ráno zavolej a poraď se s nimi. Nařiď si budíka na další dny. ![]()
@Hladikovka jj, zavolám, díky. To je ta injekce na spuštění ovulace, ta se píchá naštěstí jen jednou. Ale dávají právě přesný čas, podle toho, kdy se pak jde na odběr. Tak snad mě zařadí na později. Jsem blbá. Kvůli tomu jsme dnes vše zrušili a spěchali domů a pak jsme koukali na film a úplně na to zapomněli…
@lulu79 já si myslím, že to zas takový průser není. Protože doktorka řekne čas, kdy si máš píchnout a pak teprve sestra tě objednává na čas, jak můžete přijet.
Já mám pichat zrovna dnes, ale snažení bude jen doma. Jelikož chodí chlap na noční a můžeme až kolem 19h, tak si cas pichnuti dnes vypočítam sama
@ejbinka píše:
@Dannylinka ale on je rozdíl odběr vajíček x snažení doma…Přesně tak…
Tak naštěstí to prý nevadí. Přede mnou je ještě pár pacientek, takže to prý naopak může být ku prospěchu. Ufff ![]()
Díky za reakce! ![]()
@Dannylinka píše:![]()
ahoj holky. Dnes jsem se naštvala. Byla jsem objednana až v 15:30 k dr. Jarosove. Když jsem přišla, řekla mi sestra, že tam má poznámku, že toho má panu dr moc a půjdu k Roznickove. Tak říkám: Nenene. Já si počkám. Sice jsem čekala hodinu, Ale nenechala jsem se odbýt a vyhrála jsem.
Paní dr tam měla nějakou učenku. Sice tento mesic nedáme další cestu do Prahy, takže snazenicko doma
Upřímně řečeno, docela chápu, že se Gennet snaží trochu doktorce Jarošové ulevit, všichni chtějí k ní a nemá pak čas na pacienty, kteří řeší IVF, při kterém jsou ve hře pokusy na pojišťovnu, desetitisíce z vlastních zdrojů, hormony, odběry atd., narozdíl od domácího snaženíčka.
Holky, dneska mi volala doktorka, že mi přišly výsledky z trombofilní mutace. Říkala, že ty důležité mutace jsou negativní. A zároveň prej ty zanedbatelné jsou pozitní. Tak jsem se jí ptala jestli s tím budeme něco dělat a ona řekla, že není potřeba. Zeptala jsem se jí znovu jestli teda není třeba nějaké prášky a ona řekla „noo, může pak být být třeba injekce nebo prášky když se snažíte otěhotnět, ale ted není třeba to řešit“. Zažádala jsem o zaslání výsledků a ve zprávě je: nález jedné mutoavné alely v genu MTHFR v pozici C677T. Heterozygotní konstituce tohoto polymorfismu bez současně prokázané hyperhomocysteinémie bývá klinicky nevýznamný. Byla mi doporučena kyselina listová, kterou ale beru. Mám od gyndaře napsanou přímo acidum folicum, tak mě napadlo jestli nekoupit třeba fertipronu ve keteré je listovka štěpená?
Příspěvek upraven 26.06.18 v 10:12
@Synekdoche7 A ke komu tam teda jít? Čekám na MS a chci k někomu jinému než Rožníčkové…
Je tam ten Leahomschi, Langerová, Jarošová a ještě někdo? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.