Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
9.2.10 11:49

Mne jen zaráží, že každá těhule, ať je jakkoli velká a vysoká musí vypít stejné množství té glukózy. Aspoň když jsem tam byla já, měly jsme všechny stejně plné kelímky. 8-o Mně to nic neudělalo, klidně bych mohla absolvovat test 10×, ale holky co váží 30 i s postelí tahle dávka nutně musí porazit. Nechápu, proč to nemají nějak dávkované dle váhy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.2.10 19:00

Gino - to také nevím, ale dost možná je to postavené na množství krve v těle ? že ani tak nejde o hmotnost, ale abys dostala do krve určité množství cukru - a množství krve těle se zase tak neliší u holek 40 kg a u holek 120 (určitě ne trojnásobně ;-) :nevim: to je jen zamyšlení.

já jsem pročetla diskuzi velice podrobně. žádný test bych neodmítla jen proto, že „se mi na něj nechce“ nebo „že mi je nepříjemný“ nebo „že mně by po něm bylo špatně“- koneckonců to tu nepsal nikdo až na janinku_cumáček, která má skutečně až zarážející schopnost selektivního čtení.

Moje zkušenost z OGTT testu v prním těhotenství však byla taková, že dítě bylo několik DNI po odberu v nepohodě - přišlo mi jak na speedu - a obávala jsem se, jestli mu tak velká zátěž- od toho zátěžový test - nemohla nějak uškodit - o tom, že mu bylo zle, jsem přesvědčena.
zvažovala jsem dohodnout se na tom šetrnějším testu, kdy ti lékař odebere krev - ale jak píše pipin, to asi nemusí stačit?
nikdo z ostatních, které jste měly cukrovku, nepíšete, zda jste měly cukr v moči, či vysoké glykémie -ale ta zkušenost pipin mne zaráží - rozhodnuta prozatím nejsem - nerada bych dítěti zátěžovým testem ublížila… o vlivu na slinivku nemluvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.2.10 19:55

já doufám,že alternativa snad existuje.Odmala prostě na lačno(zvlášt sladký)nemůžu ,protože se z toho pobliju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.2.10 20:09
janinkacumacek píše:
Jak vidím hodně z vás není schopno vypít blbou dvoudecku sladkýho pití a děláte z toho mega drama.

Vítám, že se k názorům odlišným od toho svého umíš vyjadřovat s takovým respektem.

Vždy se jednodušeji žije těm, kteří vidí černo-bíle a mají ve všem dokonale jasno, než těm, co se zajímají o obě strany mince.
Já si taky říkám, proč mě dvě gynekoložky, jejichž názoru plně důvěřuju, nehnaly v druhém těhotenství na ten test svinským krokem :think: .

harpyje - se Tě na to pokaždé zapomenu zeptat, jdeš-li, či nejdeš-li.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.2.10 21:40

no, nejsem stopro presvědčená. mrmlovi určitě ten test nedělal dobře - a Adiho V. tedy po všem už nechci vystavovat dalším stresům - nebude-li to naprosto nutné.

Naštěstí mám ještě čas - řeknu to své gyndr., jestli poradí nejakou pro Adiho V. méně zatěžující alternativu

zatím se kloním k tomu tam nejít.

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
9.2.10 21:53

Harpyje, ale zase zenska, co ma 1,6m na podpatcich ma urcite min krve nez rozhledna, co meri skoro 1,9m. Zkratka vsechny ty zily msi byt delsi a nascita se to.

Ja jsem se o tomto bavila s jednou holcinou u sousedu, ona pracuje ve zdravotnictvi, je snad primo dr, nejsem si jista. A kdyz jsem ji popisovala svou reakci a reakci ditete v brise, tak se spis klonila k tomu, abych priste uz test bez nejakych indicii nepodstupovala, i kdyz je celkem jeho zastankyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
12.2.10 08:05
harpyje píše:
Nikdo z ostatních, které jste měly cukrovku, nepíšete, zda jste měly cukr v moči, či vysoké glykémie -ale ta zkušenost pipin mne zaráží - rozhodnuta prozatím nejsem - nerada bych dítěti zátěžovým testem ublížila… o vlivu na slinivku nemluvě

Já jsem měla v prvním těhu cukrovku jen na dietě (hodnoty z krve vyšší a cukr v moči také).
Teď u druhého těhu jsem OGTT absolvovala s negativním výsledkem z krve, jen v moči jsem měla pozitivní cukr.
Nicméně jsem se radovala předčasně, protože s rostoucím těhotenstvím se mi začaly zvyšovat i hodnoty v krvi. Takže jsem se těhu.cukrovce nevyhnula. Nyní mám doma glukometr a musím si hodnoty hlídat + zatím dieta. Zatím jsem několikrát měla i hraniční hodnoty, takže mi bylo řečeno - že když se to po dalších 2 měřeních po sobě bude opakovat, tak insulin.
Takže za mě ani vlastně po OGTT s negativním výsledkem jsem si nemohla být jistá, že cukrovku nemám :-( . Což mě docela udivilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
15.2.10 20:46

viking…nejsi trochu drza ja ti dam mlc a bez…kazdej ma svuj nazor a kazdej vsechno snasi jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
15.2.10 21:50

Tak já úpně žasnu.To opravdu ted musí každá těhule na tento test na cukrovku???Když jsem čekala holky,sledoval mi gynekolog jen cukr v moči.Alespon myslím,že to nebyly bílkoviny :lol: Každopádně na žádné takovéto testy na cukrovku mě nikdy neposlal.Ted se tedy uvidí :nevim: Mě je to vcelku fuk.Když už jsem přežila odběr plodovky ,stres jestli je všechno ok,vydržím asi všechno :think:
Na druhou stranu,pokud se tento glukozový test ted provádí všem těhulím,tak je to zas jedna novinka pro těhulky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.10 21:57

u nás někdo posílá automaticky všechny a někdo až od 26 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
15.2.10 22:01

No tak to jsem zvědavá,ve středu jdu do poradny a nesu výsledky z plodovky,tak uvidím :nevim: Já vím,že těhu cukrovka ,když se nepozná,je průšvih.Ale stejně si říkám,že už to s tím hlídáním maminek nějak zdravotnictví přehání :think:
A mě bude 32 tak to je asi jasný :nevim: Ale u nás v rodině cukrovka neni a u holek mi nikdo testy nedělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.10 22:07

jak už jsem tu psala - nedělá se to dlouho a proto jsem tam nešla, mě ta metoda nepřesvědčila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
16.2.10 14:00
ssmile píše:
viking…nejsi trochu drza ja ti dam mlc a bez…kazdej ma svuj nazor a kazdej vsechno snasi jinak…

Tos ale špatně pochopila, nebylo v tom nic osobního, protestovala jsem proti paušalizování :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
17.2.10 08:57

viking…tak promin ze sem tak vyletela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.3.10 09:05

Holky, nechce se mi zakládat nová diskuze, tak se optám tady. Doktor mě na test poslal a já jsem šla a jsem za to ráda - nerada bych něco podcenila, ale o tom psát nechci.
Chci s zeptat, jak je to s těmi výsledky. Všude na netu píšou jen o tom, co se může stát, když jsou výsledky vysoké. Nikde se však nepíše o tom, co to znamená, když jsou výsledky NÍZKÉ.
Nemyslím, že bych já měla nějak EXTRA NÍZKÉ HOdnoty, ale i tak jsou mnohem nižší, než ty, které se běžně uvádějí. Moje hodnoty byly - První 4,1, druhá 4,7, třetí 4,0. Není tady některá z vás náhodou odbornice, aby mi řekla, co by se mohlo stát, kdyby hodnoty byly extrémně nízké???? U gyn.dr. jsem ještě nebyla. Určitě se ho zeptám, ale jsem nedočkavá, tak se ptám tady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí