Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, zase tu prokrastinuju a už mi zbývá jen poslední zkouška, tak ať to mám z krku. Tak už ani nepípnu, až příští týden. Platí i pro SZ, omlouvám se, písnu pak.
@tereseka Tak to jsem ráda, že první registraci v KV jsem zavrhla, i když mi dali termín za 14 dní a počítala jsem si 2 mesice na Gennet
Já jsem též po vstupní ve Varech zvolila Gennet, i když máme dlouhé dojíždění…
Jinak se holky zase přidávám k vám, zázrak se nekonal, potratila jsem. Takže dál pokračuji v Gennetu
Máte někdo zkušenost, za jak dlouho po samovolném potratu přistoupí k IVF? Minimálně asi tři měsíce, že?
@kiwiovka píše:
@tereseka
chodili jsme ČB, do Artu. Jasné, že zhubnout bych taky měla, ale víš co, když už jí považují za takovou kapacitu, tak by snad měla umět dát konstruktivní rady…
To každopádně. Hlavně nám se přirozeně zadarilo velmi dobře, ale oplodněné vajicko nedoputovalo do delohy a přišla jsem o vejcovody. Věřím tomu ze kdyby nebyl problém v tech vejcovodech, tak už jsme rodina, i když mám nižší amh.
@ejbinka píše:
@tereseka![]()
ahojky také jsem chodila do KV k Malimánkovi a také jsem bez obou vejcovodů po 2 mimoděložních
a zrovna zítra mám ovulaci a k prdu
Tyjo, tak to mě mrzí moc..je to naprd pocit když člověk ví, že už to přirozené nikdy nepůjde..
ale aspoň ze máme moderní medicínu, naděje porad je.
A v Kv se nezadarilo? Já jsem měla z Malimanka ze začátku dobrý pocit, ale pak mi přišlo ze hrají jen na pokusy a na pojistovnu..tím nechci říct, že není schopný a některé nepomohl..hlavně u mě málem nasadil stimulaci bez utz a diky problémové ms mi dr. Uher zjistil cystu tak asi tak
@Dannylinka @Nicky B no asi jste udělaly holky dobře. I když jak už jsem psala určitě dokázaly některým párům pomocí, ale třeba poslední čtyři hodnocení mají negativní.
Mně to třeba mrzí, mam to ani ne hodinku cesty ale co se dá dělat. .
Jak to děláte třeba s prací, berete si dovcu? Já jsem kolikrát do car jezdila i čtyřikrát za měsíc.. @Nicky B taky jsem měla SP, pokud nebyla kyretaz, tak se určitě nemusí tak dlouho cekat. Je to těžké. Znám to
@ejbinka píše:
@tereseka Malimánka mám ráda a IVF bylo vedeno dobře. Byli z něho 2 blasty. Bohužel věkem jsem nesplňovala genetické vyšetření embrijek což v Gennetu už po 2 nezdařených máme psané na pojišťovnu a tak budeme zkoušet IVF nyní tam. Jak píšeš nic jiného nám už nezbývá a já se s tím neumím pořád moc sžít
Moc dobře znám ten pocit..
a je mu to líto, ale zpátky se to vzít nedá. Jediné co ještě může pomoci je čas a hlavně kdyby se zadařilo, to by jsme hned zapomněli na vsechna trápení. .
Takže v gennetu budes podstupovat své první Ivf?
Holky nemate nektera z vas na nej kontakt? Nejlepe email? A doctu se ze spermiogramu zda manzelovi delaly vysetreni a apoptozu? Dnes jsem byla u Mudr. Maličkove a ta si mysli, ze je problem tam, i kdyz je spermio v norme, protoze ja mam imuno v poradku…
@MartinaCV píše:
Nakonec si mě přeci jen ale někdo všiml, tak to moje psaní tady mělo smysl
Holky, jak dlouho vám trvala stimulace v krátkém protokolu v Gennetu? Měla jsem jít původně tento měsíc, ale partner v pondělí 2.7. odjíždí na školení, dnes cítím, že dostanu MS, tak čistě teoreticky, kdybych začala stimulovat zítra, mohl by být odběr nejpozději v neděli 1.7., což by bylo 14 den cyklu…Šly byste do toho za těchto okolností? Další měsíc nám do toho zase vstupuje společná dovolená, takže by pak začátek stimulace vycházel až na konec srpna…
Ahoj. Jak vás tak čtu s těma apoptickymi spermiemi je to tak že by to melo vyřešit MACS že? Že kdybych na to testy neměla ale nechali jsme udělat tuto metodu vyberou ty dobré že?
Ahoj holky, kdo máte zkušenosti s Gennetem na Letné? Kdo z lékařů je tam nejlepší na diagnostiku? Chodím tam k doktorce Roznickove a mame za sebou spoustu vyšetření a prý vse v pořádku… měla jen podezření na LUF syndrom ale na utz po ovulaci me.sestřičky.nechtěli objednat a MUDr.se vyjádřila stejně tak, že mi dají Ovitrelle… a ještě se mi.moc.nezdaly hodnoty HP na které ona řekla ze jsou v normě. Ráda bych znala ještě názor jiného lékaře…
Je.možné v Gennetu tohle a jak na to koukají? Nejsou uraženi nebo nechovají se pak k pacientkam blbe? A koho byste doporučily.na tu konzultaci? Děkuju ![]()
@tereseka já mám suprovou ředitelku, takže jen nahlásil a jedu. Bez propustky bez všeho. Jinak tě zaměstnavatel pustit musí. Pokud nelze zařídit vyšetření v místě bydliště (na to máš 4 h) a nelze zařídit mimo pracovní dobu (což u dojíždění a vzhledem k ovulaci apod. nelze) máš nárok na celý den s náhradou mzdy. Samozřejmě že je pak blbý, když zaměstnavatel dělá problémy a naschvály. Ale nárok na to máš bez debat. @jahoda.mrazena Má první konzultace byla u Roznickove. Prý nejhorší. Nevím. Ale jsem teď vedena u Jarosove, například minulý měsíc měla dovolenou, tak si mě prehazovali jak horký brambor 2 doktoři. Tak běžná praktika. Musíš si stát za tím, že chceš jít k tomu a tomu lekari. Počítej ale s tom že Jarosova i Langerova jsou vytížene . Ačkoli se vždy objednávám hned 1dc, mám co dělat, abych k ní dostala termín 11-12dc
@jahoda.mrazena píše:
Ahoj holky, kdo máte zkušenosti s Gennetem na Letné? Kdo z lékařů je tam nejlepší na diagnostiku? Chodím tam k doktorce Roznickove a mame za sebou spoustu vyšetření a prý vse v pořádku… měla jen podezření na LUF syndrom ale na utz po ovulaci me.sestřičky.nechtěli objednat a MUDr.se vyjádřila stejně tak, že mi dají Ovitrelle… a ještě se mi.moc.nezdaly hodnoty HP na které ona řekla ze jsou v normě. Ráda bych znala ještě názor jiného lékaře…
Je.možné v Gennetu tohle a jak na to koukají? Nejsou uraženi nebo nechovají se pak k pacientkam blbe? A koho byste doporučily.na tu konzultaci? Děkuju
Ahoj, jsme tu stálá sestava, v poslední době se k nám přidávají další. Pokud jde o Dr. Rožníčkovou, otěhotněly jsme všechny, kdo jsme od ní utekly k Dr. Jarošové. To se tu dočteš zpětně. Opravdu mi hlava nebere, proč jí v Gennetu ještě drží, má negativní reference už od roku 2015, kdy jsem to začala sledovat. Takže se ani nedivím, že máš pochybnosti. Doporučuji pročíst naší diskuzi, dozvíš se vše podstatné a spoustu zajímavostí i z odborných zdrojů. Čti to odzadu. S hormonálním profilem (některými hodnotami), ti tady poradíme asi líp, než Dr. Rožníčková. Běžně lze v Gennetu přestoupit k jinému lékaři, máš na to legitimní právo. Doporučuju Dr. Jarošovou, dokud ještě bere, protože je extrémně vytížená. Až si to tu pročteš, sama si uděláš obrázek. Já teď psát víc nemůžu, budu se diskuzi věnovat zase po 21.6. ![]()
@MartinaCV
A v čem je Roznickova špatná? Ja to. totiž četla o ní, ale říkala jsem si, ze na vyšetřeních se přece nemůže. nic splést… ale jednou mi podle utz předpověděla ovulaci o ttýden dřív, než byla…pak mi odmitli udělat kontrolní. utz po ovulaci, když zmínila LUF ![]()
A můj HP zde, byl udělaný myslím 5 dc-
FSH 3,17
, LH 4,51
, E 103,6
, TSH 0,87 , PRL 169,14 , ATPO neg
, AMH 8,74
Vyctete z toho něco? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.