Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@veveruse78 píše:
@NikaVero84 dr. Roznickova je tam uplne nova, takze nemá moc zkusenosti no…je pravda, ze nekde je nabrat musí, ale zas clovek by radsi uz profesionalano však uvidíš..
@marijan tak snad se vam brzy zadaripři IUI je to prece jen o něco pravdepodobnejsi, nez jen při sexiku, uz jen tim, ze mas proste presne nacasovanou ovulaci a taky tem spermijkam odpadne par prekazek, když se dostanou rovnou do dělohy a nebudou muset překonávat cipek
imuno vysetreni si urcite nechej udelat, ale kompletni, nejen zaklad (autoimunitu) - bud dr. Malickova nebo prof. Ulcova-Galova v Plzni. V podstate jen tyhle dve jsou největší kapacity v CR. Jinak zaklad ti udelaji kdekoli, nejčastěji se chodi do Podoli, ale tam nasazuji pausalne prednison a gumi sex, tam to moc nedoporučuju, dost ztrata casu a ještě ti nevysetri ani vsechno
Jinak u nas je dosud idiopaticka neplodnost (nezjistena příčina, 100% zdravi oba), tak to zbyva holt jen zkouset a počkat si, az to stesti jednou sedne i na nas
a ejhle, konecne snad sedlo
ale podotykam, ze my se snažíme uz 7 let..vse ostatní v podpisu. Mej se a drzim moc palce
A co v Podoli konkretne nevysetri?
@veveruse78 SUPER!!!
Velká gratulace! Moc ti to přeju a držím pěsti, palce, no prostě všechno co mám, ať to dotáhnete do zdárného konce. ![]()
A jinak 7 let…
máš můj velký obdiv. ![]()
@marijan ahoj, já bych určitě zkusila pár IUI. Mně při první IUI zjistili srůst na děložním čípku, doktor říkal, že by to při embryotransferu (u IVF) mohl být problém. Při IUI se dochází na ultrazvuk a oni sledují, jak roste folikul a zda probíhá ovulace, takže se v průběhu cyklu zjistí dost důležitých informací a hlavně je to celkem nenáročné, úspěšnost sice není velká, ale spoustě holek to pomohlo. Opruz je jen to chození na ultrazvuk, některý cyklus se musí vícekrát a já třeba měla problém v práci, nechtěla jsem propustku z Gennetu, protože by to za 5 minut věděla celá firma, tak jsem ty návštěvy plácala, jak se dalo.
U nás proběhl 2. KET a opět neúspěšně.
Dost mě to sebralo, každý další neúspěch snáším hůř a hůř.
Tento týden jsem byla u dr. Zhang (ten její překladatel je neuvěřitelnej), odhadla mě teda fakt přesně.
Příští týden si jdu vyzvednout bylinky a taky jdu k dr. Malíčkové. Tak se snad aspoň pohneme kupředu.
Holky, co vy ostatní?
@NikaVero84 uvidíš, jak na tebe zapůsobí, každý jsme jiný a každému vyhovuje jiný přístup/doktor. Ale přiznám se, že taky dám na hodnocení ostatních, pokud bych našla třeba jen pár negativních komentářů, tak by mě to asi neodradilo, pokud by jich bylo víc, tak už bych k takovému doktorovi nechtěla.
@lachi píše:
U nás proběhl 2. KET a opět neúspěšně.Dost mě to sebralo, každý další neúspěch snáším hůř a hůř.
Tento týden jsem byla u dr. Zhang (ten její překladatel je neuvěřitelnej), odhadla mě teda fakt přesně.Příští týden si jdu vyzvednout bylinky a taky jdu k dr. Malíčkové. Tak se snad aspoň pohneme kupředu.Holky, co vy ostatní?
A ke komu ty chodíš? Máte ještě nanuky? To mě mrzí, achjo, proč to nejde hned a člověk musí takovou dobu čekat..? My se snažíme teprve půl roku, stihla jsem v tom už 2 IVF a 1 IUI, ale zatím nic.
@MartinaCV Já nechodím na Letnou, ale na Archu k dr. Vokrojovi. Nanuky ještě máme, dokonce 3 (ze 7 oplodněných nám zůstalo 6 blastocyst, takže super dílčí výsledek, ale bohužel zatím k ničemu), ale nechci je dál plýtvat, když nemám kompletní imunologii, 3 už jsme transferovali a ani ťuk. Uvidíme, co ta imunologie. A dost nadějí vkládám do čínské medicíny. My už se snažíme skoro 4 roky a občas už mi z toho začíná fakt hrabat. ![]()
@MartinaCV dekuji moc
je to nas 9.pokus (když pocitam i ty, kdy nedoslo k ET), tak snad je to stastne cislo
a tobe drzim moc palce, at se po PGS zadari ![]()
@Cuddy tech hodnot je vic, napr. TNF alfu vůbec neresi..přitom při vysoke hodnote je toxicka pro embryjko
proste tam udelaji jen klasicke protilátky (proti spermiim, trofoblastu, ovariim, zone pellucide…). a taky to, ze neznaji jiny lek, nez prednison, uz o necem svedci ![]()
Ahoj holky, po dlouhé době se hlásím ![]()
všem chci popřát, aby před Vánoci dopadli jak jen to nejlépe půjde ![]()
U nás to rychle utíká, kdo mne nezná, tak první dcerku máme s manželem po IVF a v prosinci se nám má narodit druhé mimčo po KET. Takže hlavu vzhůru holčičky, vše dobře dopadne. Myslím na Vás.
My jsme dnes 28+2tt a fotka je z 26+6 tak hezký víkend
@lachi dekuji moc
ja cinskou medicínu brala u 5.IVF s PGS, kdy to klaplo (ze byl pak ve 12tt ZT je uz jina), takze drzim palce, at to zabere ![]()
Ahoj holky, jdu na konci měsíce na UTZ k paní dr. Smetanové na Letnou, máte někdo zkušenosti?! Přijde mi že je to špičkové zařízení a těším se
děkuju ![]()
@Cococchanel dr.Smetanova pracuje v casti fetalni medicína, my tady mame zkusenosti spise s IVF
ale urcite je super ![]()
@veveruse78 oooops
nezlobte se ale děkuju mooc, slyšela jsem samou chválu na všechny
děkuju!! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.