Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@concetta já koukala včera na ten přímej přenos a dojem z něj mám jen pozitivní.. Je to vitální sympaťák a zdá se, že i vtipnej.. Na druhou stranu jezuita no nevím jestli bude měnit zajetý pořádky..
@Virginia Mě vesmír nic nepřikazuje, je to moje svobodná volba nebavit se s někým s kým nechci.
Taktéž moje poslední reakce na tebe.
@gabriela82 mně se naopak zdá být pozitivní, že je jezuita, je velmi vzdělaný a věřím, že právě díky tomu rozhledu může „překročit“ ten stín konzervatismu jeho řádu a být papežem všech.
A už to začíná, že ani papež není ten nejdokonalejší
Na papežovi leží stín z dob vojenské diktatury, měl vydat kněze do rukou eskader smrti
Nový papež je vítán jako asketa a ochránce chudých, který by mohl zdůraznit sociální aspekty v církvi. Ani jeho minulost však není zcela bez poskvrny. Jeho vzestup se kryje s dobou vlády argentinské vojenské junty, kdy zmizelo na 30 000 lidí. Měl odmítnout chránit dva jezuity. Ti skončili na pět měsíců ve vězení, kde byli brutálně mučeni.
Čekala jsem, kdy se co objeví. Každý má za sebou spoustu věcí, na který není pyšný, nebo kterými někomu ublížil. Ten člověk nespadl z nebe a má toho za celý dlouhý život hodně za sebou. Není-li svatý, něco se objevit muselo
.
@Virginia píše:
@gabriela82 mně se naopak zdá být pozitivní, že je jezuita, je velmi vzdělaný a věřím, že právě díky tomu rozhledu může „překročit“ ten stín konzervatismu jeho řádu a být papežem všech.
Já jsem velmi spokojená s tím, že je jezuita ![]()
@Daša 2 ale zapoměla jsi napsat že se to nikdy nepotvrdilo a nedokázalo ![]()
Svatý otec bude podle mě fajn. J.P.II se těžko někdo vyrovná ale Frantiek má myslím šanci. Samozřejmě že média si na něj něco najdou, stejně jako na Benedikta a kohokoliv kdo jim přijde pod ruku, ale inteligentní člověk nebude číst bulvár a místo toho si najde fakta ![]()
@Daša 2 píše:
A už to začíná, že ani papež není ten nejdokonalejšíNa papežovi leží stín z dob vojenské diktatury, měl vydat kněze do rukou eskader smrti
Nový papež je vítán jako asketa a ochránce chudých, který by mohl zdůraznit sociální aspekty v církvi. Ani jeho minulost však není zcela bez poskvrny. Jeho vzestup se kryje s dobou vlády argentinské vojenské junty, kdy zmizelo na 30 000 lidí. Měl odmítnout chránit dva jezuity. Ti skončili na pět měsíců ve vězení, kde byli brutálně mučeni.
A pramen? Jinak ta informace nemá žádnou váhu. ![]()
@Nelisa píše:
A pramen? Jinak ta informace nemá žádnou váhu.
Seznam.cz
A to jako jsem si vycucala z prstu? Nebo si myslíš, že mám zapotřebí vymýšlet nějaké blbosti?
@Daša 2 píše:
Seznam.czA to jako jsem si vycucala z prstu? Nebo si myslíš, že mám zapotřebí vymýšlet nějaké blbosti?
Proč se hned rozčiluješ, já se jen ptala na pramen
, to je to takový problém? ![]()
Je přece rozdíl, odkud čerpáš, sama musíš vědět, že je třeba rozlišovat kvalitu pramenů, asi má jinou váhu informace z blesku a z hospodářských novin (jen příklad, abys to zas zbytečně nevztáhla na sebe). A ověřená a neověřená informace. To, že novináři často zdroj neověří, je bohužel taky pravda.
Uvedla jsi výtah odněkud, nehodila odkaz, informací po netu lítá, že by si člověk mohl být jistý i tím, že Lennon ještě žije. ![]()
@Nelisa neber to, že se rozčiluju, ale z bulváru bych nic neposílala. A to, že si novináři neověřují věci je taky pravda. Ale zase - na každém šprochu, pravdy trochu.
@Daša 2 Bezva, tak neberu
, prostě mi to tak vyznělo a nevím, jestli za nickem není někdo, kdo sem odkudkoli hodí první informaci, na kterou narazí.
Tak díky za informaci, jen mě to prostě zajímalo. ![]()
Proč se tu hádáte? Víra dospělého člověka snad spočívá i v tom, že si nenechá slepě diktovat, ale přijme odpovědnost sám za sebe a s kritikou dospělého, inteligentního a vzdělaného člověk má právo hodnotit- i církev, ke které se hlásí, ne?
Někdo to má tak zkreslené ty představy ![]()