Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Božská píše:
@MartinaCV Tak jsem dnes taky zacala uzivat ty laktobacily od Swiss. Zkousela jsem chlorellu s laktobacily a mela jsem (a dosud mam) zacpu jako hrom. V noci jsem se budila s tvrdym nafouklym brichem, no desny.
A samotné Lactobacily 5 jsou OK? Na mě fungují úplně zázračně. Včera jsem se zase natláskala a dráždivý tračník se ozval, letěla jsem na wc, tak jsem si vzala jednu kapsli a za hodinu oběd - řízek, brambory, okurkový salát a už to ve mně zůstalo ![]()
@Božská píše:
@Petruš Z. @Marcella01 Holky jsem hrozne nervozni, aby to dopadlo dobre.
Já si na ty výsledky volala sama. Přišlo mi to dlouhý, tak jsem volala a řekli, že už je tam mají. Dr. Jarošová asi nestíhala, tak by mi to zavolala jindy..
@MartinaCV Téda, no tak to musel být masakr. Hlavně, že se to dobře a rychle zahojilo a že to minulo bříško. Já si pamatuju, že kolegovi praskla taková ta skleněná konvice na čaj a měl spálené celé stehno. Taky strašný. My máme doma na drobné popáleniny a rány Hemagel. Je úžasný. Akorát že je tedy dost drahý. Ale doma ho máme pořád. A to se v takové situaci teprve pozná, jak partner funguje
Já musím pořád chválit toho mýho manžela. Pere už sám, ani nemusím sledovat, jestli je plný koš na prádlo. Sám to venku pověsí, pak sundá. Uklízí kuchyň, myčku. No prostě funguje. Fakt super.
Ale letí to, viď? Už 17tt
Já jedu odpo na kontrolu, tak uvidím, jestli mi vůbec udělá prof. utz. Prý mám přestat brát Godasal, že to špinění bude z něj, ale já mám strach ho vysadit, tak beru 1/2 tbl. ob den. Je pravda, že jen když si čistím zuby, tak to je krve. Ale radši trochu řidší krev než hustou, že.
Dnes je mi zatím dobře. Manžel mi přinesl chlebíčky a ty mi dělají dobře
Většinou.
Opatruj se ![]()
@Petruš Z. píše:
@MartinaCV Téda, no tak to musel být masakr. Hlavně, že se to dobře a rychle zahojilo a že to minulo bříško. Já si pamatuju, že kolegovi praskla taková ta skleněná konvice na čaj a měl spálené celé stehno. Taky strašný. My máme doma na drobné popáleniny a rány Hemagel. Je úžasný. Akorát že je tedy dost drahý. Ale doma ho máme pořád. A to se v takové situaci teprve pozná, jak partner fungujeJá musím pořád chválit toho mýho manžela. Pere už sám, ani nemusím sledovat, jestli je plný koš na prádlo. Sám to venku pověsí, pak sundá. Uklízí kuchyň, myčku. No prostě funguje. Fakt super.
Ale letí to, viď? Už 17ttJá jedu odpo na kontrolu, tak uvidím, jestli mi vůbec udělá prof. utz. Prý mám přestat brát Godasal, že to špinění bude z něj, ale já mám strach ho vysadit, tak beru 1/2 tbl. ob den. Je pravda, že jen když si čistím zuby, tak to je krve. Ale radši trochu řidší krev než hustou, že.
Dnes je mi zatím dobře. Manžel mi přinesl chlebíčky a ty mi dělají dobřeVětšinou.
Opatruj se
My měli trochu krizi, když jsem dlouho ležela v tom začátku. přítel má dvě práce, do toho kočky a mě na krku. Vařit neuměl, doma neuměl, jen vynést koš. To jsem si zavinila sama, že jsem po něm nic nechtěla. No a najednou toho na něho bylo moc. Krizi jsme překonali, vysvětlili si a já ho postupně začala zapojovat. Už zvládne něco uvařit, ale musím mu říkat přesně co má dělat a musí říkat jednu věc a až jí udělá, teprve druhou
Pračku, vytírání, kočky, myčka, linka, vše už sám.. jsem ráda, myslela jsem, že to nepůjde, ale chtělo to čas. Ty ultrazvuky.. teď jsem měla několikrát po týdnu, před tím po dvou. Mám sbírku fotek, rozplýváme se nad nimi, ale mám strach, jestli to neškodí. Každej doktor řekne něco jinýho…
@MartinaCV Krize je v téhle situaci úplně normální. Je to moc těžký. My ještě k tomu máme syna
, ale to je skvělý 5 letý kluk. Úplně samostatný. Když je manžel doma, tak ho vyzvedne ze školky a do večera jsou na zahradě, prostě paráda. Máš dobrý, že vaří. Tohle ten můj teda odmítl. Vařit prý nebude. Max. strčí pizzu, krokety nebo hranolky do trouby
Ale zase mi přinese k jídlu, co chci ![]()
Ty utz já nevím. Se synem jsem jich absolvovala nekonečně mnoho a ani mě nenapadlo, že by to mělo vadit.
Jinak ten 2. screening to jsou ty tripple testy? Kdysi jsem četla názor, že tyhle testy už jsou zastaralý, že ten 1. je daleko přesnější. Byla jsem na něm tenkrát v Plzni na Genetice. Jediný plus bylo, že jsme si k tomu zaplatili DVD ![]()
@Petruš Z. píše:
@MartinaCV Krize je v téhle situaci úplně normální. Je to moc těžký. My ještě k tomu máme syna, ale to je skvělý 5 letý kluk. Úplně samostatný. Když je manžel doma, tak ho vyzvedne ze školky a do večera jsou na zahradě, prostě paráda. Máš dobrý, že vaří. Tohle ten můj teda odmítl. Vařit prý nebude. Max. strčí pizzu, krokety nebo hranolky do trouby
Ale zase mi přinese k jídlu, co chci
Ty utz já nevím. Se synem jsem jich absolvovala nekonečně mnoho a ani mě nenapadlo, že by to mělo vadit.
Jinak ten 2. screening to jsou ty tripple testy? Kdysi jsem četla názor, že tyhle testy už jsou zastaralý, že ten 1. je daleko přesnější. Byla jsem na něm tenkrát v Plzni na Genetice. Jediný plus bylo, že jsme si k tomu zaplatili DVD
Ne ne, tripple testy by to neměly být. Říká se tomu snad kombinovaný test, nebo kombinovaný screening, že se vezme krev a udělá se i ultrazvuk a vyhodnotí se to spolu. Ta krev se nabírá na určité hodnoty. Je to asi napsané na webu Gennetu.
@MartinaCV To bude to samý. Je to zadarmo a musí se na to jít. Ten 1. je dobrovolný a platí se. Přečetla jsem si to na jejich stránkách a tohle jsem přesně podstoupila. Kdysi se tomu říkali tripply. Nevím proč? Ani nevím, jak se to pořádně píše ![]()
Ahoj, dneska přišly výsledky od dr. Malíčkové. vše naprosto v pořádku. Takže nic.Jsem ráda i ne, nechápu, proč nejsem po dvou letech těhotná, co tam tedy není v pořádku? Už asi žádné další vyšetření neexistuje, napadá vás něco?
Jinak ted tedy těhotná ani být nemůžu, od Vánoc je náš vztah na nic. a je to horší a horší. Je fajn, že si dokážete se svým protějškem promluvit, to my neumíme a nikdy jsme to nedělali. To je možná kámen úrazu. Když začnem mluvit, akorát se zhádáme. Teď spolu nemluvíme vůbec a ani se nevidíme.
@Mal píše:
Ahoj, dneska přišly výsledky od dr. Malíčkové. vše naprosto v pořádku. Takže nic.Jsem ráda i ne, nechápu, proč nejsem po dvou letech těhotná, co tam tedy není v pořádku? Už asi žádné další vyšetření neexistuje, napadá vás něco?
Jinak ted tedy těhotná ani být nemůžu, od Vánoc je náš vztah na nic. a je to horší a horší. Je fajn, že si dokážete se svým protějškem promluvit, to my neumíme a nikdy jsme to nedělali. To je možná kámen úrazu. Když začnem mluvit, akorát se zhádáme. Teď spolu nemluvíme vůbec a ani se nevidíme.
Tak je super, že imuno máš v pořádku. Ale na druhou stranu tě chápu, že lepší je zjistit nějaký problém a vyřešit ho a ne že teď nevíš, co dál. Jinak už vše máte hotové? Genetiku, diagnostickou hysteroskopii? Nebo mě napadla akupunktura. Spousta žen nemá dostatečně prokrvenou dělohu. I já to tak měla.
Na druhou stranu… opravdu teď myslíš na druhé dítě, když je to mezi vámi tak špatné? To si vůbec neumím představit. Moc mě to mrzí. Snad se to u vás brzy spraví ![]()
@Petruš Z. jo, jo, vše máme hotové. Tu aku zkusím, ale až se to s námi nějak srovná. Na to druhé myslím, vždycky jsme ho chtěli, oba. Teď momentálně to není ani možné, vzhledem k tomu, jak spolu přežíváme. Ale není mi už nejmíň a moc toho času není. Takže mě to mrzí dvojnásob. ![]()
@Petruš Z. píše:
@MartinaCV To bude to samý. Je to zadarmo a musí se na to jít. Ten 1. je dobrovolný a platí se. Přečetla jsem si to na jejich stránkách a tohle jsem přesně podstoupila. Kdysi se tomu říkali tripply. Nevím proč? Ani nevím, jak se to pořádně píše
Já mám „povinné“ oba screeningy a neplatím nic. Ty druhy screeningů jsem před časem četla na stránkách VFN, ale teď to nemůžu najít. Jsou tři typy a tripple mezi ně nepatří. Jeden je kombinovaný, druhý snad sekvenční a třetí si nepamatuju. V dokumentaci po prvním scr. mám uvedeno, že byl proveden metodou - kombinovaný. Na webu VFN bylo hezky vysvětleno, který má jaké výhody a jaká úskalí.
@MartinaCV píše:
Já mám „povinné“ oba screeningy a neplatím nic. Ty druhy screeningů jsem před časem četla na stránkách VFN, ale teď to nemůžu najít. Jsou tři typy a tripple mezi ně nepatří. Jeden je kombinovaný, druhý snad sekvenční a třetí si nepamatuju. V dokumentaci po prvním scr. mám uvedeno, že byl proveden metodou - kombinovaný. Na webu VFN bylo hezky vysvětleno, který má jaké výhody a jaká úskalí.
Aha, tak mně při 2. screeningu brali taky krev a pak byl utz. Ten první screening je po IVF asi povinný, ale jinak není a v Gennetu je zadarmo, protože jsme tam od začátku. Jinak všude stojí přes 1000,– Kč. Ten třetí bývá kolem 30tt. Ale je možný, že je teď vše jinak. Ráda se přiučím
Až to najdeš, tak písni odkaz ![]()
@Mal píše:
@Petruš Z. jo, jo, vše máme hotové. Tu aku zkusím, ale až se to s námi nějak srovná. Na to druhé myslím, vždycky jsme ho chtěli, oba. Teď momentálně to není ani možné, vzhledem k tomu, jak spolu přežíváme. Ale není mi už nejmíň a moc toho času není. Takže mě to mrzí dvojnásob.
@Petruš Z. píše:
Aha, tak mně při 2. screeningu brali taky krev a pak byl utz. Ten první screening je po IVF asi povinný, ale jinak není a v Gennetu je zadarmo, protože jsme tam od začátku. Jinak všude stojí přes 1000,– Kč. Ten třetí bývá kolem 30tt. Ale je možný, že je teď vše jinak. Ráda se přiučímAž to najdeš, tak písni odkaz
Petruš, tak jsem to našla. Kombinovaný, integrovaný, sekvenční:
http://cfm.gynpor.cz/…ening-lekari
o třetím screeningu nevím, jen že mezi 24-28 tt se může na to 4 D zobrazení
@Petruš Z. píše:
Aha, tak mně při 2. screeningu brali taky krev a pak byl utz. Ten první screening je po IVF asi povinný, ale jinak není a v Gennetu je zadarmo, protože jsme tam od začátku. Jinak všude stojí přes 1000,– Kč. Ten třetí bývá kolem 30tt. Ale je možný, že je teď vše jinak. Ráda se přiučímAž to najdeš, tak písni odkaz
Krev mi brali při prvotrimestrálním i druhotrimestrálním. Vždy mi řekli, v jakém časovém rozmezí mám přijet na odběr krve a pak za nějakou dobu v přesný den na ultrazvuk. Po každém odběru + utz se jde na genetiku a genetička vše vysvětlí. Při prvním odběru se brala hodnota PAPP-A a beta-hCG. Teď při druhém nevím.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.