Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@enkeli7 mě gynex i „zklidnil“ menstruaci - zlepšil menstruační bolesti, které jsem první dva dny měla hrozné. takže bych řekla, že klidně může MS zlepšit i v tom směru, že zkrátí dobu krvácení. přišlo by mi to jako nejlogičtější a nejjednodušší vysvětlení. s jistotou to ale samozřejmě tvrdit nemůžu.
@enkeli7 jeeště jsem chtěla dodat, že mi způsobil špinění od 19 dne cyklu, ale kdo ví, jestli by nenastalo i bez něj. Já si ho koupila na doporučení lidí, co vysadili antikoncepci pro srovnání cyklu a taky pro hormonální rovnováhu. Bohužel u mě vysazení způsobilo nemalé problémy - psychika, nervozita, nevolnosti, zkrátka ty hormony blbnou a někdy mi to připadá, jak když jsem těhotná. Ráno se nemůžu ani na jídlo podívat, ale většinou je to kolem ovulace a před MS
@maffi jojo,tim jsem si prave nebyla jista, jestli pri snaze o otehotneni je to zkraceni ms dobre nebo ne…To jsem nikde nevycetla..Tak snad to bude ok..:-)
@enkeli7 zkrácení si myslím vliv nemá. hlavní je, jestli proběhne ovulace. takže buď pokračovat v měření teploty a nebo zkusit i ovulační testy. nevím, zda jsem to psala tady, nebo v jiné diskuzi, ale moje zkušenost je taková, že mi gynex posunul dobu ovulace. ovulace pořád byla i po nasazení gynexu, ale „přestěhovala se“ do jiné části cyklu. jsem teď podruhé těhotná, zase jsem brala gynex a zase se mi to stalo. tentokrát se mi z ukázkového 14.-15. dne cyklu posunula ovu skoro na začátek cyklu. (při prvním těhu to bylo zas naopak. ze začátku cyklu se mi gynexem posunula do středu).
@maffi aha,tak doufam, ze mi to z meho 15. Dne taky neposunul na zacatek a neprosvihli jsme to ![]()
Ahojky holky, prosím o radu.Beru Gynex druhý týdnsnažíme se o mimi a já mám hodně často záněty, tak doufám, že zabere a že se zadaří. Ted se mi zdá, e mám napnutější prsa a neutálou cht k jidlu, což jsem minulý měsíc neměla. Ms drazila normální a v termínu, ale neustále mám pocit na těhu. Je to možný? Nebo ty změny jsou způsobené Gynexem? Před ms jsem mla ducha na ttale slabounkého a ovu testy taky 2 čárky, ale to bylo 1.den před ms, tak newím, zda radši neudělat test
@Luciferka79 těžko říct. Udělej si asi test. ale já na gynex věřím, mě fakt pomáhá, asi je to zázrak nebo placebo. Teď mám týden přestávku a ty první dva dny byly celkem děsný, takže nějaký vliv to určitě má.
Ahojky holciny. Mohla byste mi prosim nektera poradit jak s davkovanim gynexu pro podporu tehu? V srpnu jsem vysadila HA, od ty doby me casto boli v podbrisku, boli me prsa a mam hrozny nalady. Min mesic jsem ani nemela ovulaci. Sice jsem cetla ze je to u zdravych zen normalni i 3 krat do roka, ale i tak bych rada ovulaci podporila tim Gynexem. U prvnihk mimca mi trvalo 7 mesicu otehotneta doufala jsem, ze tentokrat to bude rychlejsi a asi ne
Braly jste ho trikrat denne nebo jen jednou? Dekuji
@Luciferka79 u me zpusobil vetsi chut k jidlu a pribrani na vaze, zaroven ale rozjel ovulaci a pak. pomohl k tehu. Drzim palce.
@Verculiinek
Na toto vse gynex opravdu pomaha, ja nemela.ovu asi rok a po nem hned.. Davkovala jsem zvolna..dvakrat denne..1. Tyden 2×3 kapky, 2. Tyden 2×5 kapek, 3. Tyden 2×7kapek..pak tyden pauza..cekani na.ms a nasazeni znovu..hodne stesti ![]()
Ahoj holky, my jsme s manželem nasadili hlavně kyselinu listovou s B12 už tak půl roku před snažením. Teď všude říká, že je to jeho zásluha, protože je takový frajer. Myslím, že kombinace obojího je skvělá.
Ahoj, mám taky problém se ŠŽ a poslední dobou špinění před MS, dostala jsem DUPHASTON na 3 měsíce a pomohlo to akorát k tomu, že jsem po něm přibrala skoro 2kg a zhoršily se mi metličkové žíly ![]()
Teď chci zkusit poprvé GYNEX! Má se prý brát první den cyklu 3 týdny a pak pauza
ale nevím kolik kapek teda se má brát a kolikrát denně?
aby mi to vystačilo na měsíc?
díky moc!!!
@Anonymní píše:dávkování je tam uvedeno tuším. Začíná se 1.den cyklu 3×5 kapek týden, pak 3×7 a týden před MS přestat. Kdyby ti to nedělalo dobře, můžeš i min. Já ted beru 1× denne 5 kapek večer, jinak gynex beru už rok. Po vysazení antikoncepce mam metlička ve žuly šílene, nohy strasne a o celulitidě nemluvíme. Brečela bych. Ale k antikoncepci se nevrátím. Tělo potřebuje čas. Duphaston je na co?
Ahoj, mám taky problém se ŠŽ a poslední dobou špinění před MS, dostala jsem DUPHASTON na 3 měsíce a pomohlo to akorát k tomu, že jsem po něm přibrala skoro 2kg a zhoršily se mi metličkové žíly![]()
Teď chci zkusit poprvé GYNEX! Má se prý brát první den cyklu 3 týdny a pak pauza
ale nevím kolik kapek teda se má brát a kolikrát denně?
aby mi to vystačilo na měsíc?
díky moc!!!
Díky!
No já to chci poprvé vyzkoušet v srpnu a začnu teda hned první den MS 3×5 kapek (snad to bude Ok) nebo radši 2×5 kapek nejdřív?
Je to teda dost drahý, ale kdyby to pomohlo (ta lahvička je pidi…)
Duphaston obsahuje hormon progesteron a používá se právě při poruchách ovulace (krátké luteární fáze - můj případ) a nebo pak v těhu pro udržení těhotenství atd.
Byl to hnus, bylo mi po něm blbě, před MS návaly, pocení atd. a MS bolestivá tak, že jsem brala i dva ibáče!
@Anonymní píše:
Díky!No já to chci poprvé vyzkoušet v srpnu a začnu teda hned první den MS 3×5 kapek (snad to bude Ok) nebo radši 2×5 kapek nejdřív?
Je to teda dost drahý, ale kdyby to pomohlo (ta lahvička je pidi…)
Duphaston obsahuje hormon progesteron a používá se právě při poruchách ovulace (krátké luteární fáze - můj případ) a nebo pak v těhu pro udržení těhotenství atd.
Byl to hnus, bylo mi po něm blbě, před MS návaly, pocení atd. a MS bolestivá tak, že jsem brala i dva ibáče!
jj hormony, no já něco takového zažívala po vysazení HA, ale děti už mám, tak toto nemusím řešit. Každopádně držím palce. Bude to chtít gynex min. 3 měsíce, abys pocítila rozdíl. Drahý je, ale mě přijde opravdu dobrý a klidně můžeš 2×5 nebo 1×, uvidíš, jestli něco pocítíš.