Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
1.8.14 20:15

@Novire
a měla cukrovku?
Jenže to je jeden případ z mnoha. Svoje rizika si nese všechno, ale raději podstoupím test, než nejít a mít tu cukrovku, pak to může mít mnohem drastičtější následky, než jeden den zvýšený cukr v krvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
1.8.14 20:35

@Lejaa neměla.

Máš pravdu, že je to vždycky o zvážení rizika vs. přínosu, ale o rizicích tohoto testu se nikde nemluví.
A těhotné se na něj houfně posílají bez vysvětlení, bez upozornění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
1.8.14 21:11
@quinny píše:
@Radka1979 pro me je racionalni duvod zmena kriterii na ktere se nejsou gynekologove s diabetology schopni shodnout.
Jako odstrasujici priklad mi prijde maminka z jine diskuse, ktera mela dle starych kriterii v obou tehotenstvich cukrovku pokazde lecenou na inzulinu. Podle novych kriterii by cukrovku vubec nemela. Odpoved lekarky v poradne zni, ze pokud byl test proveden spravne tak mozna taky byla dvakrat lecena inzulinem naprosto zbytecne :zed:

@martina.se chapu a ted si tedy mysli co, kdyz cukrovku vyloucili :nevim: me proste takova zatez cukrem pri takovychto problemech prijde trosku kontraproduktivni, ale hadam ze te sleduji odbornici. Tak hlavne at je prcek v poradku. :hug:
OT vite jakeho je zazrak pohlavi nebo to je prekvapeni? :dance: [/citace
No ale inzulin se nasazuje až pri hodne vyšších hodnotách a to opakovaně, pochybuju', ze měla inzulin na lehce zvýšenou hodnotu, ja měla hodnoty klidně mezi 13-18 bez inzulinu. Samozřejmě chybu nevylučuji, jen píšu moji zkušenost. A ano, setkávám se s hodne maminkami, kde j test prováděn špatně, pak mi to přijde fakt zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
1.8.14 23:48

To mi prijde ze vseho nejhorsi, ze zenska tohle vsecko podstupuje kolikrat uplne k hov. u, neb doktor nepovazuje za nutny upozornit ji na nutnost dve hodiny drepet v cekarne a vzit ji krev trikrat misto dvakrat. Sorry za to, ze jsem sprosta, ale to me vzdycky nadzvedne ze zidle, ze se resi, jestli to nahodou nemuze ublizit, a v realu to pak „odbornici“ zfusujou tak, ze kdyby to dotycna nepodstoupila vubec, efekt by byl naprosto stejnej :? Proste veskera potencialni rizika podstoupena zcela zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.8.14 09:32

@martina.se doma to taky neni zly a pak holt sanitka to bude zazitek :lol: :andel: :mrgreen:

@Verun83 no chybela ti ta hodnota po hodine takze pro tehotnou stejne test o nicem s jeste z toho takovy stresy :zed: :zed: vazne se nedivim ze se ti do toho znovu nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.8.14 09:35

@Lejaa zacnes mluvit jinak az se ta vyjimka bude tykat tebe nebo tveho ditete? :think:

@ugluk :potlesk: :potlesk: naprosty souhlas, je to velka zatez pro tehotnou i ten plod a kdyz vsem tem lidem okolo nestoji ani za to, aby se ten test delal podle nejakych domluvenych reguli tak je to céle o nicem :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.8.14 09:43
@quinny píše:
@Lejaa zacnes mluvit jinak az se ta vyjimka bude tykat tebe nebo tveho ditete? :think:@ugluk :potlesk: :potlesk: naprosty souhlas, je to velka zatez pro tehotnou i ten plod a kdyz vsem tem lidem okolo nestoji ani za to, aby se ten test delal podle nejakych domluvenych reguli tak je to céle o nicem :poblion:

ale ty jsi hrozný teoretik.. jak s tímhle, tak s tím očkováním. TO je pořád samé co by kdyby..!
Určité riziko si nese všechno co podstupuješ. Nicméně to nic nemění na tom, že ten případ co se stal se stal jedné nevím z kolika tisíců například.
Když na něj nejdeš tak svým způsobem také ohrožuješ jak sebe tak i dítě.

To ani nepřecházíš silnici, KDYBY tě náhodou chtělo zajet auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.8.14 09:46
@Novire píše:
@Lejaa neměla.Máš pravdu, že je to vždycky o zvážení rizika vs. přínosu, ale o rizicích tohoto testu se nikde nemluví.
A těhotné se na něj houfně posílají bez vysvětlení, bez upozornění…

Je fakt, že asi hodně záleží na pracovišti, kde se test provádí.
Já na něm byla v Brně a pocit z toho mám dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
2.8.14 10:02

Já jsem v prvním těh. cukrovku neměla a teď v druhém ano, takže na to, že jsi ji v prvním neměla se moc spoléhat nedá. Hlavní je jít na ten test tam, kde to dělají správně. A nejí tam nachlazená, což jsem já teď po druhé nevěděla a ani se mě na to nikdo neptal :? Takže mi to možná vyšlo falešně pozitivní. Nicméně raději držet dietu zbytečně než, aby mělo miminko nějaké následky. Pozitivní je pak i to, že se člověk díky dietě hlídá zbytečně nenabere nějakou drsnou váhu, což se mi stalo u prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
2.8.14 10:10

Ja byla v prvnim tehotenstvi na glukozovym testu, ani me teda nenapadlo odmitnout, uz i proto, ze v rodine cukrovku mame :think: Ja teda zadny problem nemela, sla sem tam myslim v 8 rano a mela sem takovou zizen, ze sem to vypila na ex a klidne bych si jeste dala :mrgreen: kazdopadne tam byla semnou slecna, ktera to pila asi pul hodiny a vypadala, ze kazdou chcili vrhne :nevim: nastesti vse v poradku

Ted sem tehotna podruhe, pokud me tam doktorka posle tak urcite pujdu, akorat ted tohle druhy tehotenstvi je horsi, je mi vecne na omdleni, slabo..Tak nevim jak to dam no..Hlavne po tom, co sem ve zpravach videla jak jedny zensky dali vypit nejakej jed se i trochu bojim :nevim: ale pro jistotu, co kdyby nahodou ta cukrovka byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
2.8.14 11:38

No, pokud si dobre pamatuju, ta zenska vypila snad roztok fenolu s kafrem. Coz teda, aniz bych chtela jakkoliv zlehcovat zavaznost situace a velikost te tragedie, tak mi stale nejde do hlavy, jak jednak nekdo za prve dokaze vubec pozrit jediny lok fenolu s kafrem (natoz ctvrtlitr), druhak jak tyhle dve tekutiny (preslazenou glukozu a hnusnou, stipavou a smradlavou dezinfekci) dokaze pri piti zamenit. A dalsi pusvih - dotycnou poslali domu, kde az zkolabovala. Kdyby tam ty dve hodiny sedela, jak se ma… Takze to, ze nekde nekdo nalil neco jineho, pro me neni argument k odmitnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.8.14 13:08

Necitam celu diskusiu, ale niekto tu argumentuje tym, ze OgTT je zataz, a ze je zbytocne mat zvysenu hladinu cukru v krvi..mna by zaujimalo, ci vam vadi zvyseny cukor ked spraskate celu cokoladu, alebo zbastite v cukrarne kavicku a dorticek..ta glykca vyskoci i po tomto, a to hodne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.8.14 13:32
@hanzbl00 píše:
Ja byla v prvnim tehotenstvi na glukozovym testu, ani me teda nenapadlo odmitnout, uz i proto, ze v rodine cukrovku mame :think: Ja teda zadny problem nemela, sla sem tam myslim v 8 rano a mela sem takovou zizen, ze sem to vypila na ex a klidne bych si jeste dala :mrgreen: kazdopadne tam byla semnou slecna, ktera to pila asi pul hodiny a vypadala, ze kazdou chcili vrhne :nevim: nastesti vse v poradkuTed sem tehotna podruhe, pokud me tam doktorka posle tak urcite pujdu, akorat ted tohle druhy tehotenstvi je horsi, je mi vecne na omdleni, slabo..Tak nevim jak to dam no..Hlavne po tom, co sem ve zpravach videla jak jedny zensky dali vypit nejakej jed se i trochu bojim :nevim: ale pro jistotu, co kdyby nahodou ta cukrovka byla

jj, taky bych se bála.
Proto se mi líbí, že v Brně v porodnici, kde jsem na testu byla, tě pošlou do porodnické lékárny, tam si sama koupíš ten balíček toho prášku, dáš jim ho, ony to před tebou rozmíchají a piješ:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.8.14 13:33
@miisenka píše:
Necitam celu diskusiu, ale niekto tu argumentuje tym, ze OgTT je zataz, a ze je zbytocne mat zvysenu hladinu cukru v krvi..mna by zaujimalo, ci vam vadi zvyseny cukor ked spraskate celu cokoladu, alebo zbastite v cukrarne kavicku a dorticek..ta glykca vyskoci i po tomto, a to hodne..

S tím se nedá nic jiného, než souhlasit!
Taková čokoládka a jiné pochutinky jsou taky solidní „zátěž“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.8.14 14:08
@Lejaa píše:
jj, taky bych se bála.
Proto se mi líbí, že v Brně v porodnici, kde jsem na testu byla, tě pošlou do porodnické lékárny, tam si sama koupíš ten balíček toho prášku, dáš jim ho, ony to před tebou rozmíchají a piješ:)

tak chyba moze byt i pri vyrobe prasku..predsa len ludsky ffaktor.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí