Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
19.3.10 15:48

Ahojky. Já jsem měla bezproblémové těhu. V moči jsem neměla cukr a až glukózový test mi odhalil těhu cukrovku. Upozorňuji všechny maminky, že testy z moči jsou velice nespolehlivé. Dále myslím nejdo o váhu miminka, pokud bude zdravé ať má klidně 5 kg. Jenže děti, které za vás musí spalovat cukr v bříšku (pokud máte cukrovku) jsou nejen těžší. Většinou jsou méně vyvinuté a mohou mít potíže ze sítnicí atd. Tak radím choďte na testy, není to tak hrozné. Vždyť budete rodit a to určitě je náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
20.3.10 07:54

Bublik není to hrozné asi jak pro koho můj žaludek třeba snese hodně ale tohle v sobě neudržím ani minutu s tím nic prostě neudělám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
22.3.10 14:13

Já jsem tedy těhu.cukr.neměla,ale při tom testu,jak se jde pak na krev po hodině čekání,tak jsem se jim tam pěkně svezla,najednou takový ticho,tak mě šouply na lehátko,ale jinak určitě to může někomu zachránit miminko,při dalším těhu se tomu nebudu vyhybat,už jen z toho důvodu,že v naší rodině cukrovka je.Přeju zdravá miminka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
an_W
3.5.10 08:15

Já kromě rodinné anamnézy (cukrovka u matky) neměla žádné příznaky (ani nadváhu, ani nadměrné přibírání, ani cukr v moči ani mykózu, nic…) a cukrovku v těhu mi prokázali. Taky jsem měla pocit, že jím zdravě a co tak asi budu dělat. Ale po tom co jsme začala dodržovat režim - hlavně jíst pravidelně po menších dávkách a s menšími přestávkami mezi jídly a také omezení stresu z práce se to hodilo do pohody a glykémie už jsem měla nízké až do konce těhu.

• Citovat
  • Upravit
6363
3.5.10 15:03

Ahojky, já teda glukozový test neodmítla. Ani jednou. Poprvé jsem šla a bylo to v poho - kromě ukrutného hladu. Bylo to nepříjemné, ale dalo se to.
Při druhém těhotenství těhotenství to bylo horší. Paní dokotorka sice v podstatě nabídla, že pokud bych měla k testu vyloženě odpor, že se to dá obejít. Na test jsem šla. Bylo mi teda šíleně špatně. Sestry mě obskakovaly a vůbec mě nechtěly nechat odejít. Pocity na zvracení, motání hlavy apod.
Cukrovku mi ani v jednom případě neprokázali.
Hypoteticky: při dalším těhu bych se nejspíš testu vyhla. Docela často jsem se setkala s názorem, že by toto těhotné neměly vůbec podstupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
3.5.10 22:26

Ahoj holky,
Ja ziju v Anglii. Porodni asistenka mi na zacatku tehotenstvi rekla, ze mne posle na testy na cukrovku z duvodu, ze se u nas v rodine vyskytuje cukrovka. Kdyz mi kamaradky rekli, co ten glukozovy test obnasi tak jsem se rozhodla ze ho odmitnu, protoze mi vic jak tri mesice bylo desne zle a ted mam jenom obcas nevolnosti, ale neumim si predstavit ze bych mela neco vypit. Mam problemy i z vodu i po te se mi dela spatne. Kdyz jsem rekla porodni asistence proc chci ty testy odmitnout tak mi rekla, ze uz zacali pouzivat jinou metodu testovani z toho duvodu, ze si spousta tehulek ztezovalo. Test ktery mam podstoupit ve 28 tydnu bude probihat tak ze rano se muzu nasnidat, ale musi si vybrat urcite postraviny a urcite mnozstvi z listu potravin, ktery mi dala porodni asistentka a potom presne za dve hodiny po snidani musim na odber krve. Tak mne to moc prijemne prekvapilo, ze ten test je uplna parada. Tak se holky na to zkuste taky zeptat jestli neni nejaka jina metoda i v Cechach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
12.9.12 16:45

Rada bych tento test odmitla. Pri prvnim tehotenstvi jsem na nej sla, vzali mi krev, po nejake dobe (uz nevim) jsem vypila sladky napoj ochuceny citr. stavou (naprosto v pohode) a pak mi zas vzali krev. Mezi tim jsem nikam nesmela, jen sedet, nic jist, nic pit. V rodine cukrovku nemame. Kdyz jsem cetla postup provadeni testu, tak jsem se musela smat, protoze tady neberou krev 3×, ale jen 2× a jeste v jinem casovem rozmezi nez by se melo. Takze me to konkr. u nas prijde naprosto zbytecny, protoze vysledek je stejne blabol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
19.6.14 07:37

Včerejší tragická událost při tomto banálním vyšetření mě přivedla k úvaze, jestli je fakt nutné v těhotenství dělat tolik vyšetření, vždyť cukrovka snad jde poznat i z moči, ne? A dělají se váhové odhady miminka (jak jsou přesné, je druhá věc), tak není test na těhot. cukrovku jen rutinní ze zvyklosti dělaná záležitost, kterou je zbytečné absolvovat? Co myslíte?

Je mi té maminky a celé rodiny strašně líto, život jí ani miminku už nikdo nevrátí, šla v plném zdraví na blbý test a stálo jí to život. Potřebovala jsem to napsat, partner mi řekl, ať na to nemyslím, ale nějak mi to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
19.6.14 07:40

@Meed
Cukrovku z moci poznas, az kdyz je rozjeta. Ledviny nestihaj a cukr je pak v moci. Je to asi po dvou hodinach, kdy je v krvi glykemka nad 10.
Ten pripad je straslivy :( Ale pri dalsim tehu bych na test i tak sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
19.6.14 07:41

@Meed
Ta vcerajsia udalost je tragedia..
Ale test by som podstupila, vahove odhady ti nepotvrdia cukrovku, v moci cukor byt nemusi a rozika diabetickej fetopatie su docela zavazne..
Ja v tehotenstve mala na vysku 170cm/69kg(v den porodu),v rodine cukr. nemame, v moci som cukor nikdy nemala..a maly sa narodil s 2,7kg..
Ono tu vodu co pijes, tak musi byt strasne sladka, co dezinfekcia nebude, to je fakt ine chutove..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@Meed Je to hruza taky na mě rano hned vybaflo :zed: ale ja jsem pochopila že to měly do žíly a já když jsem byla na glukoze tak jsem to pila s kelímku a desinfekci bych určitě poznala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zami

@Meed byla jsem na ogtt v pondělí, neboj se, určitě jdi. poznáš, jestli je to sladké nebo to má jinou chuť. chutná to jako glukopur nebo lízátko, co koupíš v lékárně.
za mě vynechám raději NT+ a půjdu na OGTT, neléčený gestační diabetes může mít fatální následky.

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
19.6.14 07:43

Taky mě to dostalo, co se stalo. Já osobně jsem na test šla před dvěma lety, tu glukozu jsem vůbec nevypila, naopak jsem to vyzvracela :roll: a příště bych na to už nešla vůbec, takže mě testy neudělali

• Citovat
  • Upravit
14309
19.6.14 07:43

@Baba
Ja teda nemala glykosuriu ani pri glykemii cez 10.. :nevim:
Teda 2h som tak vysoku glykcu nemala..
Pre mna su tiez rizika z cukrovky silnejsie ako strach z vypitia dezinfekcie.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zami
19.6.14 07:44

@mojemaličkost neměly to do žíly, to by jim tam zůstaly hned… je to jen novinářská kachna, někdo netuší o čem ten test je, tak to divně popisuje. na idnes.cz to mají taky popletené, ale nakonec vysvětlí, že to vypila…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky