Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
809
27.4.20 13:46
@jary1 píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda jste někdo test na těhu cukrovku odmítl. Co vám na to řekl lékař? Upravily jste si raději jídelníček? Měly jste nějaký zdravotní problém, který by mohl být spojený s těhu cukrovkou?

A proc odmitat test na cukrovku?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
27.4.20 13:48

@jary1 Ahoj, jedna známá odmítla a nijak neměnila stravu apod. vše bylo v pořádku co vím. Ale moje mamka měla nepříjemný překotný porod, důvodem prý byla nezjištěná a tedy neléčená těhotenská cukrovka. Ale to už je tady 20 let nazpět a tolik se ta vyšetření nedělala jako teď.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
27.4.20 13:49
@Staniii píše:
A proc odmitat test na cukrovku?? :think:

Přiznávám, taky mně napadlo :oops:

• Citovat
  • Upravit
2373
27.4.20 13:55

@Staniii to není předmětem diskuze. Ptám se na něco jiného :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
27.4.20 13:57

Já, jsem teď 25 TT, byla jsem u prvního a vše bylo v pořádku, doktorka s tím byla v pohodě, nikdo tě přece nemůže nutit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
27.4.20 14:04

@jary1 Taky nechapu proc odmitat test na cukrovku. Vzdyt vsechny testy jsou pro tve dobro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
27.4.20 14:05
@jary1 píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda jste někdo test na těhu cukrovku odmítl. Co vám na to řekl lékař? Upravily jste si raději jídelníček? Měly jste nějaký zdravotní problém, který by mohl být spojený s těhu cukrovkou?

Nevím, lékař ti asi nic neřekne, on ten test doporučí, ty si můžeš dělat, co chceš. Já tedy na testu byla, těhu cukrovku jsem měla, takže jsem byla hlídaná, musela dodržovat dietu, měřila jsem se pravidelně glukometrem a jednou měsíčně chodila na odběr krve, na dlouhý cukr. Jestli chceš dobrovolně dodržovat dietu po zbytek těhotenství, měřit se glukometrem, tak proč ne. Já bych to asi takhle dobrovolně, bez prokázané těhu cukrovky nezvládla. Zdraví dítěte mi bylo silnou motivací, která by nebyla, no. A asi bych vážila tunu před porodem. Ale nedodržovat dietu, neměřit se apod., kdybych neměla prokázáno, že těhu cukrovku nemám, tak to bych si neriskla ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
27.4.20 14:07

Taky znam plno podivinek, které ho odmitly. Sobeckost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.20 14:11

Moje doktorka mi přímo řekla, že test nedoporučuje. Vysvětlila mi pro a proti. Zadanku dala a nechala na mě. Při porodu to v nemocnici neřešili…

• Citovat
  • Upravit
3155
27.4.20 14:12

Též jsem na něm nebyla, já sobecká. Nikdo neříkal nic, není to povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.4.20 14:14

Já jsem se s lékařkou na odmítnutí testu domluvila. Vycházel zrovna na dobu, kdy byla situace kolem koronaviru nejhorší a mě se nechtělo z toho důvodu ho absolvovat. Domluvili jsme se, ze si párkrát změřím cukr ráno na lačno a pak dvě hodiny po obědě a dala mi orientační hranice. Vždy jsem se vešla, tak už jsme to pak neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
27.4.20 14:16

Prosím moralistky, aby se zdržely komentářů. Nenapsala jsem, že test odmítám. Jen zjišťuji.
@Safrik pro tvé info, všechny testy nejsou pro dobro matky nebo dítěte. Známe navrhli odběr plodové vody, protože jí vyšli horší výsledky při screeningu. Jelikož věřila lékařům, tak to podstoupila. Výsledky jí vyšli dobře, ale kvůli tomu potratila. Myslíš, že to bylo dobře, že na to šla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
27.4.20 14:18

@pamapi děkuji. To jsi si měřila doma glukometrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.4.20 14:21

Ano. Mám dojem, že hranice ráno byla 5,2; odpoledne 7,8. Je to tedy mě třetí těhotenství a v předchozích dvou byla cukrovka negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
27.4.20 14:58

Ja na test sla a udelala jsem dobre. 2 tehotenstvi byla bez cukrovky, treti mam ted s cukrovkou. Lacna glykemie nekdy zacatkem tehotenstvi, kdyz se bere krev, byla ukazkova. Sladkym ani nezdravym jidlem se necpu. Jinak lacna hodnota je do 5,1 a hodinu po jidle je to 7,8. Ale glukometr nemeri presne, je to jen orientacni. Navic take zalezi na dlouhodobem cukru, ktery se urcuje po odberu krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí