Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já si ještě dopoledne dohledávala oba doktory na webu a jestli si pamatuji správně, tak Leachomshi i Krajciova dělali atestaci z gynekologie a porodnictví až v roce 2014, o atestaci na IVF jsem u nich záznam nenašla…takže jestli dělají 4 roky obecnou gynekologii a IVF v Gennetu rok, dva? Jako taky chápu, ze každý musí nasbírat zkušenosti, ale zrovna v tomto nechci byt pokusný králík, zvláště když mi bude letos 36 a za sebou 4 neúspěšné transfery a příčinu proč se nedaří nevím. Víte co je paradox? Moje úplně první zaměstnání po škole bylo na recepci Iscare, už je to nějakých 14 let zpátky. Byla jsem tam tedy jen něco pres půl roku, ale pamatuji s z té doby doktorku Langerovou
. Už tenkrát měla dost úspěchy, i když byla spíše ve stínu primáře Mrázka. No a když si člověk srovná tu míru zkušeností oproti těm novým doktorům, tak je jasné, že ta míra důvěry je někde jinde…a zvláště když to člověk zná i trochu z toho zákulisí CAR, i když jen z pozice recepční… No, tenkrát mě ani nenapadlo, že budu jednou v pozici pacientky.
@MartinaCV jj pojišťovna hradí genetiku prý jednou za život. Tam mi to taky v Gennetu řekli.
@Anonymní píše:
To je mi moc lito, co vas potkalo. Strasna bolest. Taky jsem dneska musela o tom mluvit na genetice a bulela jsem tam asi deset minut. Nevim, co si ted doktorka o me mysli. My bojujeme, moc se o toho naseho broucka bojim. Tak myslis, ze nemam hazet flintu do zita a jit se tam poradit, ze to treba na pojistovnu pujde? Jak jste, prosim te, resili, jestli platba pujde na pojistovnu? Po testech nebo po konzultaci? Dekuji moc.
anonym IVF Amaterka
To, že jsi bulela je přece přirozené, ja brečela pořád, v metru, ve výtahu, ve sprše… strach o děťátko, ta bezmoc, nejasná budoucnost, hormony, přístup a komunikace některých lékařů, nemocnice… Všechny výsledky co budeš mít přines do Gennetu, kde to zkonzultuješ s Genetikem, nic nezatajuj, on navrhne co dal. U nás to byl Mudr Diblík, bylo mě 32 a řekl, že není na co čekat, to mě moc povzbudilo v tom abych to nevzdala i když jsem byla na zhroucení. Kdyby jim něco chybělo, udělají odběry, může jít o specifickou genetiku nejen základní karyotyp, mutace a pod.. A jak bylo zmíněné, to že má děťátko VV už je indikace na pojišťovnu k PGS v IVF. Cokoliv ti nebude jasný, řekni, že tomu nerozumíš, ptej se, když budeš mít čas pročítej si tady tu diskusi, mě to pomohlo při konzultacích. Přeji hodně sil
.
Příspěvek upraven 31.05.18 v 22:41
@maja111111 píše:
@MartinaCV doslova! jsem si to nahrála.Tvořím protilátky proti sobě Rozeznávám své vlastní bunky jako něco co je třeba zlikvidovat a stejně mužu reagovat na spermie i embryo..Ale prý co je dobře..že nemám žádnou jednoznačnou protilátku, která by vedla k postižení detatka. Prý je nutné ty protilátky snížit, na unosnou hranici a pak nativ.No prostě mi zmagořil imunitní system..Škoda, že se nedá zjistit jak dlouho to mám..ALE DOUFÁM, ŽE TOTO JE DUVOD PROČ TO NEŠLO..A KONEČNĚ SE PAK PODAŘÍ MIMINKO
Jsem ráda, že jsem sem šla a ještě to zkusila.
Takže žádné IVF nedoporučuje, ale jen odběr vajíček v nativu? A ty jsi při všech těch pokusech neměla ani jednou udělanou imunologii?
@Hladikovka píše:
@MartinaCV jj pojišťovna hradí genetiku prý jednou za život. Tam mi to taky v Gennetu řekli.
Ono je to i logické, genetika páru se nemění, jednou vyšetřit stačí. Ale zamyslela bych se nad tím, jestli to bylo vyšetření opravdu pořádné. Vždyť vidíme, jaké jsou všude rozdíly.
@Synekdoche7 píše:
Já si ještě dopoledne dohledávala oba doktory na webu a jestli si pamatuji správně, tak Leachomshi i Krajciova dělali atestaci z gynekologie a porodnictví až v roce 2014, o atestaci na IVF jsem u nich záznam nenašla…takže jestli dělají 4 roky obecnou gynekologii a IVF v Gennetu rok, dva? Jako taky chápu, ze každý musí nasbírat zkušenosti, ale zrovna v tomto nechci byt pokusný králík, zvláště když mi bude letos 36 a za sebou 4 neúspěšné transfery a příčinu proč se nedaří nevím. Víte co je paradox? Moje úplně první zaměstnání po škole bylo na recepci Iscare, už je to nějakých 14 let zpátky. Byla jsem tam tedy jen něco pres půl roku, ale pamatuji s z té doby doktorku Langerovou. Už tenkrát měla dost úspěchy, i když byla spíše ve stínu primáře Mrázka. No a když si člověk srovná tu míru zkušeností oproti těm novým doktorům, tak je jasné, že ta míra důvěry je někde jinde…a zvláště když to člověk zná i trochu z toho zákulisí CAR, i když jen z pozice recepční… No, tenkrát mě ani nenapadlo, že budu jednou v pozici pacientky.
Tak bojuj
Možnosti jsou.. pošli zdvořilý mail, zkus cokoliv. Já se vždy zakousnu a nepustím, dokud to nedostanu.
Docitam zpetne - kamaradka ma od Dr. Leachomshiho dvojcatka ze sveho 2IVF (1. v Gennetu). Nevzpominam si ze bych zde cetla o jinem uspechu, ale ne vse se zde pise
Dr. Roznickova - u mne - informace zadne, hned IVF a jestli nechces tak jdi jinam… vysetreni nechala udelat vsechna, vcetne genetiky a AMH (i kdyz imuno jen zaklad), PGS nenabidla vubec, cela stimulace jen 8 dni. Z 15ti vajicek jich bylo zralych pouhych 7… Po prechodu k Jarosove dodelana genetika, PGS nabidnuto, stimulace vedena jinak a s pridanim LH. Vajicek malo ALE sampion mezi nimi byl ![]()
@Synekdoche7 Tak zatím to vypadá lépe ve prospěch Leahomschiho.. Tak mu dáš šanci?
@histep píše:
@MartinaCV Q10 by melo byt minimalne 200mg/den, studie ohledne vlivu na kvalitu vajicek se delaji na 600mg/den. Ale to bych se tim musela cpat od rana do veceraBezpecnost je prokazana do 900mg/den.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC5870379/
http://fertility.ca/…nts_Info.pdf
L. Opletal mi psal 2× 30 mg denně, dívám se na net, tady to má i v článku, já to tak asi nechám.
http://www.ordinace.cz/…koenzym-q10/
@MartinaCV Jo, na to bezne uzivani je to asi dostacujici, ale na kvalitu vajicek to asi valneho ucinku mit nebude ![]()
@kakaramelka píše:
@lolitaska nebo máš spesl číslo kam zavolat?
Zavolala jsem na cislo, ktere maji na strankach, zmackla 1 pro objednani terminu a bylo to ![]()
@ejbinka píše:
Ten koenzym by mě holky také zajímal. Všude se většinou prodává 30mg tabletka…chtělo by to tedy něco koncentrovanějšíhopřeci není reálné na den skoro celé balení co je na měsíc
60 mg tablety jsem viděla.. napadá mě, jestli ty silný dávky nejsou jen na nějaké krátké období před IVF. Co jsem nakoukla do té studie, tak je dávali holkám s předčasným ovariálním selháním. Já se budu držet dávky, která je „platná“ pro ČR, jak mi napsal Opletal a volala jsem ještě i do lékárny a to je těch 60 mg na den. Už takhle toho beru hodně.
@histep píše:
@MartinaCV Jo, na to bezne uzivani je to asi dostacujici, ale na kvalitu vajicek to asi valneho ucinku mit nebude
Ještě se podívám kolik se dává na paradentózu, to mi říkali v lékárně, že si pro koenzym chodí hodně lidí.
@MartinaCV píše:
@Synekdoche7 Tak zatím to vypadá lépe ve prospěch Leahomschiho.. Tak mu dáš šanci?
V tu středu tam stejně musíme na genetiku, takže konzultaci u něj rušit nebudu, když už tam budeme. Poslechnu si, co mi navrhne za stimulaci, jestli doporučí všechna embrya na PGS, nebo transferovat jako první nevyšetřené, zeptám se na Luveris…a dám na dojem z něj. Pokud se mi to nebude pozdávat, odložím stimulaci a počkám si na konzultaci k Jarošové, případně Langerové, klidně třeba 2 měsíce. Máme sice IVF schválené jen do konce července, ale předpokládám, že nebude problém prodloužit. Musím se taky ještě pozeptat, jak fungují o těch svátcích začátkem července, protože je dost možné, že OPU vyjde na tyto dny, pokud začnu se stimulací koncem června.
@ejbinka 60mg je běžně k dostání, Walmark prodává i 100mg kapsle.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.