Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9887
6.2.10 12:05

ssmile: No to si dost zjednodušuješ, pro dítě je taky dost zásadní matka v dobrém psychickém stavu;) Trochu jiný příklad: porodní asistentka mi říkala, že nikdo přesně neví, jaký má ultrazvuk vliv na dětský mozek (zatím prý se dělaly jen pokusy na krysách, kde se negativní vliv prokázal); na monitoru je občas vidět, že se dítě snaží „uhnout“. Na základě toho mi doporučila množství UZ omezit na nutné minimum, rozhodně nechodit na ten 3D atd. A přitom gynekologové dělají „preventivně“ UTZ docela často, trvají zbytečně dlouho, protože se čeká, jestli se třeba mimčo otočí, matky chodí samy, aby měly fotky…
Je prostě třeba pozitiva a negativa vždycky zvážovat individuálně, ne prohlásit „všichni choděj, tak mlč a běž“:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
6.2.10 12:14

(Čímž nechci navádět k nějakému odpírání, to je osobní rozhodnutí, jen k trochu kritickému přístupu… Sám fakt, že každý doktor tvrdí něco jiného, je myslím dobrým východiskem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.10 12:18

Jak vidím hodně z vás není schopno vypít blbou dvoudecku sladkýho pití a děláte z toho mega drama.

Nezlobte se na mě, ale já problila 5 měsíců těhotenství, 12 kilo dole, kapačky, kolaps a další sračky kolem, ale klidně bych vypila celej litr tý přeslazený vody, protože mě život mého dítěte za to stojí.

V životě jsou mnohem horší věci, stačí zde nakouknout do smutných diskuzí a pak by se vám tohle zdálo jako nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101574
7.2.10 12:31

No, nezlob se na mě, ale proč si 5 měsíců blila a ztratila 12 kilo, víš jak to musí být pro mimčo nezdravé!!! Tak si měla klidně jist a nemusela bys na kapačky…

Jen odpovídám přesně podle tvé logiky, víš. On holt někdo tu sladkou vodu okamžitě vyhodí. A někdo i půl litru jakékoliv tekutiny nalačno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
7.2.10 12:34

(To je mi líto, žes měla nepříjemné těhotenství - já měla štěstí a zvracela jen jednou po tom testu -, ale snad není potřeba být kvůli tomu na ostatní ještě teď tak popuzená :-) Nikdo tady neříká, že nechá své dítě radši umřít, než aby vypil sladku vodu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
7.2.10 12:34
janinkacumacek píše:
Jak vidím hodně z vás není schopno vypít blbou dvoudecku sladkýho pití a děláte z toho mega drama.

Nezlobte se na mě, ale já problila 5 měsíců těhotenství, 12 kilo dole, kapačky, kolaps a další sračky kolem, ale klidně bych vypila celej litr tý přeslazený vody, protože mě život mého dítěte za to stojí.

V životě jsou mnohem horší věci, stačí zde nakouknout do smutných diskuzí a pak by se vám tohle zdálo jako nejmenší problém.

Janinko, já si v těhotenství nedovedla představit nesnídat, to je jedna věc. Druhá věc je, že ti často zakážou pít, to bych už lezla po zdi. Prostě ta kombinace nesnídat + vypít sladkou sračku + několik hodin nepít by mě spolehlivě dovedla na JIP, jakože pár takových případů se stalo :nevim: Možná by mi začalo i divoce bušit srdce. Jak by tou dobou bylo miminku, nad tím ani nechci přemýšlet.

Takže já na testu nebyla, gynekolog s tím neměl problém a v porodnici taky nikdo nic neříkal.

Je mi líto, že některé holky mají vážnější problémy než já, která odmítala vypít dvoudecku sladkýho pití, opravdu. Ale zas uznej, že se tu řeší i mnohem větší ptákoviny. Přece nebudem do každé diskuze psát „tvůj problém je naprostá prkotina ve srovnání se zemětřesením na Haiti“, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.10 12:45

mně třeba vůbec nejde o to, že bych nedokázala vypít ten humus. Co to je proti porodu? Nic. Mně jde o to, že ta metoda není dostatečně otestovaná, lékaři jeden řekne to a druhý ono. A když nejsem přesvědčena, že je to dobré, tak tam nepůjdu. A není to o tom, že bych malé chtěla nějak vědomě ublížit nebo něco zanedbala. Prostě tomu nevěřím a to je můj názor - podle mě to může i ublížit. Stejně tak respektuju názor ostatních, že je ten test prospěšný. Mě nepřesvědčil.
Až budu čekat druhé dítě - někdy v budoucnu, tak uvidím, jak se názory a zkušenosti změnili, jestli se i nezmění metoda - a potom se zase rozhodnu, ale teď bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.2.10 20:38

Musím přiznat, že mě tato diskuse poněkud zvedá ze židle. V podstatě souhlasím s janinkou, akorát bych volila jiná slova.
Tady přece nejde o to vypít sladké pití, ale o to zjistit, zda matku nebo dítě neohrožuje nemoc.
Tento test možná není pořádně odzkoušený, jenže co dnes je? Vždyť nejsou známy ani negativní účinky UTZ na dítě, jak už tu někdo psal.
Každá maminka tento test zvládne jinak. Některá v pohodě, jiná s problémy. Mě taky nebyl nikterak příjemný, taky mi nedělalo dobře nesnídat, vypít sladkou vodu, taky se mi chtělo zvracet. ALE - vždyť je to jen jednou!!! To se přece dá pro zdraví mimča vytrpět, ne?? Stačí si přečít příběh uživatelky pipin a leze mi mráz po zádech.
Taky - holky, které se tu nad tímto testem tolik rozčilují - tak ho určitě měly v pořádku, tudíž jim přišel jako zbytečný. Ale ty, kterým skutečně odhalil problémy, které je potřeba řešit, tak ty za něj jsou určitě vděčni - jako já.

• Citovat
  • Upravit
8.2.10 08:50
chuanitka píše:
janinkacumacek píše:

Janinko, já si v těhotenství nedovedla představit nesnídat, to je jedna věc. Druhá věc je, že ti často zakážou pít, to bych už lezla po zdi. Prostě ta kombinace nesnídat + vypít sladkou sračku + několik hodin nepít by mě spolehlivě dovedla na JIP, jakože pár takových případů se stalo :nevim: Možná by mi začalo i divoce bušit srdce. Jak by tou dobou bylo miminku, nad tím ani nechci přemýšlet.

Takže já na testu nebyla, gynekolog s tím neměl problém a v porodnici taky nikdo nic neříkal.

Je mi líto, že některé holky mají vážnější problémy než já, která odmítala vypít dvoudecku sladkýho pití, opravdu. Ale zas uznej, že se tu řeší i mnohem větší ptákoviny. Přece nebudem do každé diskuze psát „tvůj problém je naprostá prkotina ve srovnání se zemětřesením na Haiti“, ne?

No a právě, že mě smrt mého dítěte jako ptákovina nepřipadá a věřte, že po 5 měsících totálního blití, jsem byla odhodlaná to vypít, ikdych se z toho složila.
S tím srdcem si mě pobavila, já mám vrozenou srdeční vadu a ani to mi v tom nezabrání.

MMCH těhotenské nevolnosti se těžko ovlivní, a to co tu některé z vás zažili jednou při pití jedné přeslazené dávky vody, já měla 5 měsíců, tak třeba mě to přišlo jako to nejmenší zlo.

A představa, že si takto „užiju“ i své druhé těhostenství, mě děsí a přesto do toho půjdu a podstoupím všechny dané testy.

Já bych své dítě takto neohrozila a ani sebe, je to vaše rozhodnutí a pokud se vám nebo vašemu dítěti něco stane, žít s tím budete vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
8.2.10 13:33

Hlásí se zakladatelka :mavam: .
Po pár dnech jsem si přečetla příspěvky a trochu mě mrzí, že se to neobešlo bez emocí. Za sebe můžu jen říct, že mi prvotně nešlo o vypití sladkého hnusu, to nebyl ten důvod (viz druhý příspěvěk). Za svůj život jsem už ochutnala kdejaké „dobrůtky“. Chtěla jsem jen názory a zkušenosti a všem vám děkuji. Možná, že někdo mezi námi třeba taky tápal a tato diskuze mu pomohla se rozhodnout. Respektuju oba tábory, ty co ten test neuznávají a i ty, které odmítnutí testu berou jako hazard se zdravím svým i dítěte.
Mé rozhodnutí na test jít je korunováno výsledkem a úspěchem - vše je ok, hodnoty jsou v normě.
Kdo můžete, dejte si čokoládu, jako jsem to právě udělala já a kdo nemůžete, tak mějte veselou mysl a těšte se na zdravé mimnko :dance: .
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.2.10 21:47

tykadlo… já se u třetího pokusila odmítnout, pan dr. konstatoval, že jsem první, kdo to navrhoval, trpělivě mi vysvětlil, že je to prospěšné pro plod, pokud by ta cukrovka byla, tak by to mohlo škodit jeho orgánům- nakonec jsem na to přistoupila, ale přemýšlím, kdybych otěhotněla počtvrté, že už opravdu odmítnu, ve všech předchozích jsem problém neměla, tak nemmyslím, že by mě to mělo počtvrté potkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
8.2.10 22:34

Ahoj, Já jsem z Prahy a na ten test jsem šla. Nejdřív jsem čekala půl hodiny než mi vzali krev(přestože těhule maj přednost tam pouštěli dědky) a pak po hodině vypila ten hlusnej plivajz a 2hodiny čekala v čekárně(bez jídla, pití, čůrání)pak mi naposled nabrali krev a já mohla jít. Bylo to strašný :poblion: !!! Taky jsem málem hodila :poblion: !!! A sucho v puse a motání hlavy jako tam jsem ještě nepoznala…no a co ? Já budu tisíkrát radši vědět, že je moje děťátko v pořádku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.2.10 22:55

Janinko, musim rict, ze takova reakce cloveka vzdycky zaskoci. Vyberovost vnimani, se kterou si prectes, ze nechceme vypit sladkou vodu, to vyzaduje hodne velke klapky na oci.
Takze, je to ZATEZOVY TEST, dite a matka jsou SPOJENI PUPECNI SNUROU, pokud je zatizena matka, je ZATIZENO I DITE. Myslis, ze to nema vliv? Co kdybych vypila ekvivalentni koncentraci alkoholu. Melo by to vliv na dite? Vzdyt to je taky v konecnem dusledku „jen cukr“… To, ze matce je 3 dny spatne se odrazi i na diteti, spekuluje se o vlivu na vyvoj slinivky.

To, ze se o vedlejsich ucincich nemluvi, neznamena, ze neexistuji. Zrovna tak ti pri vyvolavanem porodu reknou, ted vam dame to a to, ale nevyjmenuji rizika, ktera mohou primo ohrozit dite na zivote. V soucasnem lekarskem svete jeste stale plati, drz hubu a krok, protoze jen my mame pravdu. Teprve az lekari budou plne zodpovedni za sve ciny, tak teprve pak uslysime, ze doporucuji to a to, ale ze to ma sva rizika. Zodpovednymi je ucinime jen my, tim, ze se budeme aktivne podilet na rozhodovani o tom, co je s nami provadeno. Az prestane byt informovany souhlas jen bez precteni podepisovana fraska, pak mozna budeme vedet o vsech rizicich i vyhodach ruznych procedur provadenych na nas a nasich detech.

Do te doby, lide jako ty Janinecko, budou dale slepe bojovat za neco o cem nic nevi a obhajovat autority, ktere se ti nezodpovidaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.10 23:06
čičinka píše:
Janinko, musim rict, ze takova reakce cloveka vzdycky zaskoci. Vyberovost vnimani, se kterou si prectes, ze nechceme vypit sladkou vodu, to vyzaduje hodne velke klapky na oci.
Takze, je to ZATEZOVY TEST, dite a matka jsou SPOJENI PUPECNI SNUROU, pokud je zatizena matka, je ZATIZENO I DITE. Myslis, ze to nema vliv? Co kdybych vypila ekvivalentni koncentraci alkoholu. Melo by to vliv na dite? Vzdyt to je taky v konecnem dusledku „jen cukr“… To, ze matce je 3 dny spatne se odrazi i na diteti, spekuluje se o vlivu na vyvoj slinivky.

To, ze se o vedlejsich ucincich nemluvi, neznamena, ze neexistuji. Zrovna tak ti pri vyvolavanem porodu reknou, ted vam dame to a to, ale nevyjmenuji rizika, ktera mohou primo ohrozit dite na zivote. V soucasnem lekarskem svete jeste stale plati, drz hubu a krok, protoze jen my mame pravdu. Teprve az lekari budou plne zodpovedni za sve ciny, tak teprve pak uslysime, ze doporucuji to a to, ale ze to ma sva rizika. Zodpovednymi je ucinime jen my, tim, ze se budeme aktivne podilet na rozhodovani o tom, co je s nami provadeno. Az prestane byt informovany souhlas jen bez precteni podepisovana fraska, pak mozna budeme vedet o vsech rizicich i vyhodach ruznych procedur provadenych na nas a nasich detech.

Do te doby, lide jako ty Janinecko, budou dale slepe bojovat za neco o cem nic nevi a obhajovat autority, ktere se ti nezodpovidaji.

Díky za tento názor :srdce:
Já si taky myslím, že to miminku škodí, proto jsem tam nešla - ne proto, že bych to nechtěla vypít. Stejně tak jak tady někdo tvrdil, že když někdo nejde, tak ubližuje svému miminku, tak já si můžu myslet, že když někdo jde tak ubližuje. Ale plně respektuju ty, kdo jdou a očekávám i respekt z druhé strany. S doktorama mám jen špatné zkušenosti a povětšinou jsou to pro mě honiči bodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
8.2.10 23:28

Zátěžový test je určitě zátěží pro organismus jak matky tak dítěte, v tom s vámi souhlasím, spíš by ženám měli dávat testovací proužky na moč, kdy by si žena sama kontrolovala například tři dny moč, u mě se objevovala pouze ve večerních hodinách takže by jí u mě těžko odhalili z ranní moči. Já tedy diabetes mám (zjistili mi ho náhodně měsíc před druhým TP), a můžu říct, že ani náhodný odběr krve, většinou prováděn na lačno není schopen odhalit diabetes…takže jediné , co je nakonec známkou diabetu jsou příznaky…at už nízké nebo vysoké glykémie, ale ty matky většinou spojují s těhotenstvím…takže žádná rada na závěr, jen snad jediná, každá je za své zdraví zodpovědná sama…takže záleží na rozhodnutí každé z nás, odsuzování není na místě, ani na jedné straně…přeji všem příjemné těhotenství a krásné zdravé miminko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí