Habemus papam

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
14.3.13 11:10

@concetta já koukala včera na ten přímej přenos a dojem z něj mám jen pozitivní.. Je to vitální sympaťák a zdá se, že i vtipnej.. Na druhou stranu jezuita no nevím jestli bude měnit zajetý pořádky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
14.3.13 11:11

@Virginia Mě vesmír nic nepřikazuje, je to moje svobodná volba nebavit se s někým s kým nechci.
Taktéž moje poslední reakce na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.3.13 11:16

@gabriela82 mně se naopak zdá být pozitivní, že je jezuita, je velmi vzdělaný a věřím, že právě díky tomu rozhledu může „překročit“ ten stín konzervatismu jeho řádu a být papežem všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
14.3.13 12:32

A už to začíná, že ani papež není ten nejdokonalejší

Na papežovi leží stín z dob vojenské diktatury, měl vydat kněze do rukou eskader smrti

Nový papež je vítán jako asketa a ochránce chudých, který by mohl zdůraznit sociální aspekty v církvi. Ani jeho minulost však není zcela bez poskvrny. Jeho vzestup se kryje s dobou vlády argentinské vojenské junty, kdy zmizelo na 30 000 lidí. Měl odmítnout chránit dva jezuity. Ti skončili na pět měsíců ve vězení, kde byli brutálně mučeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.3.13 13:01

Čekala jsem, kdy se co objeví. Každý má za sebou spoustu věcí, na který není pyšný, nebo kterými někomu ublížil. Ten člověk nespadl z nebe a má toho za celý dlouhý život hodně za sebou. Není-li svatý, něco se objevit muselo :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
14.3.13 13:05
@Virginia píše:
@gabriela82 mně se naopak zdá být pozitivní, že je jezuita, je velmi vzdělaný a věřím, že právě díky tomu rozhledu může „překročit“ ten stín konzervatismu jeho řádu a být papežem všech.

Já jsem velmi spokojená s tím, že je jezuita :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
942
14.3.13 13:12

@Daša 2 ale zapoměla jsi napsat že se to nikdy nepotvrdilo a nedokázalo :)

Svatý otec bude podle mě fajn. J.P.II se těžko někdo vyrovná ale Frantiek má myslím šanci. Samozřejmě že média si na něj něco najdou, stejně jako na Benedikta a kohokoliv kdo jim přijde pod ruku, ale inteligentní člověk nebude číst bulvár a místo toho si najde fakta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.3.13 13:20
@Daša 2 píše:
A už to začíná, že ani papež není ten nejdokonalejší

Na papežovi leží stín z dob vojenské diktatury, měl vydat kněze do rukou eskader smrti

Nový papež je vítán jako asketa a ochránce chudých, který by mohl zdůraznit sociální aspekty v církvi. Ani jeho minulost však není zcela bez poskvrny. Jeho vzestup se kryje s dobou vlády argentinské vojenské junty, kdy zmizelo na 30 000 lidí. Měl odmítnout chránit dva jezuity. Ti skončili na pět měsíců ve vězení, kde byli brutálně mučeni.

A pramen? Jinak ta informace nemá žádnou váhu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
14.3.13 13:28
@Nelisa píše:
A pramen? Jinak ta informace nemá žádnou váhu. ;)

Seznam.cz

A to jako jsem si vycucala z prstu? Nebo si myslíš, že mám zapotřebí vymýšlet nějaké blbosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.3.13 13:34
@Daša 2 píše:
Seznam.czA to jako jsem si vycucala z prstu? Nebo si myslíš, že mám zapotřebí vymýšlet nějaké blbosti?

Proč se hned rozčiluješ, já se jen ptala na pramen ;), to je to takový problém? :nevim:
Je přece rozdíl, odkud čerpáš, sama musíš vědět, že je třeba rozlišovat kvalitu pramenů, asi má jinou váhu informace z blesku a z hospodářských novin (jen příklad, abys to zas zbytečně nevztáhla na sebe). A ověřená a neověřená informace. To, že novináři často zdroj neověří, je bohužel taky pravda.
Uvedla jsi výtah odněkud, nehodila odkaz, informací po netu lítá, že by si člověk mohl být jistý i tím, že Lennon ještě žije. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
14.3.13 13:38

@Nelisa neber to, že se rozčiluju, ale z bulváru bych nic neposílala. A to, že si novináři neověřují věci je taky pravda. Ale zase - na každém šprochu, pravdy trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.3.13 13:52

@Daša 2 Bezva, tak neberu :D, prostě mi to tak vyznělo a nevím, jestli za nickem není někdo, kdo sem odkudkoli hodí první informaci, na kterou narazí.
Tak díky za informaci, jen mě to prostě zajímalo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
14.3.13 14:07

Proč se tu hádáte? Víra dospělého člověka snad spočívá i v tom, že si nenechá slepě diktovat, ale přijme odpovědnost sám za sebe a s kritikou dospělého, inteligentního a vzdělaného člověk má právo hodnotit- i církev, ke které se hlásí, ne?

Někdo to má tak zkreslené ty představy :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová